Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku zrobiły się wam halluksy?

Polecane posty

Gość gość

Ja już miałam w wieku 16-17 lat.

Gość gość
Takie malutkie to też w wieki 17 lat, a na obcasach nie chodziłam ciągle, co najwyżej na słupku 3 cm.

Gość gość
nie zwiazalbym sie z kobieta ktora ma haluksy

Gość gość
Mi dopiero po 30 urodzinach, ale za to od razu ogromne. Kupiłam sobie taki aparat marcin i zakładałam na noc, ćwiczyłam też z ekspanderem. Bardzo mi pomogło, a teraz staram się unikać obcasów.

Gość gość
Mi też szybko, ale taka praca - muszę nosić szpilki, a poza tym mam skłonności genetyczne. Marciny bardzo pomagają ograniczyć ból.

Gość gość
Ja będe miala zabieg usuwający haluksy

Gość gość
nie tylko buty na szpilkach mogą być przyczyną powstawania haluksów, z pozoru wygodne baleriny czy tenisówki to obuwie, które nie ma żadnej amortyzacji podeszwy i typu buty przyczyniają się do osłabienia mięśni i stawów stopy, co też może doprowadzić do powstania haluksów, każdy ortopeda wam powie że podeszwa powinna mieć 2-3cm grubości i być elastyczna, obecnie modne obcasy słupy czy kopyta to również buty bez żadnej amortyzacji

Mi marcin uratował normalne życie. Miałam mały halluks na jednej stopie. Nawet nie zauważyłam zmiany tylko ją poczułam, za to mocno, ból był potworny. Nagle wszystkie moje buty były nie do użytku, tylko trampki. Noszenie żelowego separatora nic nie pomogło. Po 2-3 tygodniach spania w marcinie problem się rozwiązał tylko boję się odstawić, nie wiem czy to znowu nie powróci.

Gość gość
nie mam halluksów ale kużwa co to jest ten marcin :D:D:D