Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Bilbao

Chlopiec 3 l i 3 miesiace niecchce wolac siku. Sama za nim biegam.

Polecane posty

Gość gość Bilbao

Mam problem. Syn skonczyl 3 l w grudniu i nadal nie chce wolac siku kupa. Sama go sadzam ale jakbym zapomniala no to sie posika. Zastanawiam sie czy on nie ma problemu z czuciem glebokim. Sama juz nie wiem co robic. Oczywiście nie chodzi jeszcze do przedszkola. Co byscie na moim miejscu zrobily? Pozno tez zaczal mowic w sumie okolo 3 roku zadaniami. Moze on potrzebuje wiecej czasu niz rowiesnicy?

Gość gość
Mam podobny problem syn nie chce słyszeć o nocniku nawet gdy widzę ze robi kupę i chce go posadzić to jest jeden wielki ryk....póki co odpuścił am ale po świętach się wezmę za niego zobaczymy za 3 miesiące skończy 3 latka

Gość gość Bilbao
Ja juz od czerwca ubiegego roku próbuje uczyc by wolal siku ...masakra nic nie dociera. Przez to tez nie poszedl do przedszkola.

Gość gość
Moja corka tez nie lubila nocnika, za to bardzo szybko nauczyła sie na nakladke na ubikacje.

Gość gość
No dziwne trochę, że nie potrafi się oswoić z nocnikiem i to od czerwca tamtego roku. Wydaje mi się ze na siłę nic nie zdziałasz a możesz doprowadzić do tego, że zacznie wstrzymywać kupę . Schowaj może nocnik na 3tygodnie. Idź potem do sklepu niech sobie wybierze majtki z samolotami, Tomkiem czy czymś innym, niech sobie je sam "wypierze"w misce, powiesi do wyschnięcia i tłumacz, że to potem będzie musiał nosić na pupie .

Gość gość
a może przestań przypominać? Niech zasika majty pare razy to może zrozumie?? Nic lepszego mi do głowy nie przychodzi.. To już duży chłopiec

Gość gość Bilbao
Zsikal i przeszkadzalo mu... ale sytuacja sie powtarza. generalnie sama go zawsze wolam do sikania. Jak wychodzimy na pole teraz czy do spania to zakladam pampersa ale tak to po domu boega bez.

Gość gość
Ze śląska jesteś?

Gość gość
Ale czy wy nie przesadzacie??? 3 latek i nocnik??? To już trochę przegięcie. W placówkach różnego typu dzieci w tym wieku załatwiają się do wc. Normalnie niech się do toalety załatwia .. i żadne nakładki nie są potrzebne. Mój półtoraroczny syn robił kupę do wc bez żadnej nakładki (miał tylko dosyć wysoki podest), a jest dzieckiem bardzo niskim i drobnym. 3 centy, wzrostu, albo poniżej.. Skoro on dał radę i korzystał w toalety mając ok 78-80cm, to przeciętny trzylatek, który ma około metra, więcej waży też da radę. Pieluchę synowi zabrałam zaraz po 2 urodzinach. I tylko wtedy przez około tydzień nocnik był w użyciu, żeby szybko reagować, jak dziecko woła siku. Rozumiem uczyć dziecko korzystania z nocnika w wieku ok 2-2,5 lat.. no ale trzylatek? Niech załatwia się jak dorosły.