Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SooHwa

Kocham Czlowieka z Zespolem Aspergera

Polecane posty

Gość SooHwa

Od roku jestem z moim chlopakiem. Planuje z nim powazna przyszlosc on ze mna rowniez. Na poczatku wydawalo mi sie czlowiekiem innym co bardzo w nim lubilam. Nie mowil jednak za wiele o sobie ale natomiast ja juz tak. Niestety z mojego powodu poklucilam sie z nim. Gdy zdalam sobie sprawe ze moge stracic osobe ktora kocham dowiedzialam sie o pewnej sprawie z jego ust. Powiedzial ze ma Zespol Aspergera. Poedukowalam sie troche na temat tej "choroby" z czego nie uwazam tego za to. Sama mam male zaburzenie ktore staram sie zwalczyc. Nie jest to jednak tak powazne jak ZA mam na mysli moja dysleksje itp posiadam jej 3 rodzaje i mam pewne trudnosci. (Tak to nie jest choroba niecierpie jak ktos wykorzystuje to jako wymowke od np nauki) Wracajac do mojego pytania ktore chce zadac. Jak postepowac z taka osoba? smiem twierdzic iz jest to mlody mezczyzna 19 letni (jest mlodszy o 2 lata ode mnie) Umie o siebie zadbac wrecz mi imponuje soba. Jak dla mnie jest zaradny gdy inni uwazaja go za "ciapowatego". Jak powinnam zareagowac na to wszystko? Nie wydaje mi sie by moj partner mial az tak mocne ZA. Chodzby opisywane sa objawy jak np agresja. Czy to jest kwestia rodzaju zaburzenia? Oboje staramy sie zachowywac wzgledem siebie naturalnie bez ukrywania zachowan. Szczegolnie ja jestem osoba impulsywna, bardzo emocjonalnie ustawiona do zycia. Potrafie bardzo mocno wkurzyc, co moj partner zdarzyl to odczuc na wlasnej skorze. Powinnam byc juz wtedy uderzona. Czyli niekoniecznie osoba z ZA moze byc agresywna lub niebezpieczna? Przyznam nie rozumiem troche tego i chcialam dowiedziec sie czegos konstruktywnego. Bardzo kocham mojego skarba takim jakim jest. Lecz nie mialam stycznosci z czyms takim i brakuje mi informacji.

Gość gość
to raczej porada specjalisty potrzebna zebys wiedziała co to jest

Gość SooHwa
Mialam nadzieje spotkac moe kogos z czyms takim ktory potrafi na to odpowiedziec bez potrzeby pojscia do specjalisty. Chce tego sobie oszczedzic.

Gość gość
UP

Gość gość
na głowe ci kapło

Gość gość
Tak jak tobie niestety. To normalny czlowiek rownie tak samo kochajacy jak ty.

Gość gość
Up

Gość gość
współczuję nic dobrego z nim cię nie czeka, poczytaj o tym schorzeniu

Gość gość
Czytalam. czytalam tez bloga kobiety ktora jest zona takiego czlowieka. Ja sie dobrze czuje z moim partnerem fakt czasem sa sprzeczki glownie z mojego powodu, ale zeby stwierdzac ze nic dobrego nie bedzie? W kazdym zwiazku tak jest. Takie osoby tez potrafia kochac. Sa bardzo wierne

Gość gość
Up