Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zaczac szukac pracy

Polecane posty

Gość gość

Po urlopie wychowawczym, jak przekonać pracodawcę, że mloda mama nadaje się do pracy. Jak u was wyglądało szukanie pracy po wychowawczym?

Gość gość
Up

Gość gość
Po urlopie wychowawczym przecież normalnie wraca sie na stare stanowisko/do tej samej firmy.

Gość gość
No No zawsze,bo moja firma upadła i nie mam możliwości powrotu

Gość gość
Przede wszystkim zaktualizuj swoje CV Przeglądaj ogłoszenia Zgloś się do uprzędu pracy/agencji pracy

Gość gość
A mogę się zapytać dlaczego chcesz wracać do pracy?

Gość gość
Bo.moje dziecko juz jest duże skończyła nie dawno dwa latka,w styczniu konczy mi się wychowawczy i chciała bym już pójść do pracy, bo ilez mozna siedziec w domu

Gość gość
Prawidłowa decyzja :)

Gość gość
Dziękuję, już dość się wy siedziałam, prawie całą ciążę potem macierzyński, a teraz wychowawczy

Gość gość
A ja powiem tak - jeżeli naprawdę nie musisz (finanse), to nei rób tego. Jeżeli stać was na życie z jednej pensji to zostań w domu, i daj przykład swojemu dziecku. Pokaż mu, że się uczysz, rozwijasz, zdobywasz nowe umiejętności, a jednocześnie będziesz dla niego i nie stracisz najlepszego czasu z jego dzieciństwa. Do pracy wrócisz później, jak dziecko pójdzie do szkoły. Warunek jest oczywiście taki, że nie możesz zostać w tyle.

Gość gość
Skoro tamtą prace znalazłaś to chyba wiesz jak znaleźć prace.

Gość gość
Tak wie jak szukać, zastanawia mnie czy pracodawcy przyjmują mamy z małymi dziecmi

Gość gość
To już zależy od pracodawcy. Moja szefowa mówi, że młode matki to najlepsi pracownicy - dobrze zorganizowane, zmotywowane, niewypalone zawodowo itd.

Gość gość
Fajne poglądy ma twoja szefowa,zgafzam się z tym ale nie wiem czy wszyscy są tak pozytywnie nastawieni do.mlodych mam

Gość gość
Moja szefowa mówi, że młode matki to najlepsi pracownicy - dobrze zorganizowane, zmotywowane, niewypalone zawodowo itd. xxx zgadzam się. Jak siedzę ze starymi (pod względem stażu pracy w jednym miesjcu) pracownikami i jak narzekają, unikają pracy, to zgadzam się, że w świeżym pracowniku (matki po urlopach itd) jest wiele dobrej energii, robią co majją zrobić, by jak najszybciej być wolnym.

Gość gość
Zależy jakim wieku maja dziecko akurat moje ma ponad dwa latka przysypia ciągiem 12 godzin więc o wysypia nie sie nie martwię, Energi tez mam bardzo dużo i jestem zorganizowana więc dam radę ogarnąć pracę i obowiązki domowe

Gość gość
A po co sie tak meczyc? Dziecko dom praca? Odpusc prace.

Gość gość
Bo chce mieć jakiś cel,chce wyjść do ludzi,pomalowac się ubrac,porozmawiac,wiadomo czasem też po denerwować się czasem posmiac Dbam o siebie ale w siedząc w domu człowiek nie zwraca w co się ubiera byle było by wygodnie

Gość gość
Masz rację i nie słuchaj tych co ci tu radzą żebyś siedziała w domu- one ci kasy doswiadczenia umiejetnosci ani lat pracy nie dadzą

Gość gość
Ja jakbym miała taką możliwość to bym została z dzieckiem. Ono ma tylko jedno dzieciństwo i uważam, że przedkładanie kariery przed dziecko jest skrajnym egoizmem.

Gość gość
A czemu masz przekonywać pracodawcę?? Przecież w CV nie wspominasz o macierzyńskim i wychowawczym.