Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki Antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Witam ;) Biorę tabletki antykoncepcyjne Artilla od kilku miesięcy w dzień owulacji boli mnie jajnik a później piersi. Byłam u ginekologa ale powiedział ze tabletki mają zatrzymywać owulacje wiec to raczej nie możliwe. W 15.03 skończył mi się okres z odstawienia i od 16.03 odczuwam bóle prawego jajnika tak jak na owulacje. Dodam że bardzo się martwię ponieważ chłopak doszedł we mnie 17.03 i boję się że jeśli jednak mam owulacje to mogę zajść w ciążę. Tabletki biorę regularnie i nigdy żadnej nie pominąłem.

Gość gość
jeśli nie wymiotowałaś w tym czasie i pierwszą zażyłaś w pierwszym dniu cyklu to nie jesteś w ciąży, może poprostu te tabletki maja nieodpowiednią dawkę hormonów dla ciebie, mnie też bolały piersi jak brałam pigułki ale nie pamiętam czy jajnik też to było dawno

Gość gość
jeśli nie miałaś nadzwyczaj"mokro" jak dawniej zanim zaczęłaś brac tab to nie jesteś. Bo dni płodne podczas owulacji mozna rozpoznać

Gość gość
Nie wymiotowałam i wzięłam pierwszego dnia cyklu. I nie zauważyłam jakiejś dużej ilości śluzu. Jak nie brałam tabletek to jedynym objawem owlacji był ból jajnika a później piersi. A ten ból w ostatnich dniach tez jest taki jak na owulacje tylko nasila się jak ćwiczę albo długo chodzę.