Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wychodzę za mąż. Mam wyrzuty sumienia, bo skrzywdziłam kiedyś byłego...

Polecane posty

Gość gość

Byliśm,y razem kilka lat. Bywało różnie, raz lepiej, raz gorzej. Taka pierwsza młodzieńcza, szaleńcza miłość "mimo wszystko". Moi rodzice nas rozdzielili. Powody: za biedny, za mało zaradny, taki jakiś nijaki. Męczyli mnie, aż z bezsilności wyjechałam za granicę. Tam poznałam innego, starałam się zapomnieć o starej miłości, udało się tak naprawdę po trzech latach. Jesteśmy już zaręczeni, planujemy ślub za rok. Nie chcę napisać jak większość forumowiczów, że tęsknię za byłym. Ja raczej zastanawiam się, czy mogę mu jakoś pomóc w zapomnieniu o mnie (on nadal jest sam, wiem, że cierpi, dochodzi do siebie, twierdzi, że jestem miłością jego życia). Ja z kolei mimo, że zdaję sobie sprawę, że nasze rozstanie mogło być poniekąd wynikiem intryg osób trzecich, wiem, że nie sztuką jest zburzyć ład, który panuje obecnie: dobry, czuły partner, zaręczyny, plany związane ze ślubem. Tak myślę, że najlepszym, co mogę od teraz w zyciu zrobić, to być dobrą żoną i matką. Że to mnie wybawi z grzechów przeszłości i zapewni zbawienie. Że modlitwa za szczęście i zdrowie byłego wystarczy, by wykupić się z win.

Gość gość
UP

Gość gość
Dobrą żona i matką możesz być tylko z kimś kogo naprawdę kochasz. Inaczej klapa.

Zbiórka pieniędzy! Help hilfe aiuto hjelp pomocy ratunku! Błagam i proszę o kasę! Zbieram na leczenie raka i białaczki dla mojej chorej 6-letniej córeczki! Przelej mi choćby i nawet te 10 zł na to konto bankowe: IBAN PL 68 1020 5558 0000 8102 3140 1361 (PKO INTELIGO) Doładuj mi numer telefonu pre-paid w Orange 797802798 Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Thank You! Danke! Merci! Dziękuję! Każda kwota pieniędzy się liczy i jest nam potrzebna! Puszczajcie sygnały na numery: +48 89 767 19 82 und +48 732 417 070 und +48 739 092 454 oraz na +48 797 802 798 i piszcie SMS'y! Czekam na głuchacze i biedaki, ciachnięcia i strzałki od Was! Szampania? Poczatujemy? Popiszemy? Idziemy do kina na film? Puszczajcie mi sygnały na te numery telefonów! Policja? Milicja? FBI? Scotland Yard? CIA? CBŚ? CBA?

Gość gość
Autorka: Dawniej bywały małżeństwa z rozsądku i dożywały w zgodzie i bez zdrad starości. Ja już nie rozplączę tego, co było. Muszę iść naprzód. Nie ma powrotu. Nie ma. Celibat albo służba mężowi.

Gość gość
Jaki jest teraz twój były? pracuje? Może warto odnowić znajomość? Twój mąż jaki jest?

Gość gość
Obecny pracuje, może nie jest to praca marzeń, ale na podstawowe wydatki jakoś wyciąga. Były zawsze się zarzekal że za granicę nie pojedzie i ciuła w kraju za grosze.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Autorka: czy miłość to decyzja? Czy w przypadku, kiedy losy są już tak zagmatwane, kiedy rodzice skutecznie od wielu lat przeciwstawiali się, jest szansa na zgodę? Powrotu nie ma, ale czy jest nadzieja na normalne życie?

Gość gość
Up up up

Gość gość
Piszcie coś

Gość gość
3/10

Skończ tą popelinę, bo albo udajesz, albo jesteś głupsza, niż ustawa przewiduje...

Gość gość
Gościu z 16:57 jak bardzo mi przykro że temat brzmi jak prowokacja. Jak mi wstyd że historia mojego młodzieńczego życia brzmi jak fikcja

I myślisz, że teraz ktoś ciebie zechce z bękartem, jeszcze domyślam się - kundlem?

Gość gość
Kshatrya rozwiń myśl bo nie bardzo wiem na czym polega moja głupota. Na tym, że wlasna matka z ojcem rozwalili mi związek?

Gość gość
autorka: Nie mam dzieci.

Gość gość
nie brzmi jak fikacja. jak fikcja brzmi twoja durnota, bo nie istnieją aż tak głupi i dziecinni ludzie.

Gość gość
gOŚĆ 17:04 proszę, napisz na czym według Ciebie polega moja durnota i dziecinność. Jakkolwiek trudno Ci w to uwierzyć, nie wiem co miasłeś/ miałaś na myśli.

Gość gość
głupia jesteś bo chajtasz się z kimś bez miłości sama na siebie ściągasz problem

Gość gość
A czy ja wiem, czy tamto kiedyś to była miłość? Może zwyczajnie wracają mi wspomnienia z młodości.

Gość gość
UPPPP

Gość gość

Gość gość
up x up x up

Gość gość
UP

Gość gość
up

Gość gość
Ile masz lat autorko?

Gość gość