Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletka anykoncepcyjna

Polecane posty

Gość gość

Witam was kobietki :) Mam do Was pytanie. od około dwóch tygodni biorę tabletki antykoncepcyjne, wczoraj (po 10 tabletce) kochałam się z moim facetem. Skończył we mnie. Dziś trochę się zakręciłam, wzięłam tabletkę, ale o 20.30, gdzie codziennie brałam ją o 20.00. Czy 30 min różnicy, to jakiś problem? Czy jest ryzyko, że mogę być w ciąży? Nie jestem aż tak doświadczona w sprawach takich tabletek, dopiero zaczęłam, dlatego proszę Was o odpowiedz :) z góry dzięki, pozdrawiam

Gość gość
Żaden, nie przejmuj się kochana. Tabletka podana doraźnie działa do 24h. Napisałaś, że bierzesz też już od dwóch tygodni. Lepiej dla Ciebie, bo organizm już się przyzwyczaił i zaczął przyswajać. Więc tym bardziej powinnaś być pewna, bo dalej w Twoim organizmie krazy tabletka.

Gość gość
Po pierwsze trzeba napisać, czy masz dwufazowe, czy jednofazowe, a po drugie istnieje takie coś jak ulotka w opakowaniu.

Gość gość
też mysle,że pol godz to nie problem, ale moze na wszelki wypoadek wlasnie doczytaj w ulotce, albo skonsultuj sie z lekarzem - tutaj http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ jest świetna pani doktor, polecam.

Gość gość
Dziewczyno czytaj i myśl główką,a pracuj picz/ką

Gość gość
Pół godziny nie sprawia żadnej różnicy, jestes w pełni zabezpieczona. Przy tabletkach dobrze jest stosowac osłone do antyoncepcji np Harmonellę. Chroni ona przed zakrzepica, chorobami zatorowymi czy osłabieniem wątroby. Lepiej zabezpieczac sie od razu niż potem lamentować.

Gość gość
Dziękuję za mądre odpowiedzi, a te niemądre tylko pokazują jaki macie stosunek do innych ;) Jeszcze raz wielkie dzięki, za pomoc :)

Gość gość
o konkretnej godzinie to sie bierze chyba tylko te jednoskładnikowe tabletki a przy pozostałych to z tego co wiem to można nawet mieć do 12 godzin obsuwy.