Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepienie skutki uboczne!!!

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje koniecznie porady, moja córka kilka dni temu miała druga dawkę szczepionki 5w1 plus pneumokoki, ma 3 miesiące. Po szczepieniach jest bardzo marudna, krzyczy wręcz, płacze całe noce nic nie uspokaja jej, ma napady histerii i straszne kolki, po tej drugiej dawce dziecko jak nie moje, zachowuje się jakby opętana była, w dodatku strasznie się wygina i wije że czasami się przewraca sama z pleców na brzuszek, zachowuje się jakby miała Wzmożone napięcie mięśniowe. Nie daje już powoli rady, nie chcemy Więcej tych szczepionek!! W Przychodni mówiliśmy o objawach według doktor takie mogą być skutki uboczne i powiedzieli ze broń Boże nie możemy zrezygnować z tych szczepionek i musimy je kontynuować, na te zwykle powiedziała że nie Możemy teraz Już przejść. A ja nie zaszszczepie więcej Dziecka tym

Gość gość
To sobie nie szczep. Tylko się do mnie z nim nie zbliżaj. Ile można identycznych tematów zakładać? To już jest nudne. Czytałaś chociaż ulotkę zanim zaszczepiłaś dziecko, że tak się dziwisz? Nie mówię już o charakterystyce produktu leczniczego. Powinnaś wiedzieć, że mogą wystąpić jakieś skutki uboczne. One nie są wypisane na ulotce tylko po to, żeby więcej papieru zużyć. Jeśli jest napisane, że coś może dolegać po podaniu jednemu dziecku na 1000, to może akurat trafić na Twoje. Tak samo może być po podaniu dziecku leku przeciwgorączkowego antybiotyku czy nawet po posmarowaniu go maścią. Ja czytam charakterystyki ze względu na zawód medyczny i zaszczepiłam ze świadomością, że po podaniu każdego środka może wystąpić niepożądana reakcja organizmu. Szczepiłam 6w1, pneumo i rota. Obserwowałam bacznie malucha po każdym szczepieniu. U mnie na szczęście obyło się bez jakichkolwiek akcji. Wolę, żeby maluch trochę pomarudził po szczepieniu niż miałby poważnie zachorować. Jeśli coś Cię niepokoi, zabierz dziecko do lekarza. Jeśli uważasz, że w przychodni Cię zbywają, idź do innego lekarza, który nie ma związku z Twoją przychodnią. To chyba nie jest trudne.

Gość gość
A może Twoje nerwy udzielaja się dziecku. Karmisz piersia? Ja mialam podobne odczucia po szczepieniu, ze dziecko jest nerwowe i jakies inne ale z perspektywy czasu mysle, ze udzielil sie dziecku moj stres zwiazany z tym ze bardzo przezywalam szczepienie.

Gość gość
Każde szczepionka może wywoływać działania niepożądane ale nie musi, to też kwestia jakiejś wrażliwości dziecka oraz właściwego sposobu przechowywania i podawania szczepionki.

Gość gość
Szczepicie kilkoma szczepionkami na jednej wizycie? Idiotki jebnijta się mocno w łeb

Gość gość
gość dziś Szczepicie kilkoma szczepionkami na jednej wizycie? Idiotki j**nijta się mocno w łeb XXX Po co skoro ty juz sie mocno w ten leb jebnelas? :)

Gość gość
Jeżeli dziecko się tak zachowuje po szczepieniu to jest NOP http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/nop/ i lekarka powinna go zgłosic. Może przesuń szczepienie na jakiś czas, a może porozmawiaj z innym lekarzem? Nie szczepić źle, ale jeśli dziecko ma takie objawy...

Gość gość
Użytkowanie produktu leczniczego zawsze niesie za sobą ryzyko wystąpienia skutków ubocznych, tak samo i szczepionki. Trzeba o tym pamiętać, ale zrobić również sobie kalkulację korzyści i strat. My stwierdziliśmy, że warto szczepić.