Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy prawcodawca ma prawo zadac mojej obecnosci

Polecane posty

Gość gość

na zebraniu. kiedy informacje o tym dostaje o 6,30 rano w sobote a zebranie jest o 9. tego samego dnia. dodam ze musze dojechac?

Gość gość
no oczywiście, szybki prysznica pończochy i jazda

Gość gość
jeżeli to Twój ustawowo dzień wolny to przecież mogłaś wyjechać gdzieś na weekend i nie przyjdziesz w takiej sytuacji jednak wiadomo jeżeli chce się dobrze żyć z pracodawcą to lepiej pójść na takie zebranie....

Gość gość
generalnie jest coś takiego jak polecenie pracy w godzinach nadliczbowych. zwłaszcza, jeżeli jest do podyktowane ważnym interesem firmy. no ale sorry, informacja o 6,30 rano. większość ludzi ma o tej godzinie wyłączony budzik. nie wiem, czy takie rzeczy są u ciebie zwyczajowo przyjęte w firmie. w mojej byłej firmie słyszałam o historiach typu dzwonenie na urlop i informowanie dyrektora, że musi wrócić z mazur, bo za kilka dni przyjeżdżają ludzie z centrali. moim zdaniem jest to tzw. wieśniacki kapitalizm. no chyba, że twoja praca wymaga takiej dyspozycyjności i zostało to wcześniej z tobą uzgodnione. jeżeli nie - to nie ma się co martwić. ps. pojechałas na to zebranie?

Gość gość
gość dziś nie ma czegoś takiego jak "twój ustawowo wolny dzień" jest albo "jej wolny dzień", albo "ustawowo wolny dzień". poza tym, z resztą się zgadzam.

Gość gość
nie pojechalam. bo sapalam. sms przeczytalam dopiero ok 10.