Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupno mieszkania z licytacji komorniczej

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś tutaj może kupował już takie mieszkanie? Jak to się odbywa? Pytam, bo znalazłam fajne mieszkenie w dobrej lokalizacji, tyle że z lokatorami. Jest to małżeństwo po 50tce (tak na oko). Oboje pracujący. Zastanawiamy się czy warto kupować takie mieszkanie?

Gość gość
a z tymi ludźmi co wtedy sie stanie? ja bym chyba nie miala sumienia.

Gość gość
Z tego co wiem to nie mają prawa do lokalu ( oboje pracują). Dowiedziałam się,że powodem długów był hazard obojga małżonków. Gdyby była to jakaś rodzina z chorobą albo matka z dziecmi to byłoby mi ich szkoda. Mają spore zadłużenie względem wspólnoty i to jest dopiero nie fair względem ludzi, którzy pracują i placą.

Gość gość
jak nie jesteś obeznany w temacie to starzy wyjadacze wyeliminują cię podczas licytacji windując cene licytowanej nieruchomości

Gość gość
Licytacja jest jutro. Wpłaciliśmy wadium. Jest to już 3 licytacja mieszkania . Cena sporo spadła. Rozmawialiśmy z komornikiem i jesteśmy tylko my chętni.

Gość gość
jeśli tak się sprawy mają to spoko, życzę powodzenia :)

Gość toster333555
Dzięki ale jak na razie wszystko jest ładnie , pięknie ale czemu nie ma chętnych na to mieszkanie? Ludzie nie tykaja się mieszkań z licytacji ogolnie czy coś jest w tym przypadku nie w porządku? Rozmawialiśmy z radcą prawnym. Mówi, że w razie problemów to zajmował się takimi sprawami i nie ma problemu. Tylko czy aby papuga nie mówi tak bo to dla niego zarobek? Mieszkanie jest warte 150 tys. Cena spadła na 100 tys.

Gość gość
Głównie problem leży w lokatorach, bo to dużo czasu schodzi aby ich się legalnie pozbyć. To jest główny powód jaki odstrasza potencjalnych nabywców.

Gość gość
dokąłdnie, j.w. jaki metraż jest tego mieszkania i ile pokoi? Jak wyobrażacie sobie tam mieszkac razem z tą dwójką?

Gość gość
Nie chcemy z nimi mieszkać. Mieszkanie traktowalibyśmy jako zabezpieczenie kapitalu plus może wynajem komuś Są to 2 pokoje ( 50 m). Takie mieszkania są sprzedawane u nas za jakies 150-160 tys.

Gość gość
no to proste jest zanim ich sadownie nie wyeksmitujesz ty im placisz za mieszkanie, bo przeciez ci czynszu nie zaplaca

Gość gość
Dolicz koszty sądowe eksmisji lokatorów bo wątpię, że się z nimi dogadasz w sprawie czynszu i ewentualnie terminu wyprowadzki. Z takimi kosztami wyjdziesz na zero, a jeszcze pewnie remont kosmetyczny takiego lokum się przyda.

Gość gość
możliwe że mieszkanie wymaga kapitalnego remontu dlatego nie ma zbyt wielu chętnych, tym lepiej bo jest okazja na urządzenie go po swojemu według aktualnych standardów