Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Petycjaa

Petycja rodziców jedynaków. Już 7 tys podpisów.

Polecane posty

Gość gość
uppp

Gość gość
Nie popieram.

Gość gość
A co ta petycja ma dac? Bo podpisywac to sobie mozna ale skutek bedzie marny...

Gość aurelaMA
a ja popieram !!!!!!!! czytam i podpisze

Gość gość
ja też popieram, podpisałam i puszczam dalej!

Gość gość
Ustawa jest? Jest. Wiec ta petycja beda sobie mogli tylek podetrzec. Ja nie rozumiem jak mozna miec problem zeby nie utrzymac jedynaka i wyciagac reke. Zeby nie bylo sama mam jedynaka ale jasnym jest, ze przekraczamy prog i to znacznie wiec nie dostaniemy i jakos sie nie bulwersuje i nie płacze. Sami potrafimy zarobic.

Gość gość
A ja nie podpisze chociaz swiadczenia nie dostane. Dlaczego? Z prostej przyczyny. Bo to kosztuje a pieniadze jak zwykle wezma z mojej kieszeni.

Gość gość
ja też potrafię zarobic i też mam jedno dziecko. I co z tego ??? dlaczego mam nie dostac. Jak kazde to kazde . Dleczego mam sie dokladac do innych dzieci ???????? a tyle osób co nie wykazuje dochodów i co oni dostana ... a ja nie ??? O nie nie godze sie na to. Rodzice jedynaków podpisujcie .

Gość gość

Gość gość
nie popieram!

Gość gość
i bardzo dobrze ze jedynakom nie dają, śmieszne, mają tylko jedno dziecko i jeszcze zapomogę by chcieli. Mając jedno macie dużo wydatków mniej więc oszczędzacie już.

Gość gość
Ale wiele osób mających 2 dzieci tez potrafi na nie zarobić i je utrzymać, a mimo wszystko dostana pieniądze wyciągnięte przez rząd z naszej kieszeni. Petycji jednak nie podpiszę, bo uważam, że to nie ma sensu. Już w tej chwili na ten program nie ma pieniędzy i szukają ich, gdzie się da. Jeżeli miałby byc pieniądze dla jedynaków, to w rodzinach wielodzietnych po 500 zł powinno byc również na pierwsze dziecko. Wtedy cały ten program kosztowałby przynajmniej jeszcze raz tyle. A takich pieniędzy juz na pewno nie znajdą, bo skąd? mam o tym rządzie bardzo złe zdanie, ale na takie szaleństwo nie pójdą, bo i po co?

Gość gość
4-letni Emil umrze, jeśli rodzice do dnia 31 marca nie zbiorą depozytu na operację serca w USA. Ta data jest linią śmierci ich syna. Zebrali już tak dużo, jednak wciąż brakuje ok 600 tys. Zostało 9 dni. Proszę, pomóż ratować tego dzielnego chłopca, który już ta wiele w życiu przeszedł. Czas pędzi nieubłaganie :( www.siepomaga.pl/emil

Gość gość
proszę proszę jednak nie tylko wielodzietni to patole ;-) wyciągają łapkę po zapomogi roszczeniowi patolpgiczni rodzice jedynaków również wybrakowane królice czy jak ?

Gość gość
Podpisze i przekazuje dalej.

Gość gość
możecie sobie podpisywać, a i tak tych pieniędzy nie zobaczycie. Nie szkoda czasu i zachodu? Myślicie że ta kasa to na drzewach rośnie? Otóż nie, to co komuś dadzą, komuś innemu muszą zabrać.

Gość gość
NIE dla jedynaków!

Gość gość
to tutaj na kafe wciąż piszecie pogardliwie o rodzinach wielodzietnych, szczycicie sie że macie jedno bo was na tyle stać, ze to wasza świadoma decyzja... wiec o co chodzi? brak tu spójności! nie macie kasy na waszego rozkapryszonego jedynaczka??? Czy was zazdrośc zżera że inni dostana a wy nie.

Gość gość
Up popieram

Gość gość
Dla zasady powinna być pomoc na KAŻDE dziecko. Przy drugim nie macie 200% wydatkow wydatków pierwszego. Dużo rzeczy "zostaje" po pierwszym. Jedynie to jedzenia wiecej się zużywa, kosmetyki, woda etc. A piszę, ze dla zasady bo ktoś, kto ma 20 tyś N osobe na miesiąc i 2 dzieci dostanie pieniądze, a kto ma 1 i dochód 1200 zl na osobę nie dostanie nic i będzie się dokładać na "bogatszych" rowniez. Gdzie tu SPRAWIEDLIWOŚĆ? :-/

Gość gość
co z tą petycją zostanie zrobione? Do kogo i kiedy wysłane?

Gość gość
Tak,zżera nie zazdrość, że z mojej kieszeni łożę na inne dzieci. Tylko czekać, az PiSiory podwyższą podatki. Jak kogoś nie stać na dzieci, to nie powinien ich mieć. A ja od każdej wielodzietnej matki slyszę, jak to będzie mieć fajnie, bo usiądzie w domu na tyłku, a pieniądze będą i tak. Tępe dzidy nie myślą, że mogłyby mieć więcej, tylko cieszą się z zamiany wynagrodzenia na zasilek

Gość gość
nie popieram!

Gość gość
ale co was boli???? to jest program dla rodzin z co najmniej dójką dzieci. Nie spełniacie kryterium to się nie nalezy! o co chodzi??? od jakiegoś czasu działa program pt "karta duzej rodziny" obejmujący rodziny z 3 dzieci. Jakoś rodzice z dwójką nie burzą sie że to jest niesprawiedliwe.

Gość gość
Nie zgadzam sie żeby rodzice jedynakow tez dostawali pieniadze z jakiej racji?Rodzice np.dwojki dzieci maja wydatki x2!Wyobrażasz sobie np.placic za przedszkole x2 albo wyprawke do szkoły x2?

Gość gość
Ja mam troje dzieci i razem z mezem mamy okolo 16 tys zlotych na miesiac. I dostane jeszcze tysiac na dzieci. Uwazam , ze to jest niesprawiedliwe. rzad prosi, aby bardziej zamozne osoby nie skladaly wnioskow. na tym sie opieraja. ja jednak wezme te pieniadze, bo daja. Uwazam jednak, ze osoby z jednym dzieckiem tez powinny dostac .

Gość gość
ja uważam że rodzice jedynaków to PATOLOGIA i do tego jeżeli rodzice nie są w stanie nawet tego jednego dzieciaka utrzymać tylko po 500 zapomogi łapę wyciągają to już po prostu patologiczna kpina pechowiec.gif pewnie nawet te 77 złoty rodzinnego bierzecie i cieszycie się jak dzieci

Gość gość
zrozumcie w końcu ze nie ma kasy dla wszystkich albo dostaną rodzice z dwójką dzieci albo nikt. gdyby płacili za jedynaków koszt tego programu byłby podwójny.

Gość gość
gość dziś ja uważam że rodzice jedynaków to PATOLOGIA x x Ja prdl kto tu siedzi :o