Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika 20

Nieprzyjemne dolegliwości po pierwszym stosunku

Polecane posty

Gość Monika 20

Wczoraj doszło do mojego pierwszego razu. Po przebiciu błony trochę bolało i było nie wiele krwi. Ogólnie dało się wytrzymać. Po dwóch godzinach zrobiliśmy to jeszcze raz. Przy czym nie wiem czy to istotne, ale stosunek trwał o wiele dłużej. Bolało podobnie jak za pierwszym razem, ale nie było tragedii. Dziś rano obudziłam się z bólem i niemiłosiernym pieczeniem pochwy, na bieliźnie znalazłam śluz zmieszany z niewielką ilością krwi, całość jest zaczerwieniona i nie wiem czy nie opuchnięta. Gdy gmeram tam w środku palcem to czuje ból. Najbardziej dolegliwe jest pieczenie, które mogę porównać do posypania rany solą. Cały dzień czuje te objawy zarówno przy siedzeniu jak i przy chodzeniu. Chciałam się Was poradzić co zrobić w tym przypadku. Jak sobie ulżyć? Co mi może być? Ile to jeszcze może potrwać i czym to może być spowodowane?

Gość gość
Nic nie gmeraj. Musi się zagoić. Dbaj o higienę i na razie nie współżyj. Nie wiem, jak szybko się u Ciebie goi. Powiedzmy weź sobie tydzień przerwy, zanim znowu będziesz współżyć. To normalne.

Gość gość
Musisz sie zagoic tam w srodku. Wstrzemięźliwość wiec wskazana. Poza tym możesz kupic sobie w aptece globulki Hydrovag i zakładac przez tydzień, przyspieszają gojenie ran i chronia przed infekcjami intymnymi, bo zwieraja kwas mlekowy.

Gość gość
To normalne.Błona przebita i musi się zagoić.Tydzień przerwy i możesz korzystać bez problemu.Teraz myśl o antykoncepcji.