Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ukryta ciaza

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Stresuję się niesamowicie. Otóż ostatnią miesiączkę miałam 30.01.16. Betę nr 1 robiłam 09.03.2016 i wyszła <0,100. byłam pewna, że owu wystąpiła wcześniej, bo już wtedy czułam się jak na okres. ale okresu dalej brak, ciąży nie ma, więc 23.03. poszłam prywatnie do ginekologa, żeby dostać coś na wywołanie. Babka do mnie, że owulacja była, ale macica jest dość ciekawa, więc mam poczekać jeszcze z 2 tygodnie. Ja poleciałam tego samego dnia na bete - wynik 58,02 mIU/ml (normy" kobiety nie będące w ciąży <=1 mIU/ml). to ja skaczę z radości. Objawy ciążowe towarzyszyły od paru dni i wciąż są. Wczorajsza wizyta mnie położyła na kolana. Doktor powiedziała, że w tym czasie powinny zajść większe zmiany. A tu wciąż endometrium 9mm, do tego dwa malutkie pęcherzyki (1,8mm i 2,4 mm). Jajniki ok, jajowody czyste, więc na pozamaciczną jej to nie wygląda. Wysłała mnie na betę, że jeśli wyjdzie niska to do szpitala szukać co się dzieje, a jeśli wysoka to powtórzyć po 3 dniach i zobaczyć przyrost. I wg tych samych norm wczorajsza beta 1020 mIU/ml. Więc myślę, że śliczna. Nie wiem co myśleć. Jeden wielki stres. Czy endo nie za małe, czy pęcherzyki również jak na taką betę...

Gość gość
Musisz zrobić kolejną betę to się przekonasz czy przyrost jest prawidłowy. Na kolejna wizytę poszłaś po tygodniu?

Gość gość
Tak. Z myślą że potwierdzę ciaze. Bo termin ostatniej miesiączki nagli aby mieć świadczenia po porodzie. Zrobię następna betę w sobotę. Jednak strasznie to wszystko zagmatwane. Do tego lekarka sama nie umie się wyrazić i jajnika niej to ciąży nie ma. Co mnie stresuje, bo beta mówi inaczej :/. No i to małe endometrium. Gdzie czytałam ze kobiety po zapłodnieniu miały 14 czy 17 mm a u mnie jest 9mm.

Gość gość
Bete musialabys zrobic dwa razy w odstepie 48 godzin inaczej nic nie wywynioskujesz. Ja bym poszla tez gdzies prywatnie do innego gina bo warto miec druga opinie. Dosc ciekawy ten twoj przypadek. Mimo wszystko zycze aby to byla normalna ciaza i zebys sie juz nie musiala stresowac ;-) daj znac co wyszlo trzymam kciuki mocno!

Gość gość
Twoja ciąża jest zdecydowanie młodsza. Nie ma sensu nawet patrzeć na termin ost. okresu. Zaszłaś w marcu, wcześniej na pewno nie.