Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nocnik

Polecane posty

Gość gość

czy warto sadzac roczniaka na nocnik czy nauczy się wcześniej

Gość gość
NIe warto. Nic to nie przyspieszy, ty się nadenerwujesz a dziecko może się zablokować i mieć problemy z wypróżnianiem, poczekaj jeszcze pół roku-rok

Gość gość
Bez sensu. Natury nie oszukasz.

Gość gość
Nie. Choć niektóre się upieraja że owszem. Np moja koleżanka, zaczęła tak wcześnie sadzac synka na nocnik inw wieku 2,5 był odpieluchowany...

Gość gość
roczne dziecko nie siada na nocnik tylko zalatwia sie w paieluche? zart? czy wasze lenistwo odebralo wam rozum?

Gość gość
Ale śmieszne... Autorko, poczytaj co na ten temat piszą specjaliści. Za wcześnie!

Gość gość
specjalisci? to moze wedlug rozkladu karmicie, pieluszkujecie w miedzyczasie czytajac czy nie za wczesnie zakladacie pieluche w rozmiarze 10kg :) ja piertole co za czasy :)

Gość gość
zaczęła tak wcześnie sadzac synka na nocnik inw wieku 2,5 był odpieluchowany... x iw wieku 2,5 rekord :) znam matki, ktore 1,5 roczniaka tarktuja jak czlowieka i nie kaza mu dobe chodzic w pielusze :) wezcie wy sobie wsadzcie doopy w pampers na 24 godz 12 miesiecy w roku :) znam tez dzieciaczki, ktore w wieku 2,8 trafiaj do przedszkla nie do zlobka, bo potrafia korzysac z nocnika :) jesc lyzeczka i widelcem, pomagakac sobie paluszkami :) a gdzie wy jestescie ze swoimi roczniakami? w pampersji :)

Gość gość
Moim zdaniem warto tylko nic na sile! My oswajanie z nocnikiem zaczęliśmy jak córka miała trzynascie miesięcy i dwa miesiace pozniej pampersy zakladalam już tylko na noc i spacer. Tylko ja do niczego jej nie zmuszalam, tłumaczyłam co to jest, misie robiły tam siku itd

Gość gość
My kupiliśmy nocnik gdy córka miała 16 miesięcy. Postawiliśmy go w łazience. Zawsze stał w tym samym miejscu by córka nie musiała go szukać. Ale niczego na siłę nie robiliśmy. Wiedzieliśmy, że jest jeszcze za wcześnie, dlatego tylko opowiadałam jej do czego to służy. Powoli oswajała się z nim, ale nie pozwalałam się nim bawić (to w końcu toaleta a nie zabawka). Sama zaczęła siadać na nocnik krótko przed drugimi urodzinami. Wtedy uznałam, że skoro jest gotowa to możemy spróbować. Sciągnęłam pieluszkę i raz po nóżkach pociekło a później już za każdym razem leciała na nocnik. Teraz mam problem, bo ma 2,5 roku i mimo, że chodzi bez pieluszki to w nocy musze jej jeszcze zakładać a mała za cholerę jej nie chce. Muszę czekać aż uśnie i wtedy próbować delikatnie założyć. ;)

Gość gość
Moj 12m syn placze gdy go sadzam na nocnik i stwierdzilam ze to bez sensu.

Gość gość
Gośćwkość --- poplakalam się ze śmiechu :D

Warto.jeśli nie chcesz za 2 lata założyć tematu "mam 3 letnie dziecko nadal w pieluszce, co robić?"

Gość gość z nocnikiem
to juz najwyzszy czas na nocnik!!!! chyba ze chcesz miec 3 latka w pielusze i potem chcesz zakladac tematy jak przekonac 3 latka do nocnika bo lata z doopą z goownem i mu to nie przeszkadza... matko! jak czytam ze sadzajac na nocnik skracasz mu dziecinstwo to mnie pusty smiech ogarnia! czy wyscie na łeb upadly. nawet przed 1 rokiem mozna sadzac, dziecko wtedy jeszzce nie zaprotestuje mowiac NIE a po 1 roku zblizamy sie do slynnego juz BUNTU 2LATKA-zycze powodzenia w sadzaniu!

Gość gość z nocnikiem
moja corka ma 2 lata i 3mce, od 2 roku zycia(NAWET PRZED 2 URODZINAMI) SWIADOMIE WOLALALA ZE CHCE SII) a wczesniej sadzałam ją na nocnik(zaczelam jak miala 9mcy) i w 9przypadkach na 10 robila siku i kupke bez zadnych placzów, protestów, czy strachu, traktowala to jako zabawe. nicnik byl i jest naszym przyjacielem. od dawna nie wiem co znaczy pielucha w dzien. ma ją tylko na noc ...jestescie zalosne czekajac z tym sadzaniem na nocnik. ale ubierac dzieci jak starych malenkich, stroic i kupowac zabawki ponad wiek-no bo musza byc "MUNDRE" bardziej niz rowiesnicy- to wam pasuje....