Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapomnialam tabletki anty

Polecane posty

Gość gość

Nie wzięłam pierwszej tabletki z opakowania Yasminelle... Powinnam wziąć wczoraj, wzięłam dziś, czyli tak jakbym zapomniała wziąć jednej w pierwszym tygodniu. Dziś wzięłam tabletkę tę zapomnianą z wczoraj, i drugą za dziś... Powinnam się martwić, jeśli równo tydzień temu (w nocy z piątku na sobotę) odbył stosunek bez zabezpeczenia? Wiem, co jest napisane w ulotce.. Chcę wiedzieć, czy duże jest ryzyko...

Gość gość
up

Gość gość
Plemniki w pochwie żyją do 3 dni i to bardzo, bardzo rzadko, więc nie masz się absolutnie czym martwić. Stosuj dodatkowe zabezpieczenie przez kolejny tydzień i będzie ok, tak dla pewności.

Gość gość
Dziękuję są odpowiedź. Na innym forum nastraszyli mnie, że ryzyko jest duże. Boję się,że plemniki mogły przetrwać ten tydzień, choć niby to mało.prawdopodobne :(

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
a ta pierwszą tabletkę z opakowania to wziełaś 8 czy 9 dnia po przerwie. Pytam bo dużo dziewczyn robi tak że zamiast robic 7 dni przerwy i wziąć tabletkę 8 dnia to biorą 7 dnia (czyli de facto po 6 dniach przerwy). Np tak że jak kończą opakowanie w piątek to kolejne zaczynają w kolejny piątek zamiast sobotę. Co do całej reszty to plemniki moga życ 3 dni u normalnej zdrowej pary, a nawet do 5 dni u pary która się wspomaga jakimiś suplementami wspomagającymi płodność.

Gość gość
ostatnią z opakowania wzięłam w czwartek, a pierwszą z nowego opakowania w sobotę.. czyli zawaliłam sprawę :( czyli jest mała szansa, że plemniki przeżyją 7 dni, mam rację? to dość pocieszające w mojej sytuacji..

Gość gość
a i jeszcze dodam że przy nie przyjęciu pierwszej tabletki z opakowania ryzyko jest faktycznie największe (to apropo tego co ci nagadali na innym forum) ale nie wówczas gdy miałaś stosunek tydzień temu. To ryzyko jest największe bo w ciągu 7 dni może juz dojrzeć komórka jajowa i nawet może wystąpić owulacja (wiem bo sama miałam owulacje 7 dnia cyklu, a innym razem 8 dnia) bardziej niż w jakimkolwiek innym dniu gdy zapomnisz tabletki. Ale żeby było ryzyko to musiałabyś mieć seks w okolicach tych dni bo przecież z powietrza nie zajdziesz w ciążę. .

Gość gość
Każda tabletka to choroba w organizmie! !!! Bez szkodliwości jedynie kalendarzyk i prezerwatywa! Spirala powoduje często beztlenowce które nie wyleczyć! Nam tak doradził ginekolog podczas jednego z badań ( nam bo mąż jest zawsze podczas Każdego badania ginekologicznego pochwy i wspierał porody) Mamy prawo do szacunku dlatego gdy jest osoba bliska się liczą z pacjentem.

Gość gość
Każda tabletka to choroba w organizmie! !!! Bez szkodliwości jedynie kalendarzyk i prezerwatywa! Spirala powoduje często beztlenowce które nie wyleczyć! Nam tak doradził ginekolog podczas jednego z badań ( nam bo mąż jest zawsze podczas Każdego badania ginekologicznego pochwy i wspierał porody) Mamy prawo do szacunku dlatego gdy jest osoba bliska się liczą z pacjentem.

Gość gość
dziś mam cały dzień śluz taki, jak miałam podczas dni płodnych gdy nie brałam tabletek :/ przejrzysty, rozciągliwy Myślisz, że nie mam się o co martwić? Dziś jestem cała w nerwach... zastanawiam się czy nie zrobić za parę dni testu z krwi...

Gość gość
ostatnią z opakowania wzięłam w czwartek, a pierwszą z nowego opakowania w sobotę.. czyli zawaliłam sprawę smutas.gif czyli jest mała szansa, że plemniki przeżyją 7 dni, mam rację? to dość pocieszające w mojej sytuacji.. xx nie przeżyją. Teoretycznie by mogły ale tylko jakbyście oboje przyjmowali regularnie cos wspomagającego płodność. No wiesz cynki, wiesiołki magnezy, oleje lniane itp. i pisze że tylko teoretycznie bo przeważnie to nawet w takich wypadkach to żyja do 5 dni. A branie tabletek nawet jak jest przerwa to płodności nie wspomaga w żadnym wypadku.

Gość gość
dziękuj***ardzo za odp :)

Gość gość
no to co że masz śluz skoro nie miałaś ostatnio seksu. Zabezpiecz się dodatkowo i tyle. A test jak już to był radziła zrobić za jakieś 2 tygodnie

Gość gość
ok, rozumiem :) dzięki wielkie jeszcze raz, uspokoiłaś mnie:)