Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Witam , mam jedno dziecko. Z mężem przekraczamy kwote 800 zł na członków rodziny. CzY jeżeli przemeldowałabym się z dzieckiem do rodziców, czyj dochód byłby brany pod uwage? mój i rodziców ??

Gość gość
Następna kombinatorka mam nadzieje ze nic nie dostaniesz :-P

Gość gość
Oczywiście twój i męża bo jesteście rodzicami ojciec musiałby zrzec się praw do dziecko i wyprzeć się żebyś była samotna matka wtedy tylko twój dochód ale jak by zasadzili alimenty i tak będą brane pod uwagę

Gość gość
:) dzieki za odp, ktoś jeszcze ..?

Gość gość
ale czy dochód moich rodziców byłby brany pod uwage ? wkoncu do gospodarstwo domowe

Gość gość
Przemeldowanie nie ma nic do rzeczy. Liczy sie tylko dochod twoj i meza, jezeli przekraczasz tak jak piszesz to nie dostaniesz kasy i tyle.

Gość gość
Masz jedno dziecko mieszkasz sama czyli macie mieszkanie albo dom i więcej niż 800 nie wstyd ci jeszcze brać te pieniądze na jedynka rodziny mają mniej kasy na miesiąc i im trudno się utrzymać i im się bardziej należy min dlatego ze maja więcej dzieci na które trzeba dużo kasy wydawać i mniejszy dochód ciesz się z tego co masz a nie proś jeszcze żeby Ci dawali mam nadzieje ze nic nie dostaniesz za takie lombinowanie

Gość gość
Potwierdzam poprzednie wypowiedzi. Jak się przemeldujesz to dochody Twoich rodziców nie będą brane pod uwagę, ale cały czas będą brane dochody Twojego męża. Więc przemeldowanie nic nie da, kombinuj dalej :D

Gość gość
Musialabys się rozwieść, pozwać męża o alimenty i zamieszkać osobno. Wtedy będą liczyć Twoje dochody plus alimenty