Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ubrać się elegancko po porodzie, żeby ukryć brzuszek?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam termin porodu na 29.03 a około miesiąc później idę na komunię chrześnicy. Jakie macie pomysły na ukrycie brzuszka? W co się ubrać, żeby wyglądać elegancko i czuć się swobodnie? Z jednej strony nie chciałabym wyglądać jak szynka ściśnięta folią, a z drugiej chciałabym uniknąć "efektu namiotu" :) Doradźcie coś kobiety! :D

Gość gość
Najlepiej jakies cienkie spodnie rurki, luźne w pasie, na gumce. Do tego szeroka bluzka, ale elegancka np. biała + żakiecik w miarę zgrabny :)

Gość gość
Hmmm ja po porodzie mialam plaski brzuch, wiec dziwi mnie pytanie

Gość gość
ale ile po porodzie miałam plaski brzuch bo ja 1 dzień po to Ci nie wierze a jak 3mies to mogę uwierzyć.

Gość gość
Luzna elegancka koszula szpilki i jakies spodnie materialowe rurki albo jak znajdziesz to sukienka z baskinka tez dobrze zatuszuje co trzeba no i majty modelujace obowiazkowo

Gość gość
Po wyjsciu ze szpitala mialam juz plaski... moze nie grzeszyl jedrnoscia ale byl plaski

Gość gość
Spodnie rurki, szpilki plus bluzka z baskinką, ewentualnie sukienka z baskinką, dobrze maskuje brzuszek.

Gość gość
jakas masakra, te wasze baskinki tylko podkreslaja mankamenty talii, dlatego co druga w tej baskince wyglada jak parowka okrecona lisciem salaty. to samo z rurkami - chudziutkie nozki i wystajacy brzuch - no szyk mody. rozwaz ubrania typu oversize lub sukienki odcinane pod biustem. zwroc uwage na rodzaj materialu - bez opinajacych stretchow, latexow itp. najlepiej niegniotace sie, lejace tkaniny. kurtka/marynarka bez zapiecia.

Gość gość
10:03 własnie miałam o napisać, że baskinka jeszcze bardziej uwydatni brzuch. Oj baby, baby.

Gość gość
ja kupiłam sobie bluzke elegancką, u góry koronka a od biustu luzno opada, musi byc fajny materiał, do tego czarne rurki i zakiecik. Baskinki sa wieśniackie

Gość gość
Rurki po porodzie? Chyba 1% świeżo upieczonych matek się wbije w rurki. Reszta będzie wyglądać jak karykatura. Ja bym wybrała sukienkę, może być lekko rozkloszowana albo model tulipan. Jeśli spodnie i góra to raczej cygaretki, do tego luźna tunika, może być taka w stylu empire, z odcinanym biustem - świetnie maskuje brzuch, są też takie sukienki.

Gość gość
Wiedzialam, ze ktos za chwilę wyskoczy z tuniką:O

Gość gość
Rurki po porodzie? Też mnie to zdziwiło. Ja nie należę ani do wieszaków ani do grubasów, ale miesiąc po porodzie w życiu bym się w rurki nie wcisnęła. Zresztą nawet bym nie próbowała, bo nie przepadam za tym krojem. Te baskinki to dopiero teraz obczaiłam, co to jest. Po analizie 20-30 zdjęć doszłam do wniosku, że taka falbanka jest dobra wyłącznie dla chudej kobiety, która nie ma ani brzucha, ani bioder. Jeśli ktoś ma pupę jak J.Lo. to jakoś tego nie widzę. Na poporodowym brzuszku tym bardziej. Ja bym postawiła na sukienkę. Oczywiście krój musi być dobrze dobrany, ale to już najlepiej przymierzać, bo na każdym co innego dobrze leży. Jeśli natomiast byłoby za chłodno, to spodnie o prostym kroju nogawki i bluzka np. odcinana pod biustem. Do tego żakiecik. Nie trzeba go koniecznie zapinać, jeśli brzuszek przeszkodzi. Lepiej, żeby był rozpięty niż napięty.

Gość gość
Ej, czegoś tu nie czaję? dlaczego kobieta po porodzie ma miec problem ze zmieszczeniem się w rurki? Pytam serio?

Gość gość
Dodam,że w dosc plytkie rurki, też nie ogarniam.Owszem na brzuchu się nie zapnie, ale jak sa niewysokie, to akurat kończą się pod brzuchem.Ja ze szpuatala wyszłam w rurkach, tylko nie zapiętych na to miałam taki "marszczony pas ciązowy" całą ciaże chodziłam w rurkach pasach zakrywajacy suwak i guzik , który miałam na gumce do tego najzwylejsze bluzki, żakiety, tylko nie zapięta i często płaski buty albo balirinki, albo podobne.Wyglądałam normanie, nie kupiłam poza pasami i kilkoma rzeczami nic dla cieżarówek. Nie wiem dlaczego kobeta ma się w rurki nie zmieścić, poza brzuchem bez problemu wejdzie. Trzy tygodnie po porodznie miałam imprezę rodzinną i ubrana byłam własnie w eweganckie rurki 7/8 i w drapowaną na biodrach ,znaczy z mankietem na dole w olicy bioder jedwabną bluzkę z kokardą , włosy i makijaż w stylu pin up i wygladałam ok, wszyscy się zachwycali jak pięknie wyglądam, nie ujawiałam ,zę maikijaż robiłamm ponad godzinę, aby sobie to wypoczęcie i suer cerę narysować:) Gdybym miała mieć cos z baskinką, albo tunikę chyba wolałabym już nie iść, niż czuc się starzej od własnej Babci.

Gość gość
Kobity, przecież nie wszystkie tuniki wyglądają jak te z bazarku, mowa o szlachetnych materiałach i klasycznym kroju, elegancka tunika to taka nieco dłuższa bluzka - ok, mogę pisać dłuższa bluzka jeśli wam to pasuje :D

Gość gość
wszystko zalezy jaką autorka ma figurę, ile ma wzrosu, bo jesli jest dość niska, ma masywne nogi, to taka długa bluzka tylko ją poszerzy i skróci, no i jaka jest góra sylwetki, nie da się przez net naisac, w co masz się autorko ubrać, bo mozesz w tych propozychajc wyglądać ok, a mozesz esz wyglądać fatalnie. No i kwestia proporcji, czy dół mniej wiećej równa się górze, czasem to nie wystajacy brzuch jest największym prblemem, ale ogromy "karmiący" biust i ramiona. CZasem wystarczy kopertową bluzkę, ładnie układająca się tak luźno dobrać do prostych spodnie, do tego taliowany niezapięty żakiet i będzie ok, a czasem trzeba inaczej szujkać, odradzam te sukienki trapezowa, pudełkowa góra i namiot na dole, w tym nikt chyba ok nie wyglada, nwet bez pociążowego brzuszka.

Gość gość
Możesz być miesiąc po porodzie a możesz być dwa tygodnie (możesz urodzić po terminie). Ja tam bardziej bym się martwila żeby się nie przemienić albo żebym nie dostała zapalenia piersi. W maju na dworze jest już ciepło za to w kościele wieje chłodem. I tak będziesz musiała iść do sklepu i poprzymierzac, może się zdarzyć ze wejdziesz w ciuchy sprzed ciąży

Gość gość
postawiłabym na sukienkę z rozkloszowanym dołem nie wiadomo ile będziesz faktycznie po porodzie i jak przebiegnie połóg, obcisłe rurki kiedy trwa połóg to raczej nie za mądre rozwiązanie... obojętnie co ubierzesz jest bielizna wyszczuplająca, są specjalne pasy -jest tego masa do wyboru :)

Gość gość
ja tez polecalam jakas sukienke odcinana pod bistem, moze z jakims fajnym marszczeniem

Gość gość
przeciez sa rurki eleganckie z bawełenki, na gumce nie mówiłam o jeans, w tesco F&F fajne maja, bardzo wygodne. Do tego bluzeczka szersza i zakiet jak pisała i mozna fajnie się ubrac.

Gość gość
Jak rurki na gumce mogą być eleganckie??? O czymś nie wiem???

Gość gość
Hej, tu autorka pytania. dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Co do mojej figury: Wyglądam dość przeciętnie, nie mam nadwagi ale przesadnie szczupła też nie jestem. mam 179 cm wzrostu i zazwyczaj noszę spodnie w rozmiarze 40, bluzki 38. kształt klepsydry, dość szerokie ramiona. To moja druga ciąża, znam już moje ciało i wiem, że będę potrzebować około 3 miesięcy, żeby mój brzuch wrócił do stanu z przed ciąży ( o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem ;) ). Jeszcze raz dziękuję za Wasze propozycj****ardzo podoba mi się opcja: spodnie typu chinos 7/8, luźna koszula i żakiet. W pastelowej tonacji powinno to wyglądać świeżo i wiosennie, a o to mi chodziło. Pozdrawiam Wszystkie kobietki, zwłaszcza te oczekujące na dniach! :)

Gość gość
Hej autorko. Jesteś podobna figurą do mnie, z tą różnicą, że ja jestem 5 cm niższa ;) Co do spodni 7/8 osobiście nie znoszę tej długości. Przy naszym wzroście wygląda to jakby się kupiło za krótkie. Do tego one lepiej wyglądają ( jeśli już) na szczuplych, wręcz chudych osobach, nie w rozmiarze 40. Myślę, że najlepiej będzie jak wybierzesz coś klasycznego, nie przesadnie obcisłego, ale wytaliowanego zgrabnie (bo niektóre ciążowe ciuchy faktycznie są jak worki). Klasyczne spodnie, bluzka zakrywającą brzuch (ciut luźniejsza) i zgrabny żakiet.

Gość gość
Haha tutaj każda miesąc po porodzie ma płaski brzuch haha! Kafeteryjny matrix .

Gość gość
Ja mialam cc . Jak wyszlam ze szpitala wygladalam jakbym wogole nie urodzila a miesiac po porodzie to dopiero mi zszedl brzuch a raczej macica doszla do siebie a zbedne sadelko czyt.5 kg dalej mam i tylko na brzuchu.

Gość gość
Dziewczyny serio wolicie się maskować jakimiś body czy bielizną wyszczuplającą niż po prostu schudnąć ? Tez było mi ciężko ale jak wzięłam się za siebie, zaczęłam brać therm line fast i zdrowo się odżywiałam to moj organizm odżył, schudł i ma się świetnie. Jeżeli ty będziesz po porodzie i nie bedziesz karmić to na spokojnie możesz takie tabletki przyjmować i ewidentnie skupić się na aktywności fizycznej.