Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyna ma trudności z wyrażaniem uczuć

Polecane posty

Gość gość

Witam.Mam problem z dziewczyną ,dokładnie chodzi o to ze jakiś czas temu powiedziała mi ze ma trudności z okazywaniem uczuć jesteśmy razem 11 miesięcy i na poczatku znajomości widać było po niej ze jej zależy ,jednak po kilku miesiącach powiedział ze ma z tym trudności ,prży każdej kłótni ja mówię dużo i chce wszystko naprawić i wyjaśnić za to ona kompletnie milczy i mówi że trzyma wszystko w sobie. Nie jest to tak ze nie robi nic w tym kierunku żeby pokazać że jej zależy ,ponieważ przytula się całuje mówi ze kocha ,czasami ze jestem dla niej najważniejszy i widać ze to szczere jednak ciężej jest jej powiedzieć ze boi się mnie stracić czy coś podobnego ,ja mówie jest to częściej. Mówiła tez ze tu chodzi o więcej rzeczy przykładowo trzyma w sobie to ze ma zły kontakt z mama i wiele innych rzeczy tylko ze ja przez to mam wrażenie ze zależy mi bardziej niż jej. Chciałem zapytać czy jest to możliwe żeby byla ze mną tylko dlatego zeby nie być sama i tak naprawdę mnie nie kocha? Ja w to raczej nie wierze ale chciałbym przeczytać wasza opinię. Może to być spowodowane tym ze ma tak zły kontakt z mama która wogole nie mówi jej ze ja kocha i traktuje ja tak obojętnie.. Czuje się przez to dziwnie bo odnoszę wrażenie że jej nie zależy i ma wyrąbane na to . Dałem jej prawo wyboru co robimy z naszym związkiem to sama pierwsza sie przytuliła i powiedział ze nie chce tego kończyć bo jestem dla niej wszystkim ,wiec gdyby to nie było naprawdę to już by to skończyła bo było tak 3 razy i 3 razy powiedziała ze chce ze mną być. Niechce tez żeby była ze mną tylko po to żeby kogoś mieć ,sama mówiła ze to największe świństwo tak komus robić, ze lepiej zerwać i nie męczyć się i w ogóle. Poza tym przytulanie, całowanie ,leżenie w łóżku spacery nie wierze ze gdyby mnie nie kochała to by tak postępowała. Liczę na jakąś mądra i poważna odpowiedz.Jak do niej podejśc skoro ciągle mówi ze taka jest ?

Gość gość
moza sprobuj znalezc przyczyne, rozkmin jaki ma dom rodzinny i jej poprzednie zwiazki

Gość gość
wazne, ze ci tylek daje, to juz wygrales :)

Gość gość
Raczej jej zależy i kto wie czy nie bardziej niz Tobie. To może wygladać jak asekuracja - czyli na wszelki wypadek próbuje się dystansować, żeby potem nie przeżyć straty. Ale to tak nie działa, bo tak człowiek się angażuje. Miałem taką dziewczynę, mówiła, że nie wierzy w miłość, za kazdym razem asekuracyjnie mówiła, że jeśli nie chciałbym się spotykać, to ona zrozumie i co chwile dawala mi do zrozumienia, że ona jest silna. Ale kiedyś po pijanemu, powiedziała, że boi sie wszstko stracić, więc łapie dystans, choćby sztuczny.

Gość przerost tresci nad forma
ednak po kilku miesiącach powiedział ze ma z tym trudności >>znudzila sie toba na poczatku bylo fajnie bo traktowala cie inaczej jak to na poczatku zawsze. ty ciagle nadskakujesz przepraszasz wiec tytm bardzije przez ta ja nudzisz.kiedys przestaniesz to ona sie pewnie juz nie odezwie :D moze jest z toba z braku laku, z mama sie nie uklada etc. pojawi sie ktos nowy na horyzoncie i pewnie cie zostawi z dnia na dzien ja tak obstawiam.

Gość gość
No troche ja meczysz w sumie i tak duzo.okazuje civzainteresowania i moim zdaniem niepotrzebnie szukasz dziury w calym. Tez nie mozesz wymagac by dziewczyna mowila.ci wszytsko na.swoj temat moze po prostu nie chce nie ma ochoty a wydaje mi sie ze.im bardziej ja naciskasz tym ona bardziej sie zamyka. Uwoerz jak.bedzie chciala.sie otworzyc to sama do ciebie przyjdzie takim naciskaniem nic nie wskorasz po.prostu musi czuc ze jestes.tym ktoremu moze zaufac a to.dzieje sie stopniowo. Tez w.sumie ja.np.ie lubie mowic o problemach i irytuje mnie to.kuwdy ktos probuje wyciagac cos ze mnie nasile kiefy ja ani nie mam takiej ochoty ani takiej potrzeby.

Gość gość
Dziewczynie zależy. Osoby które w dzieciństwie były traktowane oschle, nie okazywano im uczuć, ich odczucia były bagatelizowane, wręcz wyśmiewane często wytwarzają mechanizm obronny w postaci zamknięcia się w sobie. Taką postawę ciężko jest w przyszłości zwalczyć w sobie. Jej postawa nie oznacza wcale że nie kocha, że jej nie zależy. Ona po prostu nie potrafi werbalizować swoich uczuć. Wszystko siedzi w jej głowie, tylko nie potrafi tego okazać. Podswiadomy strach przed odrzuceniem potrafi paralizować do tego stopnia, że czasami nawet nie jest się w stanie określić swoich uczuć. Jesteście 11 miesięcy, to dla takiej osoby jest jeszcze zbyt krótki okres by potrafiła się zupełnie otworzyć. Jeżeli Ci naprawdę na niej zależy to poczekaj, a otwartość przyjdzie z czasem. Zwracaj bardziej uwagę na gesty jakie kieruje do Ciebie, a nie słowa, bo one ukazują stosunek jaki ma do Ciebie.

Gość gość
Tak,zgadzam sie. Napisze Ci autorze,ze mam tak jak twoja dziewczyna. Kiedys bylo znacznie gorzej,bo uciekalam od kazdego,doslownie,mezczyzny do ktorego cos poczulam. Uwierz,ze to bylo silniejsze. Wciaz,mam ogromny z tym problem, to nawet nie chce przejsc przez gardlo. Po prostu jest obrecz.