Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość2805

Porod w 31 tyg

Polecane posty

Gość gość2805

Czesc Dziewczyny. Urodzilam dzisiaj Synka w 31 tyg 3 d. Maluszek wazy 1650g i ma 45 cm dlugosci. Kiedy tylko wyszedl na swiat od razu zaczal plakac i krzyczec. Porod trwal ok 3,5 h ale i tak wymeczyl moj Skarb, ze lezy pod tlenem w inkubatorze. Potrzebuje wsparcia mam, ktore urodzily wczesniaki. Czy z dzieciatkami bylo wszystko dobrze? To moje pierwsze Szczescie i bardzo sie martiwie. Hejty nie sa mi teraz potrzebne ☺

Gość gość
Gratulacje ! Spokojnie nie ma co się denerwować. Synek nie jest aż tak bardzo bardzo malutki. Są dzieci które rodzą się w 24 tygodniu i bardzo dobrze sobie radzą. Nie ma się co stresować. Napewno jest silny i da sobie radę w końcu CHŁOP!

Gość gość
Kochana.Przytulam,wszystko będzie dobrze.Znam dzieciątko z 30 tygodnia ważyło 1kg.Troszkę pobyło w szpitalu.Teraz to kilkulatek zdrowy i wesoły.Pozdrawiam cieplutko.

Gość gość
A jaki ma tlen?cpap czy respirator?ja urodzilam w 26tyg. Moj synek wazyl 700g.przeszlismy wiele ale jest zdrowy. Twoj jest duzo wiekszy i bedzie ok.:-)na pewno za kilka dni go przytulisz.....

Gość gość
Oczywiśćie że będzie dobrze głowa do góry.Oczywiście maluszek będzie musiał przejść szereg badań i być pod opieką specjalistów ale to wiadomo.Wejdz na forum gazeta Wcześniaki tam dziewczyny dodadzą Ci wsparcia i wszystkiego się dowiesz.Zdrówka dla malca. PS Moja znajoma urodziła w 24tc i maluszek ma się już dobrze.

Gość gość2805
Maluszek ma respirator. Ucieszylam sie, ze po porodzie od razu zaczal krzyczec i plakac (czyli plucka ma silne). Porod trwal ok 3,5 h i wymeczyl malucha stad wydaje mi sie, ze ma ten respirator. Jest to wyczekane dziecko, niestety pierwsze stracilismy. Tak bardzo sie marwtie o Synka. Chcialabym zeby byl silny i zdrowy. Lekarz nic nie powiedzial ile ma pkt w skali Apgar. Jedyne co to, ze ma mocne plucka, ale jest wczesniakiem i nie moze powiedziec ze jest z Nim dobrze...

Gość gość
Teraz wyspij sie porzadnie i jutro odeiedzisz malego to wszystko ci lekarz wyjasni....a respirator pewnie tylko na kilka dni.

Gość gość2805
A jest tu jakas mama, ktora urodzila wczesniaczka i bylo wszystko dobrze?

Gość gość
Moja coreczka tez z 31 tc. Wazyła 1710g. Z tym ze byla w duzo gorszym stanie miala ciezka wade serca.dlugo wychodzila z tego bylo krytycznie ale wyszla. Szczegolow ci opisywac nie bede bo nie to mi tutaj chodzi. Twoj synek jest silny zdrowy wiec sobie poradzi napewno. A lekarze zawsze nastawiaja sceptycznie bo ogolnie pod respiratorem czlowieka uwwaza sie w stanie ciezkim. Trzymaj sie dzielnie. A powiedz mi gdzie rodzilas?

Gość gość
To ja od synka 700g :-)przygotuj sie tez ze wczesniak ma wzloty i upadki....nie jest tak ze robi tylko kroki do przodu ale i w tyl....tak po prostu jest.a i zaxznij odcuagac mleko-to bardzo wazne-dzis go pewnie dotkniesz-piekne ale i ciezkue chwile przed toba.

Gość gość
a moge zapytac z jakiego powodu był porod w 31 tc/

Gość gość
Autorko napisz co u dzieciatka?jak sobie radzicie?