Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Victoriassia

Prawdopodobieństwo ciąży?

Polecane posty

Cześć. Jestem tu nowa i jeszcze kompletnie nie ogarniam tego forum. Mam na imię Victoria i mam 19 lat. Może posądzicie mnie jako panikarę, ale no cóż.. zaryzykuję. Dokładnie 5 lutego odbyłam swój pierwszy stosunek z moim chłopakiem - zabezpieczaliśmy się prezerwatywami. Dwa dni później zrobiliśmy to jeszcze raz. Chłopak nie doszedł we mnie, gumka nie pękła, wszystko było ok. Miesiączkuję bardzo nieregularnie nawet co 70 dni, ale 2-3 lata temu przeszłam poważne operacje ręki i brałam silne leki, co spowodowało u mnie takie rozchwianie. Mimo to zawsze okres u mnie trwa tydzień i jest obfity. Ostatni okres przed stosunkiem miałam 23-28 luty, a teraz po stosunku dostałam 4 marca i trwał 6-7 dni. Był obfity, pojawiały się skrzepy, bolał mnie brzuch piersi - standard. Nie mam żadnych zawrotów głowy, mdłości. Czy na 100% mogę wykluczyć ciążę? Dziewczyny, bardzo zależy mi na odpowiedzi. Pozdrawiam. :)

Gość gość
Hej Viki :) ostatnio staram się odpowiadać na takie pytania bo ja też przeżywałam przeboje z moim chłopakiem xD Prawdopodobieństwo jest bardzo bardzo małe. Pomyśl logicznie- żeby doszło do zapłodnienia, musi być wytrysk. Wytrysku nie było. Można zajść w ciążę bez wytrysku, ponieważ facet w trakcie podniecenia ''strzela'' preejakulatem, w którym mogą być plemniki. Ale mieliście gumkę, która i przed tym chroniła. Poza tym nie pękła. Niee jesteś w ciąży. Ile razy ja się w identycnej sytuacji bałam xd robiłam test ciazowy i nic. Zażywam tabletki, ostatnio skonczył we mnie, a ja miałam objawy ciąży (urojonej zresztą, bo każdy ból u mnie był objawem ciąży) Okresu nie ma jeden, drugi, trzeci dzień... W koncu przyszedł, w tym samym dniu zrobiłam test, i jedna kreska :) polecam tabletki antykoncepcyjne. Jak widac po mnie- są skuteczne bardzo :D pozdro

Dzięki ;) Tabletek nie chce brać.. wiesz po moich 'przebojach' z operacjami wystarczy mi tych wszystkich tabletek... Było to mój pierwszy raz i strach ma wielkie oczy. Chłopak zapewniał mnie, że to tylko moje wymysły, a ja chciałam się tylko upewnić.:) Używaliśmy prezerwatyw Durex Extra Safe.. więc one są chyba najbezpieczniejsze, jeśli można tak w ogóle powiedzieć.:)

Gość gość
Na pewno nie jesteś w ciąży, gdyby nawet doszło do poczęcia to przy tak obfitym złuszczaniu endometrium, dziecko straciło by życie. Powinnaś zacząć się obserwować, tzn. nauczyć się rozpoznawania swojej płodności, która trwa tylko kilka dni w każdym cyklu a po drugie zgłosić się do dobrego lekarza ginekologa/endokrynologa. Jeśli chcesz jeszcze coś więcej dowiedzieć się, zapraszam na www.netporadnia.pl

Prowadzę dość szczegółowy kalendarzyk od ponad dwóch lat, zapisuje nawet to jakie mam samopoczucie.. ale co z tego jak miesiączkuj****aaardzo nieregularnie.. :(

Gość gość
Kalendarzyk - to nie są obserwacje o jakich Ci napisałam. kalendarzyk mówi ci tylko i wyłącznie o długości twoich cykli a nie o płodności w danym dniu.

Gość gość
A szkoda ze nie chcesz brać tabletek. Przy tak nie regularnych miesiaczkach na prawdę by Ci się przydały. Po pierwsze regulują i skracają okres krwawienia.

Kalendarzyk ten prowadzę w telefonie. Aplikacja sama pokazuje mi na podstawie danych kiedy mam dni płodne itp. Tabletki byłyby może świetną metodą, ale może po maturze. Jestem z moim chłopkiem 4 lata, kochamy się i seks nie jest dla nas priorytetem, dlatego zdecydowaliśmy, że po mojej maturze zdecydujemy co dalej. Ale bardzo dziękuję za rady. :)

Gość gość
Biorąc tabletki, kobieta niszczy swoją płodność, niestety, czasem nieodwracalnie i wtedy gdy pragnie począć dziecko, pojawiają się problemy.

Gość gość
Kto ci takich głupot naopowiadal. Tabletki regulują cykle i pomagają zajść w ciążę. Właśnie po odstawieniu tabletek najłatwiej zajść w ciążę. Wiem bo w ten sposób zaszłam właśnie w drugą ciążę.

Gość gość
Znam wiele dziewczyn, które mają problem z płodnością (nie tylko z płodnością) i one dobrze wiedzą, że w ich przypadku są to konsekwencje przyjmowania tabletek. U jednych płodność powróciła po kilku miesiącach po odstawieniu a u innych niestety nie. Każdy kto po nie sięga powinien używać własnego rozumu a nie tylko "doradztwa lekarza" i dokształcić się w tym temacie nie z jednego źródła ale z różnych i koniecznie przeczytać "drobny druczek" o skutkach ubocznych.