Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BRAK ZYCZEN SWIATECZNYCH

Polecane posty

Gość gość

witam, czy wy tez zauwazacie ze ludzie juz prawie zyczen sobie nie wysylaja na swieta? juz nie wspomne o kartce tradycyjna poczta wyslanej, ale nawet glupiego smsa nie wysla, ograniczaja sie co niektorzy do infantylnego obrazka na fb z dopiskiem wesolych dla wszystkich i tyle... jakos mi smutno. nie wiem z czego to wynika. albo mnie juz nie lubia albo to zjawisko ogolne.powiecie-to sama wysylaj,owszem,wysylalam przez lata ale czasem nawet odpowiedzi nie dostalam, a w tym roku powiedzialam sobie ze poczekam kto mi wysle. naliczylam chyba 5-6osob...a kilku wyslalam ja to nawet nie odpisali...o czym to swiadczy?na urodziny tez dostalam moze od 5-7osob zyczenia...ech...

Gość gość
teraz ludzie już tak nie świętują jak kiedyś. Dawniej była magia w Świętach, a teraz cóż, ludzie nie potrzebują już chyba magii. Przygotowują Świąteczne jedzenie, śniadania, obiady a i tak wszyscy siedzą i gapią się w tv albo w telefony. Każdy tylko czeka aż będzie mógł zająć się sobą i swoimi sprawami.

Gość gość
to jest przerazajace. pamietam czasy ze telefon "pipczał" co chwile od tony smsów/mmsow z zyczeniami, a teraz...cicho pusto glucho.najnowsze telefony maja swietne aparaty, dostp do neta a i tak nikt nic nie wysle tylko czeka i odpowie ci potem:dzieki,wzajemnie...bo inczej nie wypada juz..ech....

Gość gość
wysłałam na fb 4 znajomym zyczenia-tylko taki kontak z nimi mam-nikt nie odpisal mimo ze wiadomosci odczytane....hmmm :

Gość gość
Jak ja nie znoszę tych infantylnych życzeń sms-owych. Kiedyś je wysyłałam klnąc pod nosem jaki to głupi zwyczaj. Teraz nie wysyłam i nie odpisuję. Jak ktoś naprawdę chce mi złożyć życzenia to niech zadzwoni i porozmawia a nie pisze te głupie wierszyki kopiowane z lenistwa od innych.

Gość gość
Autorko, a Ty ile kartek, sms wysłałaś?

Gość gość
Ja wysyłam ale to ok 5 - kartek z tymi samymi ludźmi co roku i kilka SMS -ów reszcie się nie chce .Co do tego co ktoś wyżej napisał ze nie odpisuje na smsy bo mają dzwonić to ja tak nie uważam święta chce spędzić z rodzinom i poświęcić im trochę czasu a nie wisieć na słuchawce przez pół dnia.

Gość gość
kartki wysłałam rodzinie. znajomym wysyłałam kilka lat z rzedu(bliskim) ale nie dostajac w zamian przestalam. wysłałam-co zreszta juz napisałam wyzej ale nie czytasz ze zrozumieniem-kilka smsow-dlaczego? bo tak jak ktos slusznie zauwazyl nie kazdy w danej chwili ma czas i mozliwosc wisiec na telef a sms przeczyta kiedy bedzie chcial. nigdy nie wysylam durnych wierszykow tylko pisze odpowiednie zyczenia do odpowiedniego adresata-tzn zgodne z wiekiem, liczebnoscia rodziny, plcia itd. nie odwalam fuszery. ale tegoroczny eksperyment bardzo mnie zasmucil- mam na mysli to ze wyslalam kilka tylko do naprawde bliskich osob a te ktore tez wydawaly sie ok nawet nie odpisaly ale rzucil;y zdawkowe dzieki....

Gość gość
ja sie nie dziwie bo te życzenia świąteczne taka męcząco irytująca poprawność polityczna. Nudziarska tradycja. Powiedz mi co to wnosi ? Czemu służą życzenia ? Czy mają one czarodziejską moc ? Moc zaklinania rzeczywistości ? Nie. Jest tylko wiecznie tym samym zlepiem beztreściwych wyrazów.

Gość gość
Masz rację, mało kto wysyła te życzenia naprawdę życząc od serca a większość robi to, bo tak wypada. Mnie irytują te ciągle przychodzące "puste" wiadomości w trakcie spotkania rodzinnego.

Gość gość
"to jest przerazajace. pamietam czasy ze telefon "pipczał" co chwile od tony smsów/mmsow z zyczeniami, a teraz...cicho pusto glucho.najnowsze telefony maja swietne aparaty, dostp do neta a i tak nikt nic nie wysle tylko czeka i odpowie ci potem:dzieki,wzajemnie...bo inczej nie wypada juz..ech.... " bo może zajmują się po prostu przeżywaniem świąt w realu a nie z nosem wściubionym w ekran telefonu "teraz ludzie już tak nie świętują jak kiedyś. Dawniej była magia w Świętach, a teraz cóż, ludzie nie potrzebują już chyba magii. Przygotowują Świąteczne jedzenie, śniadania, obiady a i tak wszyscy siedzą i gapią się w tv albo w telefony." bo może tamci muszą siedzieć w telefonie żeby odczytywać i kasować wiecznie te same życzenia świąteczne od stu osób

Gość gość
no dokladnie sama wysylaj, ja tych sms z zyczeniami nigdy nie lubilam, chyba ze napisane były od siebie a nie wierszyk z internetu sciagniety i "wyślij do wielu"

Gość gość
a co jesli sytuacja jest identyczna w dniu urodzin????

Gość gość
urodziny to co innego.. wiadomo czasem zdarzy się zapomnieć (mimo iż dobrze wiem że np. ktoś ma urodziny 6 marca, wcześniej pamiętam a później mi to wypada z głowy i przypomina mi się po miesiacu no ale co mam zrobic, nastepnym razem wysle), ale ogolnie od najblizszych osob zyczenia dostaje i tez wysylam

Gość gość
A ja mam wrażanie ludzie sami już nie wiedzą czego chcą. Nie dostaniesz życzeń - źle, dostaniesz życzenia - też źle bo nie wiadomo czy szczere.