Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dostalyscie na prezenty slubne, ile pieniedzy

Polecane posty

Gość gość

Tu wypisujemy kwote, jaka uzbieraliscie i prezenty, jakie dostaliscie. Zaczne od siebie: moi rodzice: 2 tys zl, mikrofalowka, telewizor, frytownica, czajnik elektryczny, 2 komplety poscieli, duza koldra+ 2 poduszki moi chrzestni po 1,5 tys zl chrzestna meza tez chyba 1,5 tys, chrzestny nie zyje rodzice meza: obraz Matki Bozej moj***abcie 500 zl babcia meza 1000 tys zl reszta gosci dawala po 300-400 zl od pary, ale zdarzylo sie, ze siostra mojej mamy (panna, mieszka w Szwecji) byla na weselu sama i dala 700 zl, znalezlismy rowniez 50 zl w kopercie, nie wiem od kogo, nie byla podpisana. Nie bylo pustych kopert, a wiem, ze nieraz ludzie daja puste koperty mlodym, oczywiscie nie podpisane. W sumie uzbieralismy 23 tys zl + prezenty, ktore wymienilam i upominki od gosci: 2 filizanki, maskotka, wina, bomboniery, kwiaty. Jak bylo u Was? Traktujcie ten temat na luzie, nie jako wtracanie sie w to, ile kto dal albo przechwalanie sie. Po prostu piszemy prawde. I czy bylysie zadowolona czy jednak zawiedzione prezentami/kwota uzbieranych pieniedzy. Tylko szczerze.

Gość gość
My dostaliśmy 42 tys pieniędzy,kwiaty,wina i wycieczkę do Grecji.Wszyscy wiedzieli w jakiej sytuacji jesteśmy i że po prostu potrzebujemy pieniędzy.Jesteśmy zadowoleni,liczyliśmy na duuuuuzo mniej,wesele na 50 osób.

Gość gość
tu autorka- o matko, to faktycznie duza kwota. My mielismy wesele na okolo 110 osob, i uzbieralismy ''tylko'' 23 tys. I bylismy zadowoleni.

Gość gość
My dostalismy cos pinad 40 tys. Nie pamietam dokladnie bo to to bylo 7 lat temu.

Gość gość
To ja od tych 42 tys,ale my nie dostaliśmy żadnych innych prezentów,a pewnie gdyby wszystkie Twoje prezenty doliczyć to tez wyszło by pare ładnych tysięcy.Poza tym nie dodałam,że z tego 15 tys jest od moich rodziców (są po rozwodzie,od mamy 10 tys-jest dosyc dobrze sytuowana,od taty 5 tys-co wydaje mi sie bardzo dużo jak na jego zarobki,po weselu chcieliśmy my tą kwotę oddać,bo wiem,że to dla niego sporo,ale nie przyjął ) .

Gość kalinka33l
Slub 7 lat temu . Male wesele na 40 osób Dostaliśmy 15000 zł , komplet filiżanek , piecyk do pieczenia chleba , lampę solna i jakiś garnek :)

Gość gość
gość dziś My dostaliśmy 42 tys pieniędzy,kwiaty,wina i wycieczkę do Grecji.Wszyscy wiedzieli w jakiej sytuacji jesteśmy i że po prostu potrzebujemy pieniędzy.Jesteśmy zadowoleni,liczyliśmy na duuuuuzo mniej,wesele na 50 osób. x 42000 :50 osób =840 zł B Z D U R A

Gość gość
NAWET odejmujac a5 tys i dzielac przez 48 osób wychodzi na głowe 560 zł co tez jest BZDURA

Gość gość
My braliśmy ślub 3 lata temu. Było około 80 osób. dostaliśmy 24 tys i żadnego prezentu :)

Gość gość
Nie doczytalas, ona napisala, ze dostala 42 tys pieniędzy, ale jakich pieniedzy to nie sprecyzowala, moze dwudziestogroszowek? :D

Gość gość
gość dziś Nie doczytalas, ona napisala, ze dostala 42 tys pieniędzy, ale jakich pieniedzy to nie sprecyzowala, moze dwudziestogroszowek? x he he he he he h

Gość gość
Dlaczego piszecie bzdura? u mnie moi rodzice dali nam w kopercie dokładnie 6000 zł . teść 2000 zł , babcia 2000 zł , ciocia 2000 zł , ciocia od strony męża 2000 zł , druga babcia 1000 zł , kuzynka meza 1000 zł , Reszta osób dala po 200zł/ 300 zł od pary .

Gość gość
I po co te komentarze, ze to niemożliwe itd. a miało być: Traktujcie ten temat na luzie, nie jako wtracanie sie w to, ile kto dal albo przechwalanie sie. Po prostu piszemy prawde.

Gość gość
Ja z mezem uzbieralismy 110.000 zl a bylo tylko 45 osob na slubie. No ale my to nie byle kto. Mamy kariere za soba i nasi znajomi sa na poziomie.

Gość gość
Ja z mezem uzbieralismy 110.000 zl a bylo tylko 45 osob na slubie. No ale my to nie byle kto. Mamy kariere za soba i nasi znajomi sa na poziomie.

Gość gość
Zazdroszcze gosciowi wyzej;) My uzbieralismy 45tys. ale gdyby nie rodzice to byloby duzo mnie rodzice dali okolo 20tys. W kopertach ajmniej bylo 150pln.Szczerze to slabo myslelismy ze bedzie wiecej a tak to ledwo wesele sie zwrocilo .Teraz zrobilabym male przyjecie na 50osob i tez by bylo dobrze

Gość gość
ja nie miałam wesela i nic nie dostałam...i ŻYJĘ :D

Gość gość
Ja nie wiem dlaczego bzdura. My z kopert nie wyciagnelismy mniej jak 400.

Gość gość
W Danii ani w UK nie ma zwyczaju zeby dawac pieniadze parze na slub. Nikt nie poatrzy zeby wesele sie zwrocilo bo to nie o to chodzi. Jak cie nie stac to nie rob wesela.

Gość gość
Ja dostalam nowiutkiego Mercedesa B 200CDI z dachem panorama.

Gość gość
Moja znajoma dostala swiecznik i lampke nocna w ksztalcie pilki ze sklepu za 5pln to sie nazywa prezent :D

Gość KingaStefankaFanka
O ja p*****le co za temat :D od razu widać po co wam był ten cały ślub :D .......po to samo co księdzu łażenie po kolędzie :p

Gość gość
Ale glupawy ten temat. Udowadnia to moja teorie na temat wesel i ślubów: obłuda, dla lansu, na pokaz i dla kasy Im większy kicz i obłuda weselna tym więcej obłudy w małżeństwie. Brrr

Gość gość
Kinga a ty co ? w wieku 19 lat z brzuchem leciałaś do ołtarza . . Rodzice wielkie weselisko wyprawili zeby nie było bękarta w rodzinie . To jest dopiero porażka .

Gość gość
Nie Kinga. Ja miałam ślub cywilny na 6 osób :) ślub brałam z miłości ty z wpadki hehe

Gość gość
My dostalismy 23 tys wesele na 100 osób (kilkoro dzieci) z tym ze od rodziców nie dostawalismy prezentów bo w 70% sfinansowali nam wesele także oczywiste było tak sie umowilismy. dostalismy tez kilka kompletów pościeli, zestaw recznikow,porcelanowe filizanki,haftowany obrus i kilkadziesiat butelek wina praktyczne prezenty które idealne mi sie przydaja.najmniej w kopercie bylo 200zl od kuzyna ktory był sam,nie mielismy pustych kopert.

Gość gość
A ja dalam kolezance w kopercie 500 zl za pare i kyslalam, ze przysknerzylam, a tu sieokazuje, ze nawet sporo dalam. Chyba, ze piszecie glownie o weselach sprzed paru lat. Teraz, ponoc, przecietne wesele kosztuje 70-80 tys. A nie 30-40. Ceny sie winduja, bajerow przybywa, jakosc uslug weselnych jest rozna, wiec i wachlarz cen szerszy. Wesele mojej kolezanki to bylo jedyne wesele, na ktorym bylam w zeszlym roku, wiec te 500zl nierobilomiroznicy, alejaznam osoby, ktite w sezonie obskakuja po10 wesel, wiec skad brac na to kase? Dlatego ja sie ludziom nie dziwie, ze niektorzy odpuszczaja sobie te maskarade. Ja tam wesel nie lubie, odkad jest tendencjana pozorantwo, lans i bankieciarstwo to wcale sie tam dobrze nie bawie a kosztuje mnia ta watpliwa przyjemnosc tyle, co weejend w spa np.

Gość KingaStefankaFanka
Mnie nie interesuje twój ślub :) odpowiedziałam tylko w temacie, a ty się mnie uczepiłaś hooj wie dlaczego :o

Gość gość
ja dostałam różne formy to wiem od siostry, bo bardzo chciałam, zamawiała mi w http://smak-kuchni.pl/ a tak poza tym to różne rzeczy do domu, zastawy, sprzety agd, kasy też sporo dostaliśmy