Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ginekolog może stwierdzic ciążę w przeszłości ?

Polecane posty

Gość gość

czy da sie za pomocą jakichś badań czy coś sprawdzic czy było się kilka lat temu w ciąży? przyznam ze dość wczesnej bo nie daje mi spokoju pewna sprawa

Gość gość
to zależy na jakim etapie ta ciąża się zakonczyła

Gość gość
Może ..zwykłe badanie gin zwł jka był poród .A co dziewczyna była w ciąży i sie nie przyznaje ?

Gość gość
Może ale nie zawsze. Czasem do porodu dołączają takie schorzenia jak: nietrzymanie moczu, hemoroidy, cukrzyca. Poza tym jesli nie doszło do porodu to ciężko stwierdzić. Nie ma w tedy charakterystycznych rozstępów, zwiotczałej skóry na brzuchu, rozciągniętej pochwy, blizny po nacięciu krocza lub na brzuchu po cesarce..

Gość gość
nie było porodu wlasnie i chodzi o wczesną ciążę chce pewności czy kobieta była w ciąży i czy nie brala jakiś leków albo sama jakoś nie przyczynila się do pozbycia tej ciazy..ciaza max 5 tyg może jeśli by była w ogole bo nie mam pewności a chciałbym mieć

Gość gość
ona sama się nie przyzna za nic więc ostatecznie jakieś badanie genetyczne bym chcial zrobić jeśli by to miało mi potwierdzic czy cokolwiek innego

Gość gość
Tagmgtjaj

Gość gość
Nie ma mozliwosci stwierdzenia ciazy lub zazycia tabletki w tak wczesnej ciazy musi sama sie przyznac ginekolog nic nie zobaczy

Gość gość
skad wiesz ze nie ma możliwości? myślę ze każda ciaza musi cokolwiek pozostawiac jakiś ślad w organizmie nawet taka wczesna jakoś nie chce mi się wierzyc by się nie dalo zapytalbym ginekologa ale to dla mnie dość krępujaca sprawa :( a bardzo mi zależy by znac prawde bo jak mowie nie mam do niej zaufania bo mnie dużo razy oklamala i po prostu jej nie wierze ze nie była w ciąży

Gość gość
jaki ślad może zostawić ciąża 5 tygodniowa po kilku latach? idź na biologię albo puknij się w czoło

Gość gość
każda rana zostawia blizne tak i każda zmiana w organizmie zostawia ślad

Gość gość
tak, a jak widać w głowach niektórych największe

Gość gość
Dziwny jesteś koleś. Zapytaj laskę a nie kombinuj.

Gość gość
jeżeli miała zabieg to mogą być blizny, zrosty. jeśli poroniła samoistnie to niczego nie będzie