Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kanada,Uk,Irlandia Co byscie wybrali ???

Polecane posty

Gość gość

Kanada swietne miejsce ale jest mega problem z przedluzeniem legalnie wizy poprostu trzeba znalezc pracodawce ,ktory by chcial ci przedlozyc a oni tego nie chca robic jesli nie jestes jakims wybitnym specjalista.Opcja bycia rok i ryzykowania znajde lub nie znajde ryzyko wtopy kasy ? Drogie koszta wyjazdu ale kraj wspanialy + system emerytalny 10 lat.Ryzyko. Uk- Bardzo latwo znalezc prac,mieszkanie itp System emrytalny taki sobie. Irlandia- gorzej z praca ale za to system emrytalny marzenie wystarczytylko 10 lat Co wybrac ?

Gość patryk  day
marzenie??ja mieszkam w irl ceny mieszkan kosmos pokoj 600e co z tego ze zarobisz 1300?? znas z jezyk??drogo zimno..emerrytura po 10 latach??to nie tak po 10 latach masz prawo wystopic o emeryture jak osiagniesz wiek tzm kobieta 64 na dzien dzisiejszy i uprawnia do 90e na tydz/full emeryt. to 30 lat pracy zanim cos nabazgrasz przeczytaj dobrze w jakich zawodach w irl chcesz szukac?

Gość gość000222
kanada0zapomnij ,z e latwo pozwolenie dostaniesz, no chyba ze wybitny specjalista Uk-tam raj sie dawno skonczyl pracy brak Irlandia0odp wyzej hmmm...nie mam pojecia ale chyba tylko Skandynawia. zimno , jezyk , ciezki, ale zarobic mozna jak cos sie umie.

Gość gość
Ja narazie szukam kraju docelowego.Niewiem jakie zawody ale napewno nie budowlanka.

Gość gość
Tylko te 3 kraje wchodza w gre.Powiem tylko ze do kazdego moge wjechac.Do kanady posiadam roczna wize.W uk juz bylem i prace tez moge miec od reki.

Gość gość
Teraz mysle juz przyszlosciowo w ramach osiedlenia sie i nie wiem co robic.

Gość gość
Gadam sobie z kanadyjczykiem i on mowi ,ze wszystko bedzie ok ale wydaje mi sie ,ze koles nie wie co gada bo nie zna przepisow przedlozania wizy.Boje sie wj***c kase i po roku wrocic :/ Naprawde nie wiem jaki kraj wziasc ??????? Doradzccie cos,bo nie hcce wtopic hajsu

Gość gość
wszystko tylko nie uk

Gość gość
jedzie sie tam gdzie mozliwosc pracy na dluzej to logiczne na kafee pytasz?? kogo pleas

Gość gość
Polske. Płace rosna , rynek pracownika. Swieze powietrze, jestem u siebie. Piekne lasy i nowe domy z działkami. Pyszne jedzenie i kobiety. Nie ma tego w UK:D

Gość gość
Wiem,ze to nie miejsce ale tu tez ludzie sa na emigracji. Najlatwiej to mi do uk jechac ,bo mam pozakladane tam konta,niny i inne d**erele. Potem doszla fascynacja Kanada ale jak zaczolem wertowac jakie sa tam zj****e przepisy wizowe to zmieklem mimo,ze zalatwilem sobie wize na rok. Na koncu zaczelem wertowac irlandie z tym systemem emerytalnym 10 letnim ale juz welbie mi sie przewala. Do czerwca musze podjac decyzje i naprawde zglupialem :/

Gość gość
Tylko szczury wyjezdzaja z PL. W uka codziennie kogos zabijaja ci uchodzcy, szok zg****ili niedawno moja kolezanke. W kanadzie postrzały z broni na porzadku dziennym bo kazdy moze kupic jak skonczy 18. Wybieram polske, najlepszy wybor.

Gość gość
bingol gon sie

Gość gość
Nie ma tu bingol, to wuefista.

Gość gość
Autorze, osobiscie pojechałabym do tej Kanady :) Przez rok wszystko moze sie zdazyc... Nawet jesli szukasz juz miejsca na stałe.. Jesli byłes juz w UK i podobało ci sie tam to wróc tam :) Znasz srodowisko, realia itp. IE jest podobne i nie jednoczesnie..Taka troche głupsza siostra, ale jednoczesnie jest spokojniej, bez spiny, na luzie.. patryk day podaje niedkoładne info, 600 euro za pokój ? Chyba w Dublinie, poza za ta kwote mozna wynjac cały dom! A IE to nie tylko Dublin.. Emerytura wynosi 188 euro tygodniowo, darmowe leki, doplaty do pradu itp., ale obcinaja te przywileje osób starszych ( i nie tylko ), o o byla awantura z poprzednim rzadem. Wez se kartke i wypisz wszystkie za i przeciw dla tych krajów, co ty lubisz a czego nie, czy znajdziesz w tych krajach te rzeczy, czego oczekujesz itp. i zdecyduj :)

Gość gość
gość dziś W koncu jakas normalna odpowiedz .Dziekuje. Sluchajcie ja wrocilem do Polski 1,5 roku temu ale nie umiem tu sie odnalezc juz i wiem,ze nie chce tu mieszkac chyba,ze na emeryture tu wroce.Podobnie jak ludzie pisali po pol roku zachwytu dopadla mnie szara zeczywistosc Polski i ludzi zfrustrowanych w tym kraju.Kto byl na zach to wie. Aktualnie podjelem swiadoma decyzje i rozmawiam z kanadyjczykiem i gosciem z uk z mojego bylego miasta.I zastanawiam sie co robic. Kanada byla moim marzeniem ale nie moge sobie pozwolic na strate $$$ jadac w ciemno bo to nie uk,ze wsiade do ryanaira i bede za 3 godz w domu.Tam jest mega problem z przedluzaniem wiz pracowniczych.Chyba,ze jestes bogaty.Niestety nie jestem. Uk moze nie jest za super ale stac mnie,zeby zyc jak czlowiek.Czyli miec stala prace i kawalerke po jakims czasie. Jestem po 30tce wiec che juz sie statkowac dlatego taka decyzja. Dlatego prosilem was o opinie.

Gość gość
Jestes po 30 i jeszcze masz takie dylematy? Widac ze jestes niezrownowazony psychcznie i emocjonalnie. Wszedzie bedziesz mial pod gorke, nawet w tej swojej mitycznej Kanadzie.

Gość gość
Fajnie,ze ty jestes zrownowazona psychicznie. Dla mnie to wazna sprawa dlatego pytam,bo nie chce wtopic hajsu.Nie mam kasy na probowanie,bo to nie studia i nie jestem milionerem.Dlatego pytam ludzi bardziej doswiadczonych niz ja i mogacych doradzic. frustraci niech zachowaja swoje komentarze dla siebie

Gość gość
ale co ty pieprzysz o systemie 10 lenim ,czlowieku za 10 lat pracy masz 90e na tydz. full emerytura to 30 lat i to najnizsza ze zwyklych tygodniowek. czlowieku mieszkam tu od 2003 roku i cudow nie ma w jakiej banzy ty tak szukasz?? ps po 10 latach jak wiek osiagniesz dla facetow to 67 na dzis

Gość gość
ty mysilisz z ejak masz 30 przepracujesz 10 i jako 40 latek dostaniesz emeryture???czy co?hahahahhaha

Gość gość
Sluchajcie ja wrocilem do Polski 1,5 roku temu ale nie umiem tu sie odnalezc juz i wiem,ze nie chce tu mieszkac chyba,ze na emeryture tu wroce.Podobnie jak ludzie pisali po pol roku zachwytu dopadla mnie szara zeczywistosc Polski i ludzi zfrustrowanych w tym kraju x Nie umiesz sie odnalezc bo guzik umiesz i lecisz na socjal, piszesz ze chcesz emeryture po 10latach juz hhahahaha cwaniaczek :D myslisz ze w PL ludzie beda ci sie na pas klaniali tylko dlatego ze byles za garnica :D LUDZIE W PL PRACUJA CIEZEJ NIZ W KANADZIE CZY UK

Gość gość
Jak juz pisalem z frustratami nie rozmawiam takze,szkoda waszej napinki .

Gość gość
Jestes tepakiem wiec nawet w kanadzie cie nie chca dopomyju :D co za emigracyjne zero :D

Gość gość0999
no jakas polska paplanina wejdz na stone urzedu i poczytaj zaden kraj nie daje ot tak tak jak mowie, 10lat to jest 90ena tydzien -tylko ak osiagniesz wiek. nie ze po 10 latach pracy ludzie to ja mam juz 11, 5lat i jakos tej emerytury nie ma hahah

Gość gość0999
no jakas polska paplanina wejdz na stone urzedu i poczytaj zaden kraj nie daje ot tak tak jak mowie, 10lat to jest 90ena tydzien -tylko ak osiagniesz wiek. nie ze po 10 latach pracy ludzie to ja mam juz 11, 5lat i jakos tej emerytury nie ma hahah XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX dokladnie , kirdys wystarczylo 5-i wiek osiagniety teraz 10 pelna emerytura w irl. to 240e na tydz po 30 latch pracy po 10 jest to cos ok 89e/kobiety 64/mezczyzni 66

Gość gość
dziś gosciu Zapomniales zamazac nicka

Gość gość
Moj.ojciec ma z irl13 z irl.92ena tydz

Gość gość
Tak tylkonajpierw wypracuj lata znajdz full time,10lat to praca tylko na full time nie liczyysie part time.A potem zacznij liczyc cos czego nie zapracowales jeszcze a juz marzysz, znalezc prace na pelbym etacie 40hna tydz to ciezka praca...i dzis muec tski kontrakt to prswie nie mozliwe..a do teych lat emerytslnyh 66 jeszcze daleko i ws ystko sie zmieni