Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie będę mogła kupić działki od 30 kwietnia 2016???!!!!

Polecane posty

Gość gość

Jak to będzie jak wejdzie ten durny przepis? chce kupić działkę ale zbieram kasę, upatrzyłam narazie jedną 30 km od mojego obecnego miejsca zamieszkania ale brakuje mi na nią jescze trochę. jeżeli wejdzie ten głupi przepis to nie bedę mogła już kupić tej ziemi od 1 maja??!!

Gość gość
Jaki przepis? Ja nic nie wiem?

Gość gość
Działki rolej faktycznie już ie kupisz, to jest strasznie glupia ustawa, tam jeszcze jest zapis,że możesz sprzedać, przepisać tylko rolnikowi, nawet swoim dzieciim tego nie zostawisz, jeśli po twojej smierci nie bedą rolnikami, to działka, czy inna nieryuchomiść będzie przejęta przez Agecnję.To jest szok w cywilizowanym świecie. W tej ustawie jest kilka takich kwaitów ,ze gacie opadją.

Gość gość
Działki rolnej nie kupisz. Tak, idiotyzm jakiego dawno nie było, ale co poradzisz? Najwyżej się spręż, weź kredyt i kup teraz.

Gość gość
Dziękuje wam Pis, ciekawe co jeszcze wymyśliscie!

Gość gość
podziękujcie PiSowi za te wspaniałe ustawy! od lipca ustawa o całkowitej kontroli małych firm

Gość gość
gość dziś podziękujcie PiSowi za te wspaniałe ustawy! od lipca ustawa o całkowitej kontroli małych firm x i zakładaj tu DG...

Gość gość
Spokojnie. za 4 lata zmienia się rządy i będą sprzątać ten bałagan po PiSowskich gnidach. O ile społeczeństwo nie zacznie protestować do tego stopnia, ze się sami do dymisji podadzą nie po raz pierwszy z resztą :)

Gość gość
Ustawa pełnej kontroli małych firm ? Coś przeoczylam a mam firmę jednoosobową :o Możesz rozjaśnić mi temat ?

Gość gość
Też się chętnie dowiem o jaką kontrolę małych firm tu chodzi, coś więcej napiszesz?

Gość gość
Dzialke budowlana można bedzie kupowac

Gość gość
działkę budowlaną będzie można ?? to coś przeoczyłam.. A ja mam na oku działkę rolno - budowlaną to czy taką będę mogła kupic po wejściu tej ustawy. a i o tym , że w darowiźnie nie będzie można wziąć ziemi to też nie wiedziałam! moi rodzice chca przepisać na mnie dom z ziemią ok hektar ale im nie chce się chodzić po notariuszach i kazali mi się tym zająć a ja nie mam czasu się tym zajmować, to po wejściu tej ustawy nie będą mogli przepisać na mnie tego już??

Gość gość
No tak, po 4 latach ,O ILE W OGÓLE Polacy się wkurzą, zmieni się znowu partia,czyli rząd ..i co? I znowu 6-latki do szkoły czy wymyślą coś jeszcze innego? Mamy co 4 lata drżeć co będzie dalej? 500 na dziecko...a co,jak po 4 latach wygra inna partia i im się "odwidzi"? Ja wiem,że niby tego nie da się anulować tak,o ,po prostu.. Ale z drugiej strony..przecież w zasadzie oni na tej Wiejskiej wszystko mogą. Konstytucję mają w głębokiej d***e. A za granicą wcale nie lepiej... Francja,Anglia..NIEMCY!! Strach dzisiaj w ogóle żyć...

Gość gość
nie,nie będą mogli bo nie jesteś rolnikiem ziemia przejdzie na skarb państwa - no, chyba że grubo posmarujesz urzędnikowi

Gość gość
Jeszcze się Korwin doczeka, że mu przyznacie rację, spoko, dziadek dożyje, jest żywotny. ;P

Gość gość
Ustawa to może faktycznie niewypał,ale wczęśniej nie było lepiej PO wyprzedawała co się dało,masę hektarów wykupili obcokrajowcy podstawiając swoje "słupy", ziemia rolna pomału się kończyła to się chcieli zabrać za lasy państwowe

Gość gość
PO wyprzedawała co się dało,masę hektarów wykupili obcokrajowcy podstawiając swoje "słupy", ziemia rolna pomału się kończyła to się chcieli zabrać za lasy państwowe xxx Ale to nie PO sprzedawała ziemię tylko rolnicy swoja własność. Nieco przekręcasz fakty.

Gość gość
W Polsce ziemia jest droga , nie opłaca sie ludziom z zachodu kupować, tak samo jak mieszkania, Warszawa ma droższy metr kwadratowy mieszkania niż Berlin . W 2017 mija termin ochronny i myślą , ze zachód sie rzuci na ziemie w Polsce . Zobaczymy ...

Gość gość
PO wyprzedawała co się dało,masę hektarów wykupili obcokrajowcy podstawiając swoje "słupy", ziemia rolna pomału się kończyła to się chcieli zabrać za lasy państwowe xxx Ale to nie PO sprzedawała ziemię tylko rolnicy swoja własność. Nieco przekręcasz fakty. x ANR to nie rolnicy tylko Skarb Państwa

Gość gość
W Polsce ziemia jest droga , nie opłaca sie ludziom z zachodu kupować, tak samo jak mieszkania, Warszawa ma droższy metr kwadratowy mieszkania niż Berlin . W 2017 mija termin ochronny i myślą , ze zachód sie rzuci na ziemie w Polsce . Zobaczymy ... x co ty bredzisz w moim tylko powiecie są 3 ogromne gopodarstwa rolne po kilkaset hektarów wykupione przez cudzoziemców, w tym holender,duńczyk no i niemiec,oficjalnie oczywiście nie są właścicielami,ale każdy wie czyja to jest ziemia i kto tam rzadzi

Gość tussia
Zwierzogród (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod >>>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod >>>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod >>>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod >>>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod Zwierzogrodu nie można pomylić z żadnym innym miastem. Jest to jedyna w swoim rodzaju współczesna metropolia zamieszkiwana wyłącznie przez zwierzęta. W Zwierzogrodzie nie jest ważne, jakim stworzeniem jesteś – czy to największym z lwów, czy może malutką ryjówką. Możesz tam zostać kimkolwiek chcesz. Ale nie wszystkie marzenia spełniają się od razu... Gdy do miasta przybywa ambitna policjantka Judy Hops, szybko przekonuje się, że jako pierwszy królik zatrudniony w miejscowej policji, nie będzie wcale miała łatwego życia. Robi więc wszystko, by udowodnić swoją wartość (i zdobyć upragniony awans). Na jej drodze pojawia się jednak gadatliwy i chytry lis, Nick Bajer. Chcąc wykazać się za wszelką cenę, Judy przyjmuje sprawę, w której musi rozwiązać pewną kryminalną zagadkę. Jej partnerem w śledztwie zostaje nie kto inny jak wygadany i szczwany Nick...

Gość rafciu
Zwierzogród (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/s8Szwierzogrod Zwierzogrodu nie można pomylić z żadnym innym miastem. Jest to jedyna w swoim rodzaju współczesna metropolia zamieszkiwana wyłącznie przez zwierzęta. W Zwierzogrodzie nie jest ważne, jakim stworzeniem jesteś – czy to największym z lwów, czy może malutką ryjówką. Możesz tam zostać kimkolwiek chcesz. Ale nie wszystkie marzenia spełniają się od razu... Gdy do miasta przybywa ambitna policjantka Judy Hops, szybko przekonuje się, że jako pierwszy królik zatrudniony w miejscowej policji, nie będzie wcale miała łatwego życia. Robi więc wszystko, by udowodnić swoją wartość (i zdobyć upragniony awans). Na jej drodze pojawia się jednak gadatliwy i chytry lis, Nick Bajer. Chcąc wykazać się za wszelką cenę, Judy przyjmuje sprawę, w której musi rozwiązać pewną kryminalną zagadkę. Jej partnerem w śledztwie zostaje nie kto inny jak wygadany i szczwany Nick...

Gość gość
Przecież to chodzi tylko o działki rolne powyżej 2 hektarów! Do 2 ha nie będzie żadnych dodatkowych ograniczeń.

Gość gość
kto wypisuje te bzdury.... po pierwsze chodzi o działki pow. 2 hektarów, po drugie nikt nie bedzie nic nikomu zabierał. poprostu panstwo bedzie miało prawo pierwokupu, albo łaskawie wyrazi zgode na sprzedaz w rece prywatne. najgorsze jest to ze panstwo pewnie zapłaci ci za działke 30% wartosci a jak zazwoli na sprzedaz w rece prywatne to obłozy to takim podatkiem ze sie nie bedzie opłacało kupowac. ... . tak czy siak skandal. najlepsze jest to ze z tego prawa zwolnione sa zwiazki religijne czy jakto sie nazywa. czyli np. bogata żydowska wiara wypupi wszystko w polsce .... hehe chichot losu, pisuary nienawidzace zydów wepchneli im w rece narzedzie do wykupu naszych ziem.

Gość tereskao
Jeśli wejdziesz do programu grupy Saveinvest i kupisz atrakcyjna działkę, to pewnie uda się ja przekształcić i odsprzedać z zyskiem po jakimś czasie jako budowlaną. Zerknij na warunki http://www.grunttozysk.pl/ - ciekawa opcja, spora szansa, bo można płacić za działkę w dogodnych ratach. Lokalizacja bez zastrzeżeń, wybór spory - nie ma chyba ryzyka?

Gość gość
nie nie, to chodzi o działke proszku do wciągania

Gość gość
niedługo nie bedzie można sie wy/sr/ać

Gość gość
jeśli chodzi o kontrolę firm, to nie tylko małych, ale wszystkich. Wchodzi "jednolity plik kontrolny" od 1.lipca, ale dla dużych firm. Małe (plus mikro) i średnie mają okres przejściowy 2 lata, czyli zaczynają od 1 lipca 2018. W skrócie- trzeba dostosować program księgowy, aby mozna było z niego utworzyć plik (musi być utworzony w podanym w ustawie formacie), który w razie kontroli przesyłany jest elektronicznie do US. I tyle. Że tak powiem dla mnie nic nowego, bo jak mam kontrolę z us, to zawsze wysyłam pliki (w pdf) elektronicznie do sprawdzenia. Teraz tylko format pliku mi się zmieni. Nigdy nie zdarzyła mi się jeszcze osobista kontrola.

Gość gość
jak dla mnie to przy obecnych zmianach można nieźle się zagubić, lepiej juz chyba dobrego notariusza znaleźć. Jedyny sprawdzony przeze mnie notariusz to warszawa ursynów - http://notariuszursynow.waw.pl/ zakup działki na razie mi nie po drodze, ale w kwestii mieszkania pomógł mi sporo.