Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kaszel niemowlaka wykończę się...

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma osiem miesięcy. Miesiąc temu miała zap. oskrzeli i antybiotyk. 2 tyg po zakończonej kuracji znów pojawił sie kaszel. Inhaluję ją, pediatra kazała podać elofen. katar ma niewielki. Od 2 tyg inhaluję ją oklepuję odciągam katar. A ona dalej odkasłuje. Już nie wiem co robić. Wietrzę, odpowiednio ubieram, gotuję jej podaję wit D i C U lekarza byłam z tym kaszlem 2 razy czysto osłuchowo. Nie chcę też latać do przychodni w kółko bo jelitówka teraz jest jeszcze mi tego brakowało. Ile to jeszcze potrwa? Jak to zakończyć?

Gość gość
up

Gość gość
Jeśli jest czysto na osłuchu u lekarza,to przeczekaj. Nic jej nie będzie, co najwyżej polecam wilgotne powietrze w pomieszczeniu,w którym śpi. Mój syn miał może 3 miesiące jak miał straszny kaszel,momentami jak płakał,to miał taki bezgłos.. i co? Zaznaczam,że mieszkamy w Niemczech. Lekarka kazała dawać dużo pić i dużo wychodzić na spacery. Nie chciała żadnego syropu przepisać,a osłuchowo wszystko w porządku. I faktycznie przeszło. Samo. Byłam w szoku,bo przyzwyczajona byłam do długich recept polskich lekarzy,a niemiecka pediatra mnie na samym początku wkurzyła...no jak to,dziecko ma się męczyć???? Ale miała rację,niecałe 3 dni i było po wszystkim. Zalecała też podawanie jakichkolwiek środków przeciwgorączkowych (dla 7 letniej córki też) tylko jak temperatura będzie powyżej 39 stopni,ale tutaj jednak wolę podać wcześniej. Wiem,że gorączka to walka organizmu ,ale jednak istnieje ryzyko udaru i tutaj wolę podać ten Nurofen czy co tam innego niż się bać,że będę zaraz z dzieckiem musiała jechać do szpitala.

Gość gość
Zresztą tak miałam: mieszkaliśmy jeszcze w Polsce,córka miała może 8 miesięcy, jakieś 38 stopni,nie miałam nic przeciwgorączkowego ani apteki w pobliżu i pojechałam do szpitala. Lekarka popatrzyła na mnie jak na wyrodną matkę,dlaczego nie dałam nic na gorączkę...A już w Niemczech, córka miała wtedy niecałe 3 lata, dostałam opieprz dlaczego podałam Nurofen,skoro gorączka była tylko 38,5...:/ I bądź tu mądry. Wtedy zgłupiałam.

Gość gość
dzięki za odpowiedź:) Mam nadzieję, że i moja to "wykaszle" w końcu

Gość gość
Co do kaszlu to często tak jest po infekcji u dzieci, moja córka też tak ma - od 2 roku życia po każdej infekcji kaszel się utrzymuje jeszcze z 2-3 tygodnie w nocy najczęściej. Co więcej ja tak miałam już kilka razy w życiu po zapaleniu oskrzeli właśnie. Moja lekarka jakoś te kaszle fachowo nazywa, *aktywność oskrzeli. Można podawać coś delikatnego na rozszerzenie, pomaga, ale nie wiem jak u takiego malucha. Ja swojej 5-latce podawałam na wskazanie lekarza.

Gość gość
u mojego syna pomaga berodual

Gość gość
Tak jak napisała przedmówczynią - nad reaktywność oskrzeli, pęcherzyki muszą odbudować swoją strukturę po infekcji. Taki poinfekcyjny kaszel może trwać 3 tygodnie.

Gość gość
Mojemu 3-latkowi pomogło kilka wizyt w grocie solnej. Nie choruje już tak często. W większych miastach powstaje ich coraz więcej więc sprawdźcie koło siebie. Ja mieszkam w Krakowie, na Łazarza mają fajny kącik dla maluchów.

Gość gość
Kaszel po chorobie może utrzymać się jeszcze do 3tyg.

Gość gość
moje 11 miesięczne dziecko tez ma kaszel, jesteśmy tydzień po wyleczeniu zapalenia krtani. Na razie nie idę do lekarza, czekam :(

Gość gość
Polecam Hederasal syrop.

Gość gość
mieszkam w uk i tutaj zawsze jak jestem u lekarza z kaszlem dziecka, to lekarze zawsze mowia,ze dziecko moze kaszlec kilka tyg. bo moze lapac wirus za wirusem. pierwszy raz bylam z kaszlem dziecka jak milo 4m, do tego katar, nie dawalo sobie rady, wymiotowalo ta wydzielina, ale lekrz osluchal a nic nie slyszla to nicnie przepisal, zero syropkow itp.

Gość milexica
Inhalacje z Mucosolvanem albo innym lekiem to jeden z dobrych sposobów na leczenie kaszlu, u nas zawsze były stosowane. Warto też zastanowić się nad syropem dopasowanym do rodzaju kaszlu i wieku dziecka. Obserwuj dziecko, nie zwlekaj z wizytami u lekarza i sprawdź stronkę http://www.kaszeludzieci.pl/ - trochę cennych informacji o leczeniu się przyda. Będzie dobrze.

Gość gość
Może być kaszel alergiczny np na żywność. Czy dziecko dostało coś nowego do jedzenia?