Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudiax21

Czy możliwe że to ciąża?

Polecane posty

Witam. Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne 15 lutego po zakończeniu całego blistra. Okres powinnam dostać 18 Marca do tej pory go nie mam, za to mam biały śluz.. oczywiście ze swoim chłopakiem kochałam się, stąd ta obawa. Test robiłam wyszedł negatywnie (robiłam z porannego moczu, ale w nocy sikam raz, lub dwa więc też nie wiem czy mam być w 100% pewna) Czy możliwe że okres spóźnia sie przez odstawienie tabletek?

Gość gość
Jeju idzcie do lekarza a skad my may wiedziec? Przestancie w koncu z tymi tematami o ciazy bylo nie spac z chlopakiem to bys problemu nie miala

Widzę że ktoś tu jest bardzo nie miły. Czy ja gdzieś napisałam że byłby to dla mnie problem?

Gość gość
Nie wiemy, idz do lekarza. Jakby to nie byl problem to bys nie sikala na forum z takim tematem.

"nie wiemy"? dlaczego piszesz w liczbie mnogiej? Moze akurat są tutaj osoby które były w podobnej sytuacji i mogą mi pomóc, wizyte u lekarza mam dopiero za ponad 3 tygodnie. Jeśli masz głupio komentować to nie komentuj w ogóle.

Gość gość
nastepna co nie czyta ulotki,tam napisane co i jak.Albo wejsc na stronkę z nazwą i poczytać. A tu kto i co ci moze odpowiedzieć?Kaszpirowski jakiś?!

Gość gość
idź na beta hcg to wyjaśni sprawę ciąży. Może to ciąża a może wina odstawienia tabletek. Trudno wyrokować.

Gość Tusiak
Cześć, Narazie radziłabym się nie denerwować. Brak miesiączki może być spowodowany wahaniem hormonów spowodowanym przez tabletki. Czasem miesiączka przy doustnej antykoncepcji może się wcale nie pojawić. najlepiej dla pewności udać się do lekarza jednak i ten zobaczy ciążę dopiero po 4 tyg od zapłodnienia. Możesz też zrobić badanie z krwi hormonu hcg. Pozdrawiam

Gość gość
Forum jest od tego zeby pogadac o glupotach a nie diagnoze stawiac nikt tu raczej lekarzem nie jest

Gość gość
Teraz to mnie rozbawilas gość

Gość gość
Po co odrazu wylatujesz z pretensjami po to jest forum aby sie pytać. Inni mogą pisać tutaj ze maja ochote na sex i takie zbereśne rzeczy a dziewczyna nie moze sie doradzić czy jest w ciąży?? Jeżeli ten temat cie nie interesuje to po co na niego wchodzisz?. A ty koleżanko nie martw sie poczekaj jeszcze kilka dni ;)

Gość gość
Potrzebujesz informacji? Wejdź na www.netporadnia.pl

Gość gość
Hej widzę że podobny problem mamy , odstawilam tabletki w lutym po 2,5 roku brania. "Okres" z odstawienia miałam 4 dni po zażyciu ostatniej tabletki, więc wszystko w normie. Więc wyliczylam że prawidłowo powinnam dostać okres 9 marcu, a tu wciąż brak okresu... Z chłopakiem kochamy się bez zabezpieczenia jedynie stosunek przerywany. Jeśli była bym w ciąży to był by to już 7 tyc ale praktycznie nie mam objawów tylko: denerwuje mnie smród papierosów, lekko wrażliwe sutki, ból pleców i kłucie obu jajników. A no i śluz raz bardzo wodnisty że wydaje mi się że okres mi leci a raz taki śmietankowy. Co myślicie lecieć po test, czy poczekać bo to porostu wina odstawienia?

Gość gość
Zrób test,a jeśli nie jesteś pewna idź na badanie z krwi beta hcg. Ja dostałam okres po 9 dniach spóźnienia.. Aktualnie już mi się kończy

Gość Mirq
Bywa, że po odstawieniu pigułki miesiączka przesuwa się, nie musi to wcale oznaczać ciąży. Dla pewności jednak wybierz się do lekarza i sprawdź co i jak.