Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawda o imionach typu Nikola...

Polecane posty

Gość gość

https://parenting.pl/portal/jak-imiona-wplywaja-na-nasza-przyszlosc "Obserwuje się także, że imiona pochodzące z popkultury, zwłaszcza imiona pochodzenia obcego (Britney, Jessica, Nikola, Brian) chętniej nadają dzieciom ludzie z grup słabo wykształconych, o niskim statusie społecznym, z rodzin ubogich. Z kolei osoby z pewnym zacięciem artystycznym, zajmujące się zawodami twórczymi chętnie nazywają dzieci imionami prostymi, tradycyjnymi: Jan, Zofia, Tadeusz, Maria. Tu zaszła w ostatnich latach duża zmiana, bo jeszcze 20-30 lat temu to właśnie artyści „chrzcili” swoje pociechy oryginalnymi imionami. Tradycyjne imiona nadają także ludzie dobrze wykształceni i wysoko oceniający swoją pozycję."

Gość gość
haha, już wiele razy było mówione, że Nikola to patolskie imię i wreszcie zostało to potwierdzone statystycznie!!!

Gość gość
Dla mnie mozecie nazywac dzieci jak chcecie....

Gość gość
Tak naprawdę to jest męskie imię-Nicola,Nicolas,Nicolai,chętnie nadawane chłopcom na Bałkanach czy w Rumunii(ostatni komunistyczny dyktator Rumunii miał tak na imię) x w Polsce odpowiednikiem tego imienia jest-Mikołaj x i dlatego imię Nicola budzi śmiech-bo jak po naszemu,po polsku powiedzieć,skoro Mikołaj nie ma w języku polskim odpowiednika w żeńskiej formie-Mikołajowa?Mikołajka?:-P x tyle że rodzice nazywający tak dziecko nie mają o tym pojęcia,bo to najczęściej niewykształcony plebs,niziny społeczne:-P

Gość gość
nie nazwała bym tak córki bo mi się to imię kojarzy z Nicolasem Cage i Nikolą Teslą a przecież to mężczyźni :) Nie od dzis wiadomo że Nicola to imie męskie :) mi sie podoba dla dziewczynki imię Maja, myslcie co chcecie :) tylko szkoda że wzystkim kojarzy się z Pszczółką Mają :)

Gość gość
Nikola imie jak ulał dla mamusiek po zawodowie-mamusia zyjaca z zasilkow albo jakas kosmetyczka ,fryzjerka itp Tez zauwazylam te tendencje.Nawet jak jedna kosmetyczka tak sala na imie sojej corce to ona mimo ze teoretycznie normalnie sytuowana tez wyglada i zachowuje sie jak patologia.Po prostu taka biedota intelektualna i moralna.To imie jednak warunkuje pesne cechy charakteru az dziwne ale autentycznie tak jest.

Gość gość
A imiona ADA, KUBA...to też plebs- pewnie nawet nie wiesz że żyją ludzie którzy właśnie tak mają je zapisane w metryce. Plebs to jet moja droga masa bydlęca podążająca za wyznacznikami kierunków, cytująca, opierająca się na tym co ktoś powiedział i wymyślił. Ja się cieszę że wśróg tej masy są ludzie którzy potrafią zmieniać kierunki-nie liczy się dla mnie ilość posiadanych przez nich fakultetów . Liczy się to jak sobie poradzą i jakich użyją do tego środków. Czym się wyróżnią i czego dokonają. Ty jak na razie dokonałaś plagiatu-dla mnie pozostajesz w najwiękzym szeregu z którego raczej się nie wychodzi. Bić brawa ci nie będę w każdym razie.

Gość gość
Moja córka ma na imię Nicole po swojej babci, a mojej teściowej i co mi po tej statystyce? "jedna pani chodzi do kościoła, druga pani nie chodzi czyli statystycznie pół pani chodzi do kościoła" w związku z tym jestem patolą, zapewne moja teściowa również no i oczywiście jej ś.p. rodzice :D

Gość gość
latwo wyzywac od patologii...ja znam normalna dziewczyne ktora nazwala syna Nicolas, jest normalna i prawdopodobnie inteligetniejsza od was mamusiek ktore tylko obrazaja innych, jak was powinno sie nazywac? a tak! prostaczki.

Gość gość
A ja właśnie znam małą Nikolę - jej mama laska po zawodowce, drugi partner, bez pracy, na zasilkach z Mopsu. Chłop olewajacy rodzinę, też często bez pracy... Przypadek?

Gość gość
Patolą nie są osoby, które nadają takie imiona dzieciom, ale ludzie siedzący na kafe i kłócący się o to jakie imię to patologia.

Gość gość
Nikola corka kolezanki ktora jest ksiegowa a jej maz ma firme

Gość gość
09:32 nie popisałaś się x znaczenie słowa plebs:z łaciny- lud,w dawnej Polsce warstwa społeczna nie należąca do stanu szlacheckiego,mieszczaństwo,chłopi,lud,gmin,masy,pospólstwo plebs miejski:pozbawiona majątku najniższa warstwa społeczna miast średniowiecznych x z definicji-nie jest to masa bydlęca ,jak napisałaś:-P x i kolejne słowo na "p" plagiat:z łaciny-plagiatus=skradziony,przywłaszczenie cudzego utworu lub pomysłu twórczego,zapożyczenie z cudzych dzieł i opublikowanie jako własne i oryginalne,kradzież literacka,artystyczna,naukowa x na przyszłość staraj się używać pojęć ,które rzeczywiście rozumiesz:-P

Gość gość
Wyjątek od reguły. Kiczowate imię = kompleksy rodziców = niski status społeczny = patologia. W uproszczeniu oczywiście.

Gość gość
moja kuzynka nazwała tak córke. Jest tylko po gimnazjum, ma 24 lata, dwójkę dzieci i nie pracuje,mieszkaja u jej rodziców jej tylko mąż pracuje za granicą. Z drugiej strony znam dziewczynę która jest identyczna jak ta wyżej, ale dzieci nazwała normalnie.

Gość gość
Ja wzystko rozumiem, nie martw się o mnie. Pisałam to z biegu i w trakcie ważnejzych czynności. To miało być pytanie do ciebie czy uważasz że Kuba i Ada to też dzieci plebsu? Nie ważne jaka jet definicja plebsu, liczy się jak plebs przedtawiasz w swoich wypowiedziach-równie dobrze mogłabyś napisać-gorszy sort itp. Ty po prostu gardzisz ludźmi. Nie jest nawet ważne jakimi ludźmi gardzisz- rozumiesz? Ja kocham ludzi ale ciebie bym nie polubiła- to tak na koniec żebyś przetała ujadać -choć pewnie cię to rozjuszy i zaczniesz pisać powieść.

Gość gość
Nie pisz z biegu-zajmij się ważniejszymi czynnościami niż deklaracje kogo byś polubiła a kogo nie na podstawie jednej wypowiedzi na anonimowym forum-jesteś śmieszna,nie widzisz tego?

Gość gość
Serio? az tak was to boli ze ktos tak dziecko nazwal? przyjemnosc wam sprawia wyzywanie od patologii?smutne jest wasze zycie...

Gość gość
Racja dziwne to jest kunegunda czy hermenegilda

Gość gość
to wy macie problem z imionami, dzieci zaakceptuja te imiona i za 20 lat nikt nie bedzie sie rozprawial czy ktos o imieniu nikola pochodzi z nizszych czy moze wyzszych warstw spolecznych... i nikt z dzieci napewno nie bedzie sie smial z innych z powodu imienia, sama chodzilam do klasy z teodorem i aronem i nikt z nikogo nie wysmiewal... to wy dorosli jestescie chorzy ze tak oceniacie, i co z waszych dzieci wyrosnie jak wy tacy jestescie? jeszcze gorsze bydlo. po trzecie juz sobie wyobrazam jakie straszne mohery z was beda skoro tak oceniacie innych... PS nie mam dzieci, mam kolezanke Nikole i nikt jej nigdy nie napietnowal z powodu imienia jednak wspolczuje przyszlej mlodziezy bo to sie zacznie...

Gość gość
Wole nikole od stasi haliny heleny bogumily

Gość gość
gość dziś Nikola imie jak ulał dla mamusiek po zawodowie-mamusia zyjaca z zasilkow albo jakas kosmetyczka ,fryzjerka itp Tez zauwazylam te tendencje.Nawet jak jedna kosmetyczka tak sala na imie sojej corce to ona mimo ze teoretycznie normalnie sytuowana tez wyglada i zachowuje sie jak patologia.Po prostu taka biedota intelektualna i moralna.To imie jednak warunkuje pesne cechy charakteru az dziwne ale autentycznie tak jest. xxx imię warunkuje pewne cechy charakteru? To ty musisz mieć na imię Helga :o Biedotą umysłową i moralną jesteś ty zestawiając pracujące osoby fryzjerki i kosmetyczki z patologią na zasiłkach i nazywając je nizinami :o Imię nicola nadają zarówno fryzjerki jak i wykształcone panie magister. ja przykładowo znam kilkanascie fryzjerek, bo moje siostry są fryzjerkami więc znam trochę osób i jakoś żadna z nich nie ma dziecka o takim imieniu jakie uważacie za patologię są Jasie, Adasie, Franki, Antki, Agatki, Anki, Zosie, Kinga i chyba z 4 Martynki :P za to moja szefowa która właśnie się doktoryzuje z ekonomii ma Melanię i Nikolę... patologii jakoś nie wyczuwam u niej.

Gość gość
Jak zwykle kwoki się zlecialy. Nie chodzi o imię nicolas czy nicole tylkp o imię NIKOLA.

Gość gość
Oczywiście, że dzieci przyjmą wszystko, a za 20 lat będzie tylu dorosłych o tych imionach, że nikt nie będzie na to uwagi zwracał. Za to z was się zrobią zgryźliwe śmierdzące mohery skoro już teraz kipicie złośliwością i za byle g..wno wyzywanie od patoli to co będzie za 20-30 lat? Już widzę jakie z was są wyższe sfery hahaha.

Gość gość
10:21-ty jesteś oświeconą prognostyczką o pełnej kulturze wypowiedzi:"za to z was się zrobią zgryźliwe śmierdzące mohery...",podobnie jak ta od "masy bydlęcej":-D

Gość gość
a dla mnie wszystkie co piszą tu o patologii to widocznie mają z nią na co dzień do czynienia skoro tak dobrze wiedzą jak się dzieci tam nazywają, bo ja jakoś osobiście nie znam takich ludzi i nie wiem jakie imiona tam występują, albo same z niej pochodzą ale żeby nie było to nazywają dzieci Zosia i Marysia jak "warszawiaki" haha.. nie wiem skąd się biorą tacy niedowartościowani ludzie jak wy skoro czujecie się lepsi od "Nikoli"

Gość gość
10:21-ty jesteś oświeconą prognostyczką o pełnej kulturze wypowiedzi:"za to z was się zrobią zgryźliwe śmierdzące mohery...",podobnie jak ta od "masy bydlęcej"smiech.gif x ona nie jest prognostyczką ona widzi co już jest.. jak można być tak ograniczonym, żeby mówić, że imię świadczy o człowieku.. może pochwal się swoim imieniem i zobaczymy do jakiej sfery należysz

Gość takie moje przemyślenie
Lata komuny odcisnęły na nas swoje piętno i jeszcze długo to z nas nie wyjdzie. Wszytko was śmieszy, dziwi, gorszy, a w innych krajach możesz nazwać dziecko jak ci się podoba i nikt nawet na to nie patrzy, a tutaj tylko wystaw łeb ponad szary tłum to cię zadepczą. W stalinizmie był odpowiedni aparat represji, a potem jak już zastraszono społeczeństwo, to ludzie sami wykonali czarną robotę taksując jeden drugiego czy aby nie za bardzo inny i wywrotowy. Do tego stopnia, że w latach 60-tych mojego dziadka dojechało kilku ormowców przytrzymali go, ogolili mu głowę i pocięli skórzaną ramoneskę żyletkami. Włosy do ramion i ciuch ze zgniłego zachodu jeszcze by to ktoś zauważył, podłapał i co gorsza zachciał żyć inaczej! Wyrzucono go ze szkoły mimo, że miał najlepsze stopnie i nic z tym nie można było zrobić, bo nawet milicja robiła takie akcje. Wszyscy mieli być tak samo obcięci i ubrani żeby czasem jakiś obcy akcent nie dał ludziom powera do działania, że można inaczej, że można być innym! Dzisiaj wy jesteście takimi ormowcami i takiego samego skur/wysyństwa uczycie dzieci. Kiedyś podobało mi się imię Nikola, Oliwia, Sandra ale weszłam na kafeterię kilka lat temu i przyznaję, że niestety jestem już zaszczuta i w obawie przed takimi sukami, takimi ormowcami jak wy dałam córce inaczej na imię.

Gość gość
Zgadzam sie z powyzsza wypowiedzia ,ale ka sie nie dal I nazwalam tak jak sobie wymazylam mimo ze imie z powyzszych