Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Petycjaa

Petycja rodziców jedynaków. Już 7 tys podpisów.

Polecane posty

Gość gość
jakby dali też na jedno dziecko, to musieliby jeszcze dać rodzicom dójki, trójki, piątki, itp. dodatkowo także na PIERWSZE dziecko. więc każdy, kto już jest uprawniony, musiałby dostać 500 zł dodatkowo + po 500 zł na każdego jedynaka. biorąc pod uwagę, że PIS już jest w czarnej d***e z budżetem, to rodzice jedynaków o pieniążkach mogą sobie jedynie pomarzyć oczko.gif swoją drogą ciekawe jest to, że rodzice dwójki dzieci się tak nie rzucają, że oni chcą po 1000 zł, a rodzice jedynaków oczy by wydrapali, bo "inni coś dostaną, a my nie..."

Gość gość
A mnie tam to nie wkurza. Nigdy nie było sprawiedliwie i nie będzie, był czas przywyknąć. Jestem matką jedynaka, nie dostaję na niego żadnych pieniędzy, ani zwrotu z podatku, ani becikowego nie dostałam, roczny macierzyński też mnie ominął bo syn urodził się 30.12 a nie dwa dni później i jakoś to przeżyłam. Nie rozumiem tylko tego gadania w kółko, ze to niesprawiedliwe i jak tak można. No sprawiedliwe to moze nie jest, ale sam program jest skierowany do rodzin 2+ i do rodzin z jednym dzieckiem, ale tylko tych które nie przekraczają progu jakiegoś tam i tyle.

Gość gość
Na zachodzie jest na każde dziecko tylko u nas Beatka z prezesem wymyślili jak pokłócić naród i ustalili, że jedynak nie dostanie nawet jak go ma samotna matka, kasjerka zarabiająca 1700zł ale już Kulczykowa mająca dwoje dzieci dostanie :o Zamiast zrobić dla wszystkich jakiś sensowny próg dochodowy to zrobili gnój w narodzie. Mam dwoje dzieci ale nie zamierzam się wyładowywać na rodzicach jedynaków walczących o te swoje dzieci. Nie będe na nich pluc ku uciesze Kaczora i jego przydu/pasów, nie będę się biła za te ku/rewki z wiejskiej, nie będzie się mną ten kurd**el stary kawaler wysługiwał.

Gość gość
Ja kase dostane z tego programu ale i tak podpisze dlaczego ? dla czystej zasady bo ten program jest niesprawiedliwi i krzywdzący dla wielu osób . PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ to sa mocne słowa i przykro ze akurat oni wymyślili taki bubel

Gość gość
jakos rodzice dwójki nie jęczą że na pierwsze nie dostaną.

Gość gość
jęczą jęczą i mnie juz kilka kobiet planuje zwolnic sie z pracy zeby dostać na 2 dzieci . Majac 1000 zł wola siedzieć w domu niz pracować . Tak nie powinno byc .

Gość gość
Przynajmniej te, które się zwolnią zrobią miejsce w pracy dla innych i zmniejszy się bezrobocie. :)

Gość gość
tez dostane, ale podpisze bo to jest PRAWO I NIESPRAWIEDLIWOSC! Szczególnie ze najpierw obiecywali na KAZDE dziecko. Dlaczego rodzina z 2 dzieci może mieć 10tys. a i tak dostanie? Nie oszukujmy się ale jeśli 2 rodzicow pracuje to praktycznie nie możliwe jest mieć tak niskich dochodow żeby dostać kase.