Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem w szkole

Polecane posty

Gość gość

Moja córka chodzi do 1 klasy liceum. Ogólnie ma dobre wyniki, ale miała 1 dwoje na półrocze. Była to matematyka. Zapisałam ją na korepetycje. Ale ona się panicznie boi matmy. Zawsze miała 4, raz 3, ale nie 2. Teraz ma średnią na ocenę 2. Korepetytora twierdzi, że u mnie qszystko rozwiązuj***ardzo dobrze. Teraz chodzi bez humoru, bo nauczyciel od 2 tygodni nie oddał sprawdzianu i boi się, że dostała jedynkę. Juz nie wiem jak jej pomóc.

Gość gośćja
Porozmawiaj z nauczycielem. Może podpowie w czym jest problem. Skoro córka ma korepetycjach wszystko dobrze robi to znaczy.ze umie i rozumie. Może za bardzo się spina na lekcji i zacina.

Gość gość
Z nauczycielem ciężko się spotkać - trzeba czekać do maja. Raz z nim rozmawiałam to stwierdził, że widzi pracę na lekcji, ćwiczenia i zadania robi dobrze, ale on uczniowi za to podnieść oceny nie może.

Gość gość
Udaj się do szkoły i pogadaj z nauczycielem, to najlepszy pomysł.

Gość gość
Ja będąc w 1 liceum rozumiałam przerabiany materiał, ale często robiłam głupie błędy, np. wpisywałam 8 jako wynik z 2*2, z powodów mi nieznanych, z pośpiechu i stresu. Potem jakoś mi to przeszło, więc może i twoja córka się podciągnie.

Gość gość
Jak to do maja? Jestem nauczycielem i to co napisałaś bardzo mnie zaskoczyło. Czy to jest prezydent Warszawy, że trzeba się w kalendarz wpisać? Najwyżej przyjdź do szkoły na przerwie, jeśli masz taką możliwość. Musi z tobą porozmawiać. Nie czekaj do zebrania. Może córka się go boi i dlatego ma słabe oceny.

Gość gość
Niestety tak ustalone są spodkania nauczycieli z rodzicami. A teraz nauczyciele ,,nie mają czasu" -zajmują się maturzystami W listopadzie zaczęły się problemy córki ze zdrowiem. Nie mogła spac, przed matematyką nie mogła jeść. Jak powiedziałam lekarzowi,ze to stres to zabił mnie śmiechem, bo przecież ona ma 17 lat i nie zna życia - tak powiedział mi lekarz.

Gość gość
Udaj się na przerwie do szkoły i porozmawiaj. Jak pójdziesz to nauczyciel na pewno poświęci Ci kilka minut.

Gość gość
Zacznij od szczerej rozmowy z córką bo widać ze coś jest nie tak ze na korepetycje nie ma problemu a w szkole jest , może popytaj jej koleżanki z klasy .To że z nauczycielem możesz się spotkać w maju to jakaś kpina idź na przerwie a jak nie do prosto do dyrektora ze chcesz rozmawiać z nauczycielem niech ci zorganizuje spotkanie