Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

balbinauc

Jaka drukarka laserowa

Polecane posty

Gość gość
Zamienniki opłaca się kupić, z tym, że trzeba zwracac uwagę na firmę, mi odpowiadają active jety, jakość najwyższa, jeszcze nigdy nie narzekałam na nie.

Gość gość
Te akurat są bardzo dobre, moja drukarka chodzi na nich juz kilka lat bez najmniejszej awarii.

Gość ojli
drukarki epson są bardzo dobre, lexmarki również, mają zamienniki więc eksploatacja jest nie droga. Na avans.pl sobie wejdź, tam masz sporo modeli, zastanów się czy nie opłaca się bardziej kupić urządzenia wielofunkcyjnego.

Gość gość
Sprawdź też czy zamienniki będziesz mógł kupić bo jak drukujesz sporo to jednak najbardziej sie opłaca. A jak kupisz dobrej firmy to nawet różnicy nie zauważysz.

Gość Sunsin
No dobrze, ale po co kupować drukarkę z myślą o kupnie zamienników, jak obecnie macie te drukarki Epson gdzie orygianlby tusz to koszt 27 zł i starczy to na kilka tys. stron wydruku więcej niż tradycyjny toner w laserowej? Do tego macie akcje promocyjną gdzie otrzymujecie zwrot - http://www.epson.pl/zwrot po co kombinować?

Gość gość
Akurat do mojej drukarki dosyć drogie są oryginały, drukarka jest bardzo dobra i nie mam zamiaru jej wymieniać dlatego drukuję na active jetach, ja w tym wypadku sporo oszczędzam.

Gość gość
Jak kupiłam drukarkę kilka lat temu tak do tej pory na zamiennikach chodzi idealnie.

Gość gość
Zamienniki są super, active jety drukują idealnie. Opłaca się, szczególnie jak ktoś dużo ma do drukowania.

Gość gość
No właśnie ja dużo drukuję a moje oryginały sporo kosztują, chyba tez przerzucę się na zamienniki...

Gość gość
Pewnie, że się przerzuć bo opłaca się , sporo kasy zostanie Tobie w kieszeni.

Gość cricket_jiminy
Epsony są dobre, brothery też, nienawidzę HP bo są dziadami. Ale i tak patrz na koszt zamienników, takie asarto np potrafią zaoszczędzić ci połowę środków.

Gość gombolo
jeśli nie potrzebujesz skanera to hp p 1102 jest tania w używaniu, w sferisie widziałem za 350 zł

Gość alekow123
Cześć, To ja może zapytam... Co opłaca się bardziej? Drukowanie ulotek kolorowych samodzielnie atramentówką czy zlecenie tego firmie? Widzę, że na przykład tutaj

Gość alekow123
oops, poprzedni post nie wszedł do końca... Cześć, To ja może zapytam... Co opłaca się bardziej? Drukowanie ulotek kolorowych samodzielnie atramentówką czy zlecenie tego firmie? Widzę, że na przykład tutaj http://www.reprotechnika.pl/skanowanie-dokumentow.html 500 sztuk = ponad 100 zł, a ja potrzebuję ok. 400. Co wyjdzie taniej? Pozdrawiam :)

Gość gość
Jak chcesz drukować sama to na zamiennikach bo taniej, a active jety bardzo dobrze, dokładnie drukują grafike.

Gość gość
Bardzo dobre są , już od bardzo dawna je kupuje i nie narzekam. Jednak to dobra firma, lepiej kupić takie i mieć zawsze pewność, że będą dobrze i dokładnie drukować.

Gość jotawa
HP P1102, niezawodna i świetnie śmiga na zamiennikach z tym, ze na takich no name mam wrażenie się przegrzewała, coś było nie tak. Od roku kupuje w sfrisie actisa za 50 zł i już jest ok

Gość gość
Actisy sa ok, ale ja drukuję sporawo zdjęć i różnej skomplikowanej grafiki i u mnie w tym wypadku najlepsze są active jety.

Gość gość
Mam brothera i świetnie mi śmiga na active jet. Według mnie te akurat zamienniki są jakościowo nie do pobicia .

Gość gość
Moja drukarka też bardzo lubi te zamienniki ;) Cena i jakość bardzo dobra.

Gość gość
Mam laserówke brothera i jest na prawdę super, do tego toner z AJ , który jest bardzo bardzo wydajny

Gość gość
a co z ich tańszą wersją actisami? tonery też są dobre? Active jet są niexłe choć mi na aż tak dorbym wydruku nie zależy

Gość gość
actisy też są bardzo ok, możesz śmiało je kupić, tez kiedyś na nich drukowałam.

Gość gość
mam lexmarka i oczywiście zamienniki do niej, jest to bardzo opłacalne, ponad połowa kasy zostaje w kieszeni.

Gość gość
Kiedy kupowałam drukarkę od razu sprawdziłam jakie zamienniki do niej pasują :) Przeraża mnie jakie drogie sa niektóre oryginały.

Gość gość
Chyba brothery najmniej problemów sprawiają, ja mam też ich laserówkę, drukuję na tonerach actis. Sama laserówka świetna, niby co jakiś czas trzeba wymienić bęben ale to nie jest duży koszt i też robi się to bardzo rzadko

Gość gość
czy kolorowe laserówki mają sens?? Mąz się uparł na zakup kolorowej laserówki ale jak sama zaczęłam szperać na forach to większość ludzi mówi że są drogie i np zdjęcia lepiej drukować na atramentowej, nie chcę kupować sprzętu który bbędzie tylko stał a wydruk będzie kosztował majątek

Gość gość
zdjęcia to lepiej oddać w punkcie na pewno bedzie najtaniej, a kolorowe laserówki mają sens jak się wyłoży na dzień dobry parę tysi, to droga sprawa, lepiej atramentówka, jak szukasz tnaiej to brother ma dużo moeli i też łatwo kupić zamienniki, do mojego kupuję actisy

Gość gość
Też stawiam na markowe np, activejety, można znaleźć niedrogie a ma się chociaż pewnosć do co jakosci.

Gość gość
Dobre sa brothery ja mam już trochę lat i też od lat używam tylko i wyłącznie zamienników, cały czas tych samych.