Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poród sn a wadliwa szyjka macicy

Polecane posty

Gość gość

Witam Czy są tu dziewczyny, które urodziły pierwsze dziecko same. Mimo wad budowy szyjki która była przyczyną trudności z zajęciem w ciążę? Mam poskręcaną szyjkę co utrudniało mi zajście w ciążę. Dopiero po histeroskopii się udało. Mimo że lekarz bal się że będzie się skracać szyjka w ciąży to ona dobrze trzymała. Do tego stopnia że teraz pod koniec wcale się nie skraca o nie miękkie. Jest zakrzywiona i poskręcana. Lekarz doradza cesarkę ale ja wolałabym urodzić sama. Bo muszę szybko być w formie nie mam nikogo do pomocy przy dziecku. Odpiszcie proszę.

Gość gość
urodziłam przez cc, szybko wróciłam do formy i też nikogo do pomocy nie miałam, mało tego nosiłam sama wózek z dzieckiem z 1 piętra, bo inaczej utknęłabym w domu, zastanów się co jest ważniejsze- dobro Twoje i dziecka, czy jak najszybszy powrót do formy ( nie wiesz ile Ci to zajmie po sn zwłaszcza z taką dolegliwością)

Gość gość
Dobro dziecka jest dla mnie najważniejsze. Godzinę się na cc. Chcę tylko wiedzieć czy są kobiety którym się udało urodzić sn przy tego typu wadzie i jak to przebiegało. Gdybym mieszkała na 1 piętrze to bym się nie martwiła. Nasze mieszkanie jest na czwartym bez windy. Piękne duże po remoncie ale chyba nas zaćmiło jak je kupowaliśmy. Kondycję przed ciążą miałam super ale z racji problemów z szyjką lekarz kazał się oszczędzać a teraz ta trzyma jak szalona.

Gość gość
to kupisz sobie chustę i będziesz dziecko w chuście nosiła, ja co prawda nie mam żadnej wady szyjki ( a wadę macicy), ale w połowie zaczęła się uchylać, więc dodatkowe leki, a potem za cholerę nie chciała się ruszyć

Gość gość
Czy ktoś się jeszcze wypowie? Autorka