Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapuusta1

Za dużo pieprzu w kapuście

Polecane posty

Gość kapuusta1

Cześć dziewczyny Zrobiłam kapuste czerwoną gotowaną z jabłkiem i cebulką ale dałam za dużo pieprzu, jest ogień czy da sie coś zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dodac jeszcze troche jablek? Moze buraczki? Albo wiecej kapusty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapuusta1
Spróbuję z jabłkiem bo kapusty już nie mam. Dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przesolone ziemniaki wiem jak uratować ale przepieprzoną kapustę niestety nie wiem:-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie ma za co. A moze podlac to wieksza iloscia wody i te wode zaraz zlac, zeby troche wyplukala ten pieprz? Hmm, nie wiem, kombinuję ;) mimo wszystko smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zalac gorąca woda z 2-3 razy o odcenic wode. Poeprz troche spłucze. Nie wszystko, ale zawsze cos mniej Na koniec dodac więcej jablek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja uwielkiam taka wlasnie kapustkę, a dodalas trochę octu ,DLA SMAKU I KOLORU,a jak jest za dużo soli to trzeba w tym ugotować kartofle,mozna zawsze sprobowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pieprz się wygotowuje z czasem , mi jest zawsze go za mało,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapuusta1
Tak dałam ocet i ciut cukru, nie pierwszy raz gotuję kapustę ale dzisiaj to poszłam po bandzie z tym pieprzem. Dodam to jabłko, bo iuż wszystko wymieszałam i jak to zaleję wodą i zagotuję może wyjść bziaka. Ale dzięki za pomoc w potrzebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bym wlozyla te 2-4 kartofle zagotowala i wyjela dodala do kartofli, może podziala a pieprz się wygotuje,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i jak wyszlo ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapuusta1
Dołożyłam połowe jabłka, zresztą jak kapusta wystygła była mniej ostra. Właśnie jesteśmy po obiadku, miałam stresa bo pierwszy raz piekłam kaczke ale wyszło pysznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×