Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAka macie hemoglobine w 31,32,33 tc? Gin panikarz

Polecane posty

Gość gość

Bo ja mam 9,9, spadla, a moj gin wyslal mnie do szpitala...W szpitalu powiedzieli, ze sie nie kwalifikuje do leczenia u nich. W pierwszej ciazy mialam nawet 6,5 i ginekolog nic nie wspomnial tylko zapisal inny lek,.ktory wszystko unormowal. A ten panikarz.i.spycholog juz po raz.drugi wysyla mnie dalej, z cukrem tez juz bylam - pytali mnie po co przyszlam.... Nie zmienilam go bo to juz koncowka i wydaje mi sie to bez sensu.

Gość gość
niektorzy sa tacy upierdliwi nic nie poradzisz..

Gość gość
Z ciekawości zerknęłam na normy i dla hemoglobiny jest to 12-16, więc Twój wynik jest za niski. To dobrze, że lekarz reaguje, po to są normy by mieć orientację czy wyniki są prawidłowe czy też nie! U Ciebie wynik nie jest prawidłowy.

Gość gość
W ciąży norma jest od 11 wzwyż (trochę niższa niż normalnie). Masz anemię, która w ciąży jest bardzo niebezpieczna, bo dziecko otrzymuje mniej tlenu i może zostać niedotlenione (niedotlenienie wewnątrzmaciczne). Ja miałam 11,1 i lekarz przepisał mi Sorbifer Durules na receptę i hemoglobina w 4 tygodnie skoczyła mi do 15. Wcześniej brałam jakieś żelazo bez recepty, jadłam buraczki i nic nie pomagało, dopiero ten Sorbifer. Ważne jest przyjmowanie preparatów żelaza między posiłkami, bo jedzenie zmniejsza wchłanianie, a także przyjmowanie ich razem z witaminą C. Także dziewczyno szybko do lekarza, bo to bardzo zły wynik

Gość gość
Zazywam Sorbifer.Pisze, ze teraz mi spadla. Bylam w szpitalu, j.w. napisalam, odeslali mnie, mowiac, ze nic nie moga mi zaproponowac, mam sie dalej leczyc lekami. Miedzy 31 a 35 jest kryzys i dlatego taki wynik! Bylam dzis u internisty, dodatkowo i tez mowi, ze nie idealnie ale do podniesienia, dala silniejsze leki.

Gość gość
Zajrzalam z ciekawości to mam13,5 jest to 34 tydz.ciąży

Gość gość
szpital toczy krew poniżej 8, nic ci nie poradzą, narazie musisz brać leki od gina

Gość gość
Ja mialam 11-12. Teraz spadla a ginekolog zamiast przepisac mi mocniejsze zelazo to wysyla mnie bez sensu do szpitala a tam dostaje kopa,w d**e. Nie ma go 2 tyg wiec ide do internisty, po skierowanie do hematologa, na szczescie sama mi wypisala lek, ktory mi pomogl w 1 ciazy.

Gość gość
Ja miałam 12,5

Gość gość
Po porodzie miałam ok 10, a straciłam mnóstwo krwi w wyniku powikłań, także twoja hemoglobina wcale nie jest ok.