Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

laser czy IPL

Polecane posty

Gość gość

Witam! jestem po 5 zabiegach zamykania naczynek IPL i nie widzę żadnych efektów. na początku ,,kuracji'' zostałam poinformowana że czeka mnie góra 3 zabiegi, na 4 powiedziano mi że potrzebuje jeszcze kilku. zależy mi na czasie wiec jak najszybciej chce pozbyć się problemu. ostatni zabieg miałam ok miesiąc temu i zastanawiam się teraz czy może lepszym rozwiązaniem będzie pójście na laser. czy w związku z tym, że niedawno chodziłam na IPL są jakieś przeciwwskazania do lasera? i jakich efektów należy się spodziewać? czy laser jest bardziej skuteczny??

Gość gość
prosze o odpowiedz

Gość gość
Robiłam wiele razy - i bez efektów, więc szkoda kasy. Do tego powstały mi nie tyle naczynka, co zaczerwienienia, wydaje mi się że zabieg był po prostu źle zrobiony. Nie ryzykuj, szczególnie że teraz już za późno na takie zabiegi i ryzykujesz przebarwienia. Najskuteczniejsza była elektrokoagulacja, ale przez parę dni wygląda się strasznie, no naczynka wracają - po prostu pękaja nowe obok. Nie łudź się że da sie to zlikwidować raz na zawsze jakąkolwiek metodą.

Ja polecam salon laser delux, także zamykają naczynka. Na stronie maja zdjęcia. Osobiście nie miałam tego zabiegu, ale robię zabiegi laserowe na bliznę. Efekt jest bardzo dobry, a blizny mam duże, więc z naczynkami będzie łatwiej. Konsultacja jest bezpłatna. Jako ich klientka mogę polecić nową osobę i na pierwszy zabieg otrzyma rabat 20%. Nie trzeba wykupować od razu całego pakietu. Można płacić z zabiegu na zabieg, i korzystać z rabatów. Jak ktoś byłby zainteresowany proszę o kontakt agga2612@wp.pl