Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

AZS a zakwaszenie żołądka u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z mam rozmawiała o tym z pediatrą? Ja dużo na ten temat czytałam. Pediatra oczywiście stwierdziła, że nie mam racji. Czy u Was pomogło?

Gość gość
Skąd niemowlak może miec problem z zakwaszeniem żołądka?

Gość gość
Tu autorka: Część dzieci ma z tym problem od razu po urodzeniu. Skąd się to bierze są różna teorie. Nie o tym jest temat tego wątku. I naprawdę długo o tym można pisać. Wiadomo, że azs rzadko pomaga smarowanie ciała a wszyscy pediatrzy to zalecaja. Odstawianie produktów itd. Czy któraś z mam sprawdzała przy azs zakwaszenie żołądka.Podkreślam to co innego niż zakwaszenie organizmu.

Gość gość
No dobrze, ale co na to podawać? Wapno? Jestem bardzo zainteresowana tematem. Napisz proszę więcej.

Gość gość
Nadprodukcja kwasu żołądkowego, często refluks patologiczny. Są leki, ale nie wapno na pewno. Do tego odpowiednia dieta. Dziecko jest bardzo niespokojne, często płacze, dużo ulewa, choć zdarza się refluks wewnętrzny, gdzie kwasy podbijają tylko do gardła, czasami zachlystowe zap płuc się rozwija. Ogólnie niezbyt fajna sprawa, często lekcewazona przez pediatrow

Gość gość
Tu autorka Trafiłam na temat azs, że powodem jest niezakwaszony żołądek. A co za tym idzie do krwi dostają się ogólnie rzecz ujmując substancje, które nie są przystosowane do wchłonięcia. Organizm takie substancje traktuje jako intruz i zwalcza. I tu pojawia się liczne infekcje. A skórne zmiany to tylko jeden z objawów, że w organizmie coś się złego dzieje. I pół biedy jak to są małe zmiany, które z czasem rzeczywiście mogą minąc. Gorzej jak dziecko jest całe obsypane, swędzi itd. U dorosłego można sprawdzić zakwaszenie prostą metodą. Poprzez wypicie sody z wodą. I sprawdzeniu w jakim czasie nastąpi odbicie. U niemowlaka nie można tego tak sprawdzić. Dalej u dorosłego zakwasić żoładek można olejem jabłkowym przed posiłkiem pijemy z wodą. I u dorosłego wiem, że pomaga. Ale sama szukam matek, które sprawdziły to u niemowlaka. Bo trochę zagłebiłam się w ten temat i warto to sprawdzić. Dlatego szukam matek, które walczyły z azs i szukały w tym kierunku.

Gość gość
A to sorry, nie zrozumiałam tematu...

Dwa lata temu kiedy u naszego dziecka zdiagnozowano AZS zrobiliśmy szereg badań- w tym właśnie zakwaszenia żołądka i było w normie. Ponieważ lekarze nie stwierdzili jednoznacznej przyczyny zastosowaliśmy leczenie objawowe. Przez ten czas przerobiliśmy pokaźną listę kosmetyków do skóry z azs, jedne sprawdziły się lepiej, drugie gorzej. Obecnie od dłuższego czasu używamy naturalnych emolientów cutishelpmimi - balsamu i emulsji http://cutishelpmimi.pl/ . Mają naturalny skład i skutecznie nawilżają a przy tym nie kosztują zbyt wiele. Oczywiście nie oszczędzamy na zdrowiu naszego dziecka ale przy przewlekłej chorobie każda złotówka ma znaczenie.

Gość gość
Witam. Moj syn rowniez ma stwierdzone AZS i w sklepie z lekami natury kobieta od razu powiedziała ze mam zakwasić synowi zolodek.

Gość gośćE
tylko czym zakwasic zoladek niemowleciu ?

Gość Jarekb
niemowlę same sobie zakwasi żołądek.Chodzi o reakcję organizmu na coś słonego, kwaśnego lub gorzkiego. Na 20 min przed karmieniem należy dać do spróbowania na przykład cytrynę, wodę z octem jabłkowym lub po prostu dać spróbować sól. Można dać kropelkę kropli żołądkowych ....wszystko po to, żeby organizm zareagował i zaczął produkować kwas solny. To wszystko. Nie będzie refluksu, nie będzie zgagi, żołądek będzie dobrze trawił białka i zabijał wszelkie patogeny.I po alergiach i wszelkich chorobach