Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wg was ważniejsze?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 8 msc ciąży, mój termin porodu pokrywa się z dniem ślubu siostry mojego narzeczonego. Już w 2 msc ciąży poinformowałam mojego partnera i jego siostrę, że na pewno nie dam rady iść na ślub(oboje to zrozumieli). Myślałam, że temat zakończony, że ani ja ani mój partner nie idziemy na ślub. Aż tu nagle parę dni temu narzeczony poinformował mnie, że jesteśmy nadal na liście gości i że jeśli ja nie chce to on pójdzie sam, bo jak to będzie wyglądało jak nas nie będzie. Powiedzcie mi co mam o tym myśleć??? Wszystko było ustalone. Po porodzie narzeczony miał wziąć wolne i opiekować się mną i dzieckiem (dodam, że mam zaawansowaną anemię i mój ginekolog nie wróży mi szybkiego powrotu do sił), a teraz twierdzi, że ślub jego siostry jest ważniejszy i ma pretensje do mnie, że nie chce iść (bo jak twierdzi, co to za problem oddać komuś dziecko na dzień, z tym, że nawet jakbym chciała to nie mam komu, bo mojej rodziny też w tym czasie nie ma.) Jak uważacie, czy ślub siostry naprawdę jest ważniejszy niż narzeczona i dziecko? Co powinnam zrobić? Doradźcie!!

Gość gość
wyjaśnij mu, że się nie pozbierasz po porodzie żeby iść na wesele. Możecie iść na kompromis - on pójdzie na śub, kilka godzin na weselu i wróci.

Gość gość
Tłumaczyłam mu. Chodzi też o to, że boję się zostać sama z dzieckiem chociaż te kilka godzin, bo jeśli naprawdę będę tak słaba jak mówi mój ginekolog to mogę sobie nie poradzić.