Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego niemalujace sie tak obgaduja i naskakuja na te malujace sie?

Polecane posty

Gość gość
Jest to dla mnie nie wygodne bo jak się spocę, albo zapada deszcz to ten makijaż zostaje gdzie tylko może, rozlewa się (jestem osobom dynamiczną) o dziecinnej twarzy i co bym nie użyła to zawsze wtedy wyglądam jak d****** Na razie to polecam kupic slownik ortograficzny..... osobom

Gość gość
"Facet, zajmij sie swoja tania w utrzymaniu baba..... Co cie cudzy makijaz obchodzi? P*****lniety jestes? " x i to jest poziom tych "bogatych" i malujących się :D gdzie takie prymitywne krowy przyjmują do pracy? kolejna pewnie, która żeruje na mężusiu 🖐️

Gość gość
wy umiecie jakoś inaczej rozmawiać? Czy tylko wyzwiska muszą lecieć?

Gość gość
skończ z tymi "drogimi" podkładami idiotko (bo inaczej się nie da) nie rozumiesz, że dla niektórych nie ma nic przyjemnego w nakładaniu tapety i że wygląda to sztucznie bez względu na cenę podkładu?

Gość gość
gość dziś Nie będę kupować słownika dla jednego błędu, który niestety ciągle mi się zdarza. Taka naleciałość niepożądana, ale chociaż nie jestem chamem bez wartości co potrafi się przyczepić jedynie jednego słówka :D

Gość gość
no cóż, jak ktoś ma zniszczoną cerę to żaden podkład równo się nie rozprowadzi i zawsze będzie wyglądać sztucznie....

Gość gość
"gość dziś Chyba zazdrość jest w tym odwrotnym kierunku - że któraś może się nie malować i wygląda dobrze. Co jest do zazdroszczenia w tapecie na ryju? Tego, że szybciej wam się ryj przez to pomarszczy? Ale kultura smiech.gif mysle, ze twoj brak kultury idzie w parze z brakiem urody i kasy. Do pracy, do ludzi nie wychodzisz bo bys w ryj dostala, a maz/konkubent jak jakiegos frajera zlapalas sie cieszy, ze jestes tania w utrzymaniu. Przeciez robot kuchenny/darmowa k****a nie musi byc ani piekna ani zadbana oczko.gif " x z fusów tępa blerwo wywróżyłaś sobie co robię i gdzie pracuję? co ma podejście do makijażu do tego? co za kretynki tu siedzą :D

Gość gość
Niektóre osoby widzę iż lubią się pocieszać, że ktoś przyznaje, że mu podkład nie pasuje i wygląda sztucznie. Pragnę zauważyć, że ZAWSZE widać podkład i ZAWSZE wygląda sztucznie, chociażby się miało twarz niemowlęcia i podkład najlepszej jakości.

Gość gość
dla mnie zawsze wygląda sztucznie, potrafisz to zrozumieć czy nie?

Gość gość
jak tak na to patrzysz to owszem...ale powiek też naturalnie nie mam kolorowych więc najwyraźniej o wyglądanie naturalnie mi nie chodzi :) Jak chcę wyglądać naturalnie to po prostu się nie maluję.

Gość gość
Ten temat tylko pokazuje, że kobiety to tępe, bezmózgie masy. Vlogerki zapoczątkowały tą modę na mocniejsze malowanie się to i one muszą być "trendy" buahaha :D

Gość gość
rozumiem, ale nie podzielam twojego zdania, "rozumiesz czy nie"? co do mody - taki makijaż jak ja noszę jest modny od lat...70? Więc myślę, że vlogerki nie mają z tym nic wspólnego :)

Gość gość
makijaż był na długo zanim internet powstał więc...głupi argument.

Gość gość
pracuję? co ma podejście do makijażu do tego? co za kretynki tu siedzą smiech.gif Pracujac na kasie w biedrze nie trzeba sie malowac:D Jest cos takiego jak dress code w pracy, w biedrze macie czerwono- zolte mudurki i macie wygladac jak reszta plebsu i zaniedbanych kolezanek :D

Gość gość
tu akurat nie masz racji - makijaż w pracy nie jest częścią dress code'u bo posypałyby się pozwy za seksizm.

Gość gość
No i co z tego, ze wygladam "sztucznie "? Nie lubie wygladac naturalnie.

Gość gość
posypałyby się pozwy za seksizm. Gośćewunia owszem, jest czescia dress code.

Gość gość
pomyliłaś osoby :) To akurat jest prawda, nie można oczekiwać od pracownic, że będą się malować. Któraś dziewczyna pisała o uczuleniu - wyobrażasz sobie wymagać zwolnienia lekarskiego na brak makijażu?

Gość gość
Hmm kogo widuje bez makijazu? Staruszki, otyle babochlopy, wielodzietne matki Polki, koniety niepracujace i niemajace kolezanek, bez zycia towarzyskiego, wiesniary bez kasy, inne poyebki, ktore mysla, ze wygladaja pieknie z workami pod oczami, malymi ustami itp.

Gość gość
a ja widuję całkiem dużo normalnych, ładnych kobiet. to kwestia preferencji, nie ilości dzieci :/

Gość gość
19:01 no tak, bo one rzucają się w oczy jako ogólnie zaniedbane. A np Gisele Bundchen czy Natalie Portman bez makijażu do której kategorii zapiszesz? Po prostu odbierzesz ją za atrakcyjną kobietę pomimo braku makijażu, rozumiesz to czy za trudne?

Gość gość
No i uwierz , ale niektóre kobiety mają pełne usta bez makijażu i botoksu. Wiem, ta świadomość musi cię boleć.

Gość gość
a co ma do tego wielkość ust? Myślisz, że makijaż ma na celu efekt złotej rybki dla kazdej kobiety?

Gość gość
ja mam delikatne rysy - więc nie mam super dużych ust, a mimo to maluję je na ciemne kolory które niby optycznie powiększają. Naprawdę nie zawsze chodzi o to, żeby zmienić rysy.

Gość gość
Nie, ja nie, ale pani z 19:01 chyba tak, skoro wymieniła małe usta jako element zaniedbania :-D

Gość gość
to nie jest ta sama pani która wymieniała bladą skórę jako coś co należy ukrywać?

Gość gość
Widac jaka te niemalujace sie maja "kulture "

Gość gość
Któraś dziewczyna pisała o uczuleniu - wyobrażasz sobie wymagać zwolnienia lekarskiego na brak makijażu? Jest cos takiego jak kosmetyki naturalne, w tych czasach mozna sobie dobrac. Na wszystko macie uczulenie wlacznie z inteligencja.

Gość gość
można też po prostu się nie malować, a pracodawca nie może wymagać żebyś się malowała bo jest to dyskryminacja :)

Gość gość
Kolezanki beda po tobie niezle jechac :D:D