Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypukła główka

Polecane posty

Gość gość

Witam, moje miesięczne dziecko ma bardzooo wypukła główka z tyłu i spłaszczonà po bokach. Patrząc od góry główka jest bardzo wydłużona. Urodził się przez cc gdyż był w położeniu miednicowym. Lekarze mówią ze to właśnie przez takie położenie ma taką główkę i że to się wyrówna. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i czy to się rzeczywiście wyrówna?

Gość gość
mój syn był w poł miednicowym, ale główkę miał normalną może taka jego uroda a nie położenie może ktoś z waszej rodziny ma podobny kształt głowy

Gość gość
Witaj, mój synek urodził się z główka jak kosmita, tzn miał taką baaardzo wydłużona z tyłu. Gdy leżał, to broda dotykają klatki piersiowej, bo nie był w stanie i inaczej ułożyć główki. Gdy był starszy to spał na boczku, a jeżeli na plecach, to z głową przekrecona na bok, wtedy najlepiej było widać, jaką ma dziwna główkę. Stopniowo główka się formowana, ale gdy miał 1,5 roku inny pediatra niż nasz, dociekal skąd taki kształt główki. Teraz syn ma 2 lata 3 mies i głowa wygląda ok, tzn ma bardziej wypukły tył niż np starszy syn, ale ta wypuklosc jest już mało widoczna. Życzę cierpliwości ;)