Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Iza8484

Kwota wolna od zajęć komorniczych

Polecane posty

Gość Iza8484

Witam, Moja historia przedstawia się następująco. Mój mąż w styczniu tego roku stracił pracę. Od tego czasu pracuje dorywczo i szuka stałej pracy. Rodzinę utrzymuje ja, plus dodatkowo dochodzi to co on dorobi. Mieliśmy zaoszczedzone pieniądze na tego typu sytuację w banku PKO BP i postanowiliśmy w lutym wyciągnąć jakies pieniądze. Niestety, rachunek został zajęty przez komornika. Jak się okazało, zajęcie nie było na męża a na osobę o tym samym imieniu i nazwisku. Sprawa została wyjaśniona oraz mąż otrzymał pismo o zejściu z konta. Od tego czasu minął miesiąc. W banku dalej wisi zajęcia, a panie w oddziale mówią że nie da się wyjąć pieniędzy. Rozmawiałam, nawet z dyrektorem oddziału który obiecywał że pieniądze zostaną odblokowanie (terminy już dawno zostały przekroczone)Wiem jednak, że istnieje kwota wolna od zajęć komorniczych i mam prawo pieniądze te wypłacić. Nie wiem co robić. Mam długi po rodzinie mimo posiadania znacznej kwoty na koncie. Czy pójście do innego oddziału da jakiś efekt?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować