Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! Stan podgorączkowy a wyniki badań!

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co robić, jutro muszę zrobić badanie krwi, a od wczoraj mam 37,2 stopni i teraz nie wiem czy lepiej wziąć wyciąg z wierzby aby zbić tą lekką gorączkę czy nie robić nic? z jednej strony boję się że stan podgorączkowy sfałszuje morfologię, z drugiej , że jak wezmę ten wyciąg z wierzby (zawiera przeciwzapalny kwas salicylowy) który działa w ten sam sposób co aspiryna (tyle że naturalnie) to też sfałszuje morfologię :( choć nie wiem czy jedno lub drugie jest w stanie jakoś istotniej wpłynąć na wyniki... Ktoś się orientuje? Może ktoś z was robił morfologię mając stan podgorączkowy lub dzień wcześniej biorąc leki przeciwzapalne i zmieniło/nie zmieniło to wyników?

Gość gość
ludzie, help

Gość gość
weź to nawet nie stan podgorączkowy :O

Gość gość
nikt się nie orientuje?

Gość gość
stan gorączkowy jest od 37, poza tym czuję się beznadziejnie, tak czy siak to podwyższona temperatura

Gość gość
up

Gość gość
up

Robiłam, miałam zlecone wcześniej i musiałam zrobić przed jakimś wyjazdem, a byłam dzień po gorączce czy jakoś tak. Nie pocieszę Cię, bo morfologię miałam zniekształconą - w białych krwinkach jakieś odchyły i lekko podwyższone limfocyty. Nieznacznie, ale lekarze przecież się znają i się domyślą że to od przeziębienia zwłaszcza jak im powiesz, zależy po co te badania, może takie odchyły nie będą mieć znaczenia. Dodam że leków nie biorę więc gorączki niczym nie zbijałam ale podejrzewam że nawet jak zbijesz to w organizmie zostanie ślad stanu zapalnego, to nie jest komputer, że zrobisz reset i już wszystko śmiga.

Gość gość
dzięki za odp. o tych białych krwinkach właśnie słyszałam wyższa gorączka wiadomo, że się odbije, ale 37,2 hmmm ale muszę jutro te badania zrobić