Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fałszywa matura

Polecane posty

Gość gość

Hej kupiłam fałszywa maturę żeby isc na studia w Londynie ale zaczynam się zastanawiać czy uniwersytet tutaj napewno nie sprawdzi czy dokument nie jest fałszywy. Wie ktoś jak oni sprawdzają polskie matury?

Gość gość
Sprawdzają i to bardzo dokładnie. Mój znajomy próbował tak zrobić, fałszywka była bardzo dobra i baaardzo droga a i tak się zorientowali. Chłopak został pociągnięty do odpowiedzialności karnej za próbę oszustwa, ma nasrane w papierach już na zawsze.

Gość gość
Ale ja im tylko skan dokumentu wysyłam więc jak to sprawdzają?

Gość gość
Jeśli cię przyjmą ze względu na wyniki, to będziesz musiała dostarczyć oryginał.

Gość gość
Uczelnia mówiła mi że tylko skan. A wiesz czy sprawdzają to z komisja edukacji narodowej w pl? Kurcze naprawdę to moje marzenie i nie chce rezygnować ::(

Gość gość
No z tego, co słyszałam, to na 90% tak. Ale dokładnie nie pamiętam, dawno to było.

Gość fajny gościu
Autorko, skoro w Polsce bardzo łatwo takie oszustwa wychodzą na jaw, to myslisz, że gdzieś indziej się nie skapną? Na twoim miejscu wycofałbym się już teraz, nie boisz się konsekwencji?

Gość gość
Boję się dlatego chcę mieć pewność że oprócz tego że wezmą dokument zdobyć ręki to nie sprawdza tego w polskim systemie :(

Gość gość
Każde świadectwo dojrzałości ma numer w systemie.Uczelnia wyśle zapytanie do MEN czy Kuratorium i już wiadomo.

Gość gość
Ale czy Anglia po takie coś będzie się kontaktować z polską?

Gość gość
No oczywiście, że tak. Inaczej każdy, z całego świata kupowałby fałszywą maturę i hop na studia, na które nie zasługuje.