Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Denerwuje mnie córka mojego faceta..

Polecane posty

Gość gość

Jestem 26 latka. Zwiazalam się z rozwodnikiem ,ma on córkę która ma 14 lat. Ja obecnie jestem w 9 miesiącu ciazy. A Ola mieszka z nami co 2tydzien (tak się jej rodzice dogadali po rozwodzie) gdy mnie poznała było wszystko w porządku ,miałam nawet wrażenie że mnie polubiła .Na wieść o ciąży też się ucieszyła bo jej mama nie może mieć już więcej dzieci a Ola marzyła o braciszku. Ale ostatnio wszystko się zmieniło. Jest opryskliwa,chamska i nie posłuszna. Wybrzydza w jedzeniu (które ja gotuje) i udaje pokrzywdzona przed swoim ojcem. Zauważyłam też że jest nauczona mieć wszystko tu i teraz i ma ogromny wpływ na ojca. On też traktuje mnie na dystans kiedy ona jest z nami. Co robić ? Może to jej matka ja nastawia przeciw mnie? Szczerze mówiąc nie była zachwycona gdy się dowiedziała o mnie i o ciąży ...

Gość gość
zachować się jak dorosła? Dziecko czuje się niepewnie, jest zazdrosne, z czasem to przejdzie...a wybrzydzanie jedzenia to idiotyczny zarzut.

Gość gość
Trzeba było myśleć przed zwiazaniem się z dzieciatym ;p glupia jesteś, tyle facetów bez dzieciorow, a ty sobie z bahorem wzielas. Z tego zawsze są problemy.

Gość gość
Bo zdała sobie sprawę że może zostać odsunięta na drugi plan. Nie dajcie jej odczuć że jest mniej ważna. Ojciec powinien spędzać z nią więcej czasu. Nie wiem co ci poradzić ale na pewno chodzi tu o zazdrość i strach

Gość gość
Okres dojrzewania Ci coś mówi? Dokładnie takie akcje może odwalać w domu. Ba, nawet jakby to była Twoja córka tak samo może być. Za 15lat zobaczysz sama :P Zachowuj się jak zawsze, stosuj jasne zasady, dbaj o SPRAWIEDLIWE zasady. Czyli by nowy członek rodziny nie zepchnął ją z jej miejsca. Wg mnie fajnie jakbyś zabrała ją na zakupy by poszukac czegoś co lubi (książka, sukienka, torebka) dla niej i np.przy okazji pozwolić jej wybrac ciuszek dla brata/siostry. jednak by to było przy okazji, a nie głownym celem. Pytaj się jej też o zdanie w sprawie dziecka. Jasne, ona nie ma decydować, ale ma mieć poczucie, że jej zdanie jest ważne, że traktujecie ją jako rozumną, dojrzałą istotę. Wtedy też zazdrość będzie mniejsza bo zobaczy, ze jest wazna i ja doceniacie. Dla rodzącego poczucia się autonomii to ważna sprawa u takiego dziecka

Gość gość
skopiowane z forum abc zdrowie :D

Gość gość marza
Dziewczyna wchodzi w trudny wiek wiec bywa wredna i zlosliwa tak jak ty masz trudny czas nie doszukuj sie tu nic przeciwko sobie. W stosunku do matki pewnie jest duzo gorsza.