Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GośćM

Wiara w Boga, religie...

Polecane posty

Kryzys wiary dopadl mnie juz jakis czas temu. Niezaprzeczalnie wierze w Boga, ale nie wiem co w zwiazku z religiami... Zawsze katolicyzm byl dla mnie bliski i slepo szlam ta droga by przyblizyc sie do Boga. Teraz.... Jestem na rozdrozu, choc w Boga nigdy nie przestane wierzyc, w tego, ktory jest Wielkim Stwórca..

Jak rozumiecie Boga? Ja wierze ,ze jest Sprawiedliwy i Milosierny, ze kazdy z nas ma dusze i sumienie, ze wiemy, czujemy sercem, ze cos jest dobre a cos jest zle. Wierze, ze czlowiek, jesli wslucha sie w glos serca- w intymnej rozmowie z Bogiem- dowie sie wiele o sobie, o swiecie...

Gość gośćkkkk
chrześcijaństwo ma mistrza miłości,a reszta to błędy ludzi często,nad błędami trzeba być ponad i widzieć więcej ,jaka religia to nieważne ,jakbyś urodziła się w dżungli plemie i bog słońca na to samo by wyszło,wszystko jest Jednym Bogiem

Gość gość
znowu pożeraczko kaszanki piszesz sama ze sobą ? :)

Gość gość
Spójrz na to tak: Wszystkie wiadomości jakie masz o Bogu pochodzą wyłącznie od ludzi. Kościół - zbudowany i i utrzymywany przez ludzi Biblia - masz ją od ludzi, wydawnictwo które ją wydało to też ludzie. Nie masz ani jednej informacji którą byś otrzymał(a) w sposób nadprzyrodzony, a już na pewno namacalnej, obiektywnej tj takiej którą możesz się podzielić z innymi w sposób inny niż opowiedzenie. Wiesz skąd pochodzą sny?

Gość gość
Him moge napisac do Ciebie maila? Podobne rozterki miałam czesto....generalnie nadal mam

Dlatego zastanawiam sie nad wiara w Boga, a religiami... Jesli szukasz, to znajdziesz i to jest moim zdaniem ogromna prawda. Poszukujac Boga, rowniez Go poznasz... W intymnej rozmowie. W ciszy. W samotnosci z Nim-uslyszysz Go. Tak mi sie wydaje. Przynajmniej ja tak czuje. Jednoczesnie mam jakies wyrzuty sumienia, kiedy teraz -poniekad tez na probe- stanelam z boku i obserwuje z dystansu katolicyzm...

Gość gość
Szkoda :(

Gość gość
pisz na gg 58583662

Dawniej byl tu niezarejestrowany nick-GoscM i byc moze byla to wlasnie him, bo pozniej jakas kafetarianka napisala, ze jej go ukradlam:) Nie chcialam, ale z niewiedzy taki nick sobie tu stworzylam. Mam nadzieje, ze mi wybaczyla:)

22:35 czesto czytalam Biblie i zapewniam Cie ze nic w niej takiego nie bylo. Jesli chodzi o Biblie, to jest tam duzo madrosci, np w Mądrościach Syracha znajduja sie uniwersalne zyciowe prawdy i wskazowki, jak zyc. Mozna tam odnalezc wytyczne do "dobrego zycia".

Gość gość
Weź w tej chwili ją do ręki i sprawdź. Najwyżej się zdziwisz.

Gość gość
Tez wierze ale zaczynam wątpić w mądrości kościoła i się z nimi nie zgadzam.

Owszem sa,bo teraz sprawdzilam i po przeczytaniu calosci, NIE fragmentu, nie sa to juz hardkory, tylko teksty, ktore trzeba w calosci przeczytac ze zrozumieniem. Np ten trzeci przyklad wydal mi sie szokujacy na 1 rzut oka(zwlaszcza ze jestem kobieta), ale po przeczytaniu calosci stwierdzam, ze wystarczy przejrzec i zrozumiec calosc-nawet tytul-wtedy nie bedzie to hardkorem.

Pisamo Św. jest madre, jesli ktos czesto i sporo czyta, to wie o czym mowie. Najgorzej jest mowic, ze cos jest np stekiem bzdur, nie zaglebiajac sie w temat.

To jest książka napisana i wydana przez LUDZI. Książkę od Boga życzył bym sobie dostać od Niego osobiście, bez ludzkich pośredników.

Gość gość
z reszta, moze Ciebie nie przekonam, ale osobiscie kiedys tez ten blad zrobilam odeszlam, ale glod jaki po kilkunastu latach przebywania poza kk zafundowalam swojej duszy jest trudno opisac

Jeśli ktoś szuka prawdy polecam modlitwę do J/ezusa. On daje odpowiedzi na każde nasze pytanie :) Polecam również stronkę ostrzezenie.net gdzie znalazłam odpowiedzi na większość moich pytań i dzięki tym objawieniom się nawróciłam. Polecam również "Ostrzeżenie z zaświatów" Ojca Bonawentury.

Gość gość
A może znasz nr tel, maila albo skype do Jezusa? Sorry ale wolę taką formę kontaktu, niż gadanie samemu do siebie.

Gość gość
Zadna modlitwa to nie gadanie samemu do siebie. Ale jesli masz kryzys wiary to pogadaj z tymi ktorzy zyja blisko Boga :) Pomoga ci przelamac ta sciane

Gość gość
Oczywiście że jest. Nawet gdy słyszysz głos, odpowiedź, to są to demony, które powodują schizofrenię.

Gość gość
Jeśli Bóg miałby mi coś do przekazania, to chciałbym otrzymać to na piśmie z Jego własnoręcznym podpisem, albo móc utrwalić rozmowę z Nim za pomoca kamery czy dyktafonu. Tylko wtedy miałbym argument w rozmowie z ludźmi którzy twierdzą że to schizofrenia itp.

gość dziś Jeśli Bóg miałby mi coś do przekazania, to chciałbym otrzymać to na piśmie z Jego własnoręcznym podpisem, albo móc utrwalić rozmowę z Nim za pomoca kamery czy dyktafonu. x Ojciec Niebieski dał nam proroków, mistyków, świętych i błogosławionych :)

Gość gość
Nie potrzebuję ludzkich pośredników. Ojciec niebieski niech się kontaktuje osobiście. Skoro jest wszechmogący to może to robić. Przykro mi, ale pośredników nie akceptuję.

Gość gość
gosc 22:34 czemu mowisz o tym w tak aroganckim tonie

Gość gość
Wszystko co boskie jest przekazywane przez ludzi poniewaz powstalo w ich urojonych glowach. Biblie napisali ludzie, swiasctwa sa przedsrawiane przez lydzi. Mnie zawsze zastanawialo czemu bog nieprzemowi do ogolu wtedy napewno kazdy by w niego uwierzyl i go czcil . Woli sie chowac gdzies tam i kazac sobie w niego wierzyc bo tak... w ogole to wszystko jest tak grubymi nicmi szyte ze az nalrawde smieszne se w ogole ktos w to jeszcze wierzy