Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na co oszczedzacie

Polecane posty

Gość gość

czy moze wcale nie oszczedzacie? Ja wiem, ze na mieszkanie nigdy nie uda mi sie oszczedzic nawet wkladu wlasnego. Na wakacje staram sie odkladac mala kwote, na lekarzy i czarna godzine. Jak to jest u was?

Gość oszczędniś
Na studiach "na przyszłość", bo wiedziałam, że nikt mi nic nie da. Potem na wesele, teraz końcówka na mieszkanie (więcej niż wymagany wkład własny, dużo mniej niż kwota za całe mieszkanie). Potem będę z mężem odkładać po prostu, a po 40 na emeryturę. ;-)

Gość gość
Starasz sie bardziej oszczedzac odmawiajac sobie roznych rzeczy? czy moze nie odmawiasz, ale zwiekszasz budzet przez dodatkowa prace?

Gość gość
up

Gość gość
moze ktos?

Gość gość
czy kogokolwiek stac na oszczedzanie w dzisiejszych czasach?

Gość gość
Wojna w europie a wy na coś oszczędzacie??? Wyznawcy mahometa ześlą nas przysypywać piasek na pustyni i egzotyczne wakacje na resztę życia.

Gość gość
Oszczędzamy na tzw. "Czarną godzinę " , na wakacje, niedługo będziemy odkładać pieniądze dla dziecka. Mamy w planie odkładać ok. 450 zł.zeby w wieku 18 lat było ok. 100 tyś . zł.np. na studia,wklad własny na M lub wycieczkę dookoła świata.

Gość gość
Czarna godzina jest nie do ruszenia dla was??? Rozgraniczacie wydatki na oplaty, jedzenie, lekarzy co msc co z wydatkami typu wakacjE? odkladacie na to co miesiac czy bierzecie z puli na tzw czarna godzine?

Gość gość
14:41 pamietaj, ze pieniadze traca na wartosci to co dzisiaj jest warte 400Zl za 18 lat moz ebyc niczym. Pamietaj o inflacji itd..

Gość gość
Na koncie głównym mamy drugie konto tzw. oszczędnościowe na które wpłacamy jakaś sumę pieniędzy. Każdego miesiąca inną. Wszystko zależy od wydatków itp. Np. Jakieś extra pieniądze, typu zwrot podatku przelewamy na konto oszczędnościowe. Jeśli chodzi o wakacje mamy określony budzet + /- ok. 1 tys. zł. i staramy się nie przekroczyć określonej sumy. Jeśli chodzi o lekarzy, to po przekroczeniu sumy X dalsze wizyty przez okres roku są bezpłatne. Tak samo jest w przypadku leków. Dodam, że mieszkamy w Skandynawii.

Gość gość
na przyszlosc

Gość gość
100zm msc

Gość Albert56
Moja mama zaczela oszczedzac n emeryture, biorac pod uwage jak wyglada sytuacja.. Kolega polecil Jej inwestycje w zloto, zeby na poczatek sprobowala sobie z kilkoma monetami i sprawdzila jak w tym siebie czuje. Po paru monetach postanowila skorzystac z programu emerytura na zlotatarcza.com i jest zadowolona bo przynajmnie za te kilkanascie lat bedzie mogla spelniac swoje marzenia

Gość gość
Mam oszczędzone na wakacje, ale nie mam na nie z kim pojechać, i najsmutniejsze jest to że tak jest co roku i nic się nie zmienia :(

Gość gość
od zawsze skladam na podroze. w tym roku wybieram sie na wyprawe mocy na bali i gili i chce troche zaszalec bo szykuje sie cudowny pobyt ;)

Gość gość
Ja oszczędzam na emeryturę, ponieważ jakoś nie wierzę, iż to co otrzymam na stare lata emerytury będzie dla mnie wystarczające. Dziś wpłacam sobie po 200zł na zlotatarcza.com i w zamian otrzymuję sztabkę złota po uzyskaniu wymaganej kwoty.

Gość w423242342
„marność nad marnościami i wszystko marność"

Gość gość
Na prezent na 50 urodziny mamy, mogę oszczędzić 50 złotych miesięcznie i teraz mam 400 złotych. Pomysł na prezent jeszcze nie jest sprecyzowany.

Gość gość
zbieram na kałacha a potem odwiedzę z nim najbliższy kebab i jego wyznawców

Gość gość
Jak dla mnie emerytura jest najważniejsza i za pośrednictwem portalu zlotatarcza.com oszczędzam sobie, poprzez wpłacanie. Po jakiejś tam kwocie uzbieranej otrzymam sztabkę złota do domu :)