Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zmiana nosidełka ???

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma 8 miesięcy i waży już 13 kg czy to już pora na zmianę nosidełka na większy fotelik ???

Gość gość
Jeśli główka wystaje z fotelika to tak

Gość gość
nosidelka sa do 9kg, dziwie sie, że ty go możesz poradzic w tym nosidle. Mój miał podobną wage i dawno już jeździ w normalnym foteliku cybex pallas do 36kg

Gość gość
Zależy czy masz nosidełko 0 czy 0+ pierwsze do 10 kg drugie do 13 kg ja już przy 9 miesiącu przesadziłam dziecko do fotelika 9-18 Recaro Optiafix

Gość gość
ludzie to nie sa nosidelka tylko foteliki samochodowe. nosidelko jest do noszenia dziecka na sobie - material, czasami ze stelazem. to zalezy jaki masz fotelik. zakladam ze 0-13kg, wiec juz jest na styk. jak wystaje glowa albo barki sa za bardzo scisniete/zablokowane, to czas zmienic na wiekszy.

Gość gość
Foteliki są albo do 9 kg, albo do 13 (te najmniejsze oczywiście). Jeśli dziecko przekracza wagę 13 kg (a w ciepłych ubraniach Twoje już na pewno tak), to koniecznie trzeba zmienić fotelik!!! Zmienia się go albo po przekroczeniu przez dziecko dopuszczalnej wagi fotelika (9 lub 13 kg) ALBO gdy głowa zaczyna wystawać (nawet lekko). Więc gdy dziecko jest pulchne, albo długie (ale szczupłe) to trzeba fotelik zmienić. Masz małe dziecko, to jeszcze niemowlę, więć kup fotelik 9-18 lub 9-25 montowany tyłem bądź tyłem lub przodem do kierunku jazdy. Wożenie dziecka przodem jest niebezpieczne. ps. a teraz nie mogę się powstrzymać... przepraszam, ale muszę to napisać.. 13 kg waży kilkumiesięczne niemowlę??? Jak Ty je karmisz? Co Ty zrobiłaś z dzieckiem? Mój trzylatek dobija do wagi 13kg.., ma wagę odpowiednią do wzrostu, a na pewno Twój niemowlak nie ma tylu cm, ile mój starszak. Dziecko w tym wieku powinno przybrać ok 5-6,5 kg od wagi urodzeniowej... trochę przesadziłaś z karmieniem dziecka..

Gość gość
13 kg 8 miesięczne dziecko??? Nawet gdyby było wysokie, miało ok 80cm.. to cóż.. waży zdecydowanie za dużo.