Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brunette366

Jak to możliwe, że moja siostrzenica jest blondynką?

Polecane posty

Gość brunette366

Kilka miesięcy temu moja siostra urodziła dziecko. Na początku młoda miała ciemne włosy, ale teraz jej się wytarły rosną jej blond włosy! Nie taki jasny, ale taki średnio-ciemny blond. Jak to jest możliwe? Nasi rodzice, moja siostra i ja jesteśmy brunetami, tak samo chłopak mojej siostry i jego rodzice. Boję się, że to dziecko nie jest jego...

Gość gość
Możliwe debilu

O masakra. hahaha A mój kolega i koleżanka mają brązowe oczy , a ich córka niebieskie i co :)

Gość gość
Raz, że włosy mogą zmienić kolor i najczęściej w pierwszych latach ciemnieją a po drugie to można być blondynem nawet po pradziadkach. Moja córeczka jest jasną blondynką, jasna cera, błękitne oczka a my wszyscy mamy ciemną dość karnację i włosy czarne. Ja mam wprawdzie niebieskie oczy, ale nikt poza mną a włosy blond miał jedynie mój dziadek - ojciec mojej mamy. Rodzice i rodzeństwo i moje i męża wszyscy ciemni bruneci, moja starsza córka podobna do nas a mała - wyjątkowa ;-) i jestem pewna, że moja i męża i że nikt nie "podmienił", bo urodzona w domu ;-)

Gość gość
a jaki ma kolor oczu?

Gość brunette366
Oczy ma szare, tak jak wszyscy w naszej rodzinie. Partner siostry ma brązowe.

Gość gość
wlosy róznie ..nie możliwe jest jednak by rodzice mieli niebieskie /zielone oczy a dziecko brazowe natomiast jest mozliwe ze oboje rodzicow ma brazowe oczy a dziecko niebieskie

Gość brunette366
Uważacie, że jej ściemnieją?

Gość gość
Gen blond włosów jest dominujący.

Gość Ania889020321
Blond jest akurat recesywny, a nie dominujący. A co do siostrzenicy to spokojnie może być dzieckiem " z prawego łoża ";) tylko poprostu często tak jest ,że małe dzieci mają jasne włosy, a potem z tego wyrastają i one ciemnieją z wiekiem. Ja sama tak miałam, jako mała dziewczynka miałam włosy jasny blond, a teraz jestem naturalna szatynką. No i moi rodzice mają brązowe oczy, a ja mam zielone chyba po dziadkach, więc różnie to bywa

Gość gość
Na wszelki wypadek zrób badania genetyczne {cool]

Gość gość
Rodzice mojego ojca: babcia - zielone oczy i czarne wlosy; dziadek - piwne oczy i czarne wlosy. Moj ojciec: wlosy sredni blond i niebieskie oczy. Poczytac ze zrozumieniem troche ksiazek o genetyce i wszystko bedzie jasne ;)

Gość gość
Mam 4 znajome, ktore sa siostrami. Ich rodzice maja ciemne wlosy i oczy. 2 z siostr maja jasne wlosy, w tym jedna oczy zielone a druga niebieskie. Reszta siostr ma wlosy koloru ciemny braz i do tego intensywnie niebieskie oczy. Genetyka i tyle.

Gość Ania889020321
Czasem geny można odziedziczyć nie tylko po rodzicach, ale po jakimś dalszym przodku np babci, prababci

Gość gość
Mało że genetyka. Jak to możliwe że takie ciemniaki jak autorka nie posiada żadnej edukacji?! Strach się bać ile takich ciemnot łazi po tym świecie!

Gość gość
Skoro tak sie znacie na genetyce to serio zapytam, czy może być tak że wlosy zjaśnieją z wiekiem? z szatynki na blondynke?