Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kocie wbory

Polecane posty

Gość gość

Jaki rodzaj kuwety najlepiej wybrać? Zastanawiam się także nad żwirkiem, ekologiczny, czy sylikonowy? Mam młodego kota w domu i dopiero testuję rożne produkty dla niego. Co może jeść młody kot?

Gość gość
Najlepszy jest żwirek, który można wrzucać do toalety. Dla młodego kotka podawaj karmy dla kotów do 1 roku życia. Kupisz je na zooplus.pl . To tani sklep internetowy. Ja tylko nim się zaopatruje. Nie podawaj karm marketowych. To śmieci. Kot to 100% mięsożerca a to co zawierają Whiskasy, Kitikety to nawet koło mięsa nie leżało. Polecam na facebooku grupę koty to kopalnia wiedzy o kotach. Można pytać o wszystko i dostaniesz tam mnóstwo przydatnych informacji na każdy koci temat.

Gość gość
Moje koty mają dość dużą kuwetę otwartą i żwirek Cat's Best. Nie ma co kupować małych kuwet, bo zdarzyć się może, że kot będzie wystawiał tyłek poza nią i się załatwiał (tak niestety było u mnie). Żwirek drewniany Cat's Best jest bardzo wydajny, ładnie się zbryla, można go wyrzucać do toalety (ja tego nie robię, bo raz mi się kibel zatkał). Wadą jego jest to, że koty roznoszą go trochę na łapkach po mieszkaniu. Kot poza specjalym kocim jedzeniem może i powinien jeść niektóre rzeczy, które jedzą ludzie - biały ser, żółtko jajka, pokrojone mięsko. Niektóre koty lubią zupy, ziemniaki, no i przede wszystkim sosy, ale wszystko to nie powinno być przyprawione, ewentualnie leciutko.

Gość gość
Nie kupuj karm z marketów, karmiłam kota tym dziadostwem i teraz choruje na nerki. Nie wierz reklamie.

Gość gość
Ja używam żwirku Benek compact, naturalny, ten w niebieskim worku. Mój kot nie akceptował silikonów i krytych kuwet, ma dużą, otwartą

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tys mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Młody kot może pic mleko, jeść mięso, gotowe karmy. Mój je często Prevital. Domowe, przyprawione jedzenie nie jest odpowiednie. Ja doradziłabym Ci żwirek drewniany, nie wiem czy nazywają go ekologicznym. Małe koty mogą bawić się tymi kulkami sylikonowymi. a kuweta, to chyba bez wyboru zamknięta :)

Gość AgnieszkaEs
Polecam żwirek sylikonowy który pochłania zapach, jest antybakteryjny oraz dość prosty w użytkowaniu a ponadto starcza na długo. Jeśli chodzi o żywienie kotka polecam karmy marki Whiskas. Jest duży wybór co do wieku a są one pełnowartościowe więc mogę z czystym sumieniem polecić. Najlepiej wejdź na stronę oficjalną Whiskas lub fanpage na Facebooku i poczytaj :)

Gość gość
Jeśli mowa o kocich wyborach ja polece w żywieniu, karma Whiskas najlepsza dla każdego kotka, czy dużego czy małego jest do wyboru a kotek będzie zadowolony. Polecam Whiskas.