Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Doradźcie dziewczyny,cienkie włosy.

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie miałam super gęstych włosów, ale ostatnio bardzo mi wypadały,teraz wypadanie się unormowało,niestety moje włosy są bardzo cienkie.Nie wygląda to dobrze bo mam długość za ramiona i mam nieestetyczne prześwity.Nie chcę ich obcinać bo najlepiej mi w takiej długości, więc noszę je uczesane na jedną stronę żeby sprawiały wrażenie ze jest ich więcej.Marzę jednak o gęstych włosach, chcę je ufarbować henna, bo podobno pogrubia włosy, czy to prawda? Dziewczyny jakie jeszcze znacie sposoby na gęste włosy? Może zagęszczanie u fryzjera ,ile to kosztuje i czy nie widać ze włosy są doczepiane i sztuczne? Proszę o rady.

Gość gość
Doraźnie możesz używać pudru do włosów - unosi włosy u nasady i daje objętość. Oczywiście musisz na koniec spryskać lakierem, bo inazej opadną.

Gość gość
Wiesz, bardziej chodzi mi o faktyczne pogrubienie lub zagęszczenie włosów.Co myślisz o farbowaniu henna, podobno pogrubia?

Gość gość
A czy suche szampony się sprawdzają czy włosy po nich wydają się grubsze ,mocniejsze?

Gość gość
Może ktoś jeszcze mi coś poradzi, bo już nie wiem co zrobić z tymi włosami.Może któraś z was ma doświadczenie w tym temacie? Proszę o pomoc.

Gość gość
Doczepianie czy zagęszczanie włosów osłabia włosy

Gość gość
Tak, henna pogrubia i wzmacnia włosy (ale sama nie stosowałam, więc nie wiem tak naprawdę, czy efekt jest spektakularny). Suchy szampon też unosi włosy, więc jakiegoś pogrubienia nie będzie. Polecam ze swojej strony ścięcie włosów (tak do żuchwy). Sama jak miałam do ramion albo dłuższe to wisiały smętnie i za nic nie chciały się odkleić od głowy. Teraz mam właśnie takie krótkie do szyi i wyglądają mega :) Unoszę i podwijam jej na szczoctce podczas suszenia, podnoszę pudrem, układam i lakieruję i nie mogę się nadziwić, jakie mam gęste włosy :)

Gość gość
Wypróbuj jakieś wcierki do włosów, można kupić gotowe albo robić samodzielnie np. z kozieradki, pokrzywy, żyworódki. Puder do włosów, zagęszczanie itp. to tylko maskowanie problemu, poza tym zagęszczanie osłabi to co zastało jeszcze bardziej

Gość gość
Wcierka Jantar podobno powoduje wysyp nowych włosów "baby hair"

Gość gość
Wiem że obcięcie optycznie zwiększa objętość fryzury, ale ja zawsze miałam krótsze i teraz uwielbiam swoją długość, tylko szukam sposobu żeby były gęste.Muszę spróbować tej henny. Byłam też skłonna zagęścić u fryzjera ale nie myślałam, że to tak niszczy włosy.

Gość gość
Muszę wypróbować ten jantar, skoro polecacie.Ale to też potrzeba czasu aż odrosną nowe włosy.A jakiś szybszy sposób oprócz henny.Tak trudno mi ostatnio ułożyć fajną fryzurę.Do tego mam kręcone włosy i bardzo się puszą i są takie lekkie nie układają się z tyłu ładnie tylko tak starcza do tego to przerzedzenie i kiepsko to wygląda.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi:)

Gość gość
Może zapytaj fryzjera? Przy okazji, jak pójdziesz podciąć. Nawet na długie można coś poradzić. Fajne obcięcie powinno pomóc, a w międzyczasie pielęgnuj je, żeby ładnie wyglądały i się nie puszyły. Na kręcone włosy dobre są silikony, olejowanie też ładnie wygładza. Nafta kosmetyczna, dobre maski, po każdym myciu odżywka. Sama musisz przetestować, co najlepiej zadziała na twoje włosy.

Gość gość
Myślę że dobrym rozwiązaniem u Ciebie byłaby mezoterapia osoczem bogatopłytkowym. Jest to preparat, który uzyskuje się z własnej krwi, która jest odwirowywana w specjalnej wirówce. Tak przygotowany preparat podawany jest w skórę głowy cienką igłą. Wiem, bo sama poddałam się temu zabiegowi. Zahamowało to dalsze wypadanie włosów oraz pobudziło włosy do wzrostu co w efekcie spowodowało pojawienie się nowych w miejscach gdzie wcześniej wypadły. Zabiegi wykonywałam w Karboklinice, w jednej z szczecińskich klinik. Wiele gabinetów oferuje ten zabieg, więc myślę że w pobliżu u siebie też powinnaś znaleźć.

Gość gość
Też miałam nadzieję, że henna pogrubia włosy, ale to raczej mit. Mi w każdym razie nie pogrubiła. W wieku niemal 40 lat przestałam wierzyć, że mogę zmienić strukturę, grubość czy gęstość włosów.

Gość gość
Ja miałam gęste i dość grube włosy naturalnie,ale rozjaśniłam w domu i połowę mi ubyło.Już nie to co kiedyś.Obecnie używam takiego sprayu z Pantene ,objętość w sprayu czy coś.I dość unosi i optycznie sprawia wrażenie większej ilości tych kłaczków.:)

Gość gość
Ja mam cienkie, ale bardzo gęste włosy. Długość za ramiona ;) Polecam: 1. Szampony i odżywki Baikal Herbals; 2. Picie pokrzywy i jedzenie nasion Chia; Włosy są zdrowsze i uniesione od nasady. Przy gęstych to wystarczy, ale jeśli masz spory problem to nie wiem czy nie warto zastanowić się nad osoczem.

Gość IwonkaGajewska
Też kiedyś miałam cienkie i rzadkie włosy. Wszystko się zmieniło, kiedy koleżanka poleciła mi tą firmę https://musecosmetics.eu/ ich produkty są rewelacyjne i bardzo skuteczne

Gość gość
Spróbuj mezoterapii osoczem bogatopłytkowym! Efekty są niesamowite. Jeśli chodzi o cenę, jest trochę wysoka, ale adekwatna do efektów. Lepiej wydać więcej i wiedzieć, że terapia przyniesie skutki. Naprawdę polecam, moje włosy są zdrowsze, grubsze i pojawiło się mnóstwo "baby hair". Jeśli ktoś z Was ma blisko do Krakowa to polecam Klinikę PerfectLift, można trafić na fajne promocje! :)

Gość gość
Wcierka, siemię lniane. Mnie od siemienia włosy zaczęły normalnie rosnąć, miałam gęste włosy zawsze, ale w ogóle nie rosły. Dopiero po kuracji siemieniem ruszyły, teraz piję je codziennie i włosy rosną, więc może i tobie len pomoże

Gość gość
Zacznij jesc prawdziwy owies, ja rowniez mialam problemy z wypadaniem.Polecil mi go lekarz w Szwajcarii, wlasnie zaczely mi odrastac moje ukochane wlosy.

Ja stosowałam oleje. Tylko trzeba poczytać, który olej będzie najlepszy do Twojego rodzaju włosów. Tu jest to fajnie wyjaśnione: http://olejowaniewlosow.info/ . Wcierki też działają. Warto udać się do specjalisty i sprawdzić witaminy, to i tabletki z Biotyną. Biotebal albo inne z apteki :)

Gość gość
ja juz próbowałam chyba wszystkiego na swoje cienkie i suche włosy od pewnego czasu na kilka godz przed myciem wcieram olej kokosowy spozywczy bo kosmetyczny to nie to samo i widze duzą poprawe :)

Gość gość
A jak wyglada zageszczanie fryzjera? Z dobrych zabiegow fajna jest mezoterapia- mialam cienki wlosy, ktore ciagle wypadaly. chodzilam po lekarzach, kupowalam nawet osławiony jantar i nic, dopiero mezoterapia mi pomogla. wlosy nie lecą z glowy i na glowie zrobil mi sie mały jeżyk z nowych wloskow :P zdecydowalam sie na klinike hair medica- najlepiej wybrac profesjonalne miejsce bo czasem kliniki pracuja na gorszych preparatach, stad efektu brak. u mnie na szczescie on jest ;)