Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy u was w domu też tak szybko się brudzi?

Polecane posty

Gość gość

sprzątam codziennie i czystość utrzymuje się czasem tylko do drugiego dnia, znów brudno :( czasami się nasprzątam, minie kilka godzin i już są placki na podłodze mam psy i koty to tez trudniej jest zachować czystość nie wiem czy u innych też tak sie brudzi? największy problem jest z kurzem może znacie jakieś sposoby by ogarniać dom i porządek trzymał się na dłużej?

Gość gość
To zależy. Mamy psiaki i kota, ukochane i najlepsze na świecie a żeby było czyściej, zawozimy je regularnie co parę tygodni do kąpieli, strzyżenia i obcięcie pazurków. Zero sierści w domu. Nauczone są do dotyku łap więc wycieranie łap po spacerze nie robi problemów (z kotem też, używając specjalnego żwiru). Na kurz to nie wiem co powiedzieć bo nie wiem skąd jest? My, raz na tydzień używamy specjalnej szczoteczki do odkurzacza która wsysa kurz. Nie mamy niepotrzebnych bibelotów i zwierzęcych zabaweczek. Parę wystarczy i to takich które można wyprać albo wygotować. Opócz tego raz w tygodniu pranie naszej pościeli jak i posłania zwierzaczków. Nic nie czuć, nie ma brudu. Porządek tyczy się ludzi. Jak robisz bałagan z ciuchami to nie licz na to że pies je wypierze i poskłada. W czym problem bo nie ogarniam ?

Gość gość
jak nie ogarniasz to jesteś głupia, u ciebie pewnie nigdy nie zdarzył się gram kurzu i ja sama ten kurz produkuje

Gość gość
04:19 przestań obrażać innych bo sama inteligencją nie grzeszysz, skoro się tak wielce udzielasz :D wielka inteligentka szukająca odpowiedzi na forum, zamiast ruszyć leniwe dupsko i posprzątać

Gość gość
Też mam psa w domu i niestety jednak gubi sierść i trochę brudzi. Do niedawna nie mogłam sobie poradzić z sierścią np na kanapie czy dywanie, mój odkurzacz nie dawał rady. W końcu kupiłam odkurzacz Rainbow www.odkurzaczrainbow.pl, który bez problemu sobie z tym radzi. I do tego pochłania cały nieprzyjemny zapach